Problem ze zmianą trybów jazdy mustang bullit 2019

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
NiedzielnyKonik
Model: Mustang Bullit 2019
Silnik: V8 5.0
Kolor: Czarny
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk

Problem ze zmianą trybów jazdy mustang bullit 2019

Post autor: NiedzielnyKonik » 2019-06-27, 00:42

Witam, posiadam bullita od niedawna i niestety pojawił się dosyć męczący problem, gdy odpalam konia wszystko jest ok ale jak troche pośmigam i zatrzymam sie na moment i zgasze silnik to tryb jazdy przełącza sie na normal z np toru lub sportowego i gdy próbuje go na powrót przełączyć na inny tryb dostaje powiadomienie przy licznikach że tryby jazdy są niedostępne i na domiar złego silnik zostaje zablokowany by nie mógł przekroczyć 130km/h, dopiero gdy zgasze silnik na ok 10 min znowu moge zmienic tryb, czy ktoś doświadczył takiego problemu? Po jednej rozmowie z dealerem forda dowiedziałem sie ze moze to byc wina obecnych upałów ale cos nie chce mi sie wierzyć ze przy 35 stopniach auto zaczyna tak świrować. Prosze o wsparcie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Amipio
Młodszy Forumowicz
Model: GT
Kolor: Velocity Blue

Re: Problem ze zmianą trybów jazdy mustang bullit 2019

Post autor: Amipio » 2019-06-27, 08:40

Zależy jak rozumiesz " trochę pośmigam " .
Jaką temp. głowicy po tym "śmiganiu" pokazuje?

NiedzielnyKonik
Model: Mustang Bullit 2019
Kolor: Czarny
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk

Post autor: NiedzielnyKonik » 2019-06-27, 11:08

Normalna przejażdżka bez szaleństw, żadnego katowania , wyścigów z pod świateł , po prostu normalna jazda, co do temp. To niewiem musiałbym sprawdzić ale raczej nie powinno sie tam nic specjalnie grzać bo tak jak napisałem jest to normalna jazda, na forum amerykańskim przeczytałem że nie tylko ja mam taki problem jednak nie trafiłem na konkretną solucje, pojawia się dosyć często wzmianka że ma to związek z wydechem i tym całym mechanizmem z nim związanym ale nie do końca rozumiem o co dokładnie chodzi...

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Silnik: V8 4.6
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2019-06-27, 11:58

Ech.... elektroniczny Bullitt. Miałem okazję jechać nowym Bullittem i moje pierwsze spostrzeżenie - za dużo elektroniki i podobieństw do GT. W tym aucie powinny być analogowe zegary i jeden tryb jazdy - Bullitt.
Stylistyka nadwozia i wnętrza ogólnie nawiązuje do idei Bullitta więc jest ok. Ja pozostałem przy Bullitt S197 i jestem zadowolony. Warczy, przyspiesza, hamuje, mechaniczny tryb jazdy Bullitt działa i nic się nie grzeje. ;)
Powodzenia przy naprawie i dalszej eksploatacji.
Pozdrawiam

Samotny Wilk

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”