artykuł o olejach amerykańskich

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Moris
Forumowicz
Model: teraz 911
Kolor: Byl, satin silver, teraz kto wie

artykuł o olejach amerykańskich

Post autor: Moris » 2011-04-19, 09:37

Znalazłem to w necie, może kogoś zainteresuje ten temat .

http://www.jeepnieci.pl/wk_mds_olej.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
YoDa
Forumowicz
Model: V6 3,7 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: Performance White
Kontakt:

Re: artykuł o olejach amerykańskich

Post autor: YoDa » 2011-04-19, 11:36

Jako że od 2 lat moim głównym samochodem jest własnie z silnikiem 5,7 HEMI z MDS przerabiałem sprawę oleju nie raz.
Powiem krótko - na olej nie ma co oszczędzać !!! i lać taki jak fabryka podaje !! Rzeczywiście w moim ukochanym V8 wyrażnie czułem różnicę między olejami , tam generalnie idzie 5W20 i tylko 5W20 , a róznica między firmami jest znacząca , zdarzało mi się wymieniać olej po 1000km tak był odczuwany typowy " HEMI Tick" ,zaznaczam że silnik ma w tej chwili przejechane 26000mil więc świerzy , domyślam się że gdybym miał przejechane 100000 byłoby jeszcze bardziej odczuwalne.
Niestety nie ma co się oszukiwać ale największe róznice są między rozlewnią w europie i Stanach na tych samych olejach i po wielu zmianach i próbach mogę śmiało powiedzieć WSZYSTKIE DROGI PROWADZĄ DO ROYAL PURPLE :D :D :D Nie żebym miał powiązania z tą firmą czy profity że zachwalam ale wszystkie dziwne dzwięki przy tym oleju ustały , poprawiła się elastycznośc i kultura pracy silnika . Osobiscie bez względu na cene będę brał tylko ten bez wahania !
Mustang , akurat mam 4.0 nie V8 jest troche bardziej elastyczny i zmiany nie są tak odczuwalne ale też zlałem go Royal Purple , a co :D :D ACH , żebym miał HEMI w Stangu.... byłbym mega :D :D

Pozdrawiam
Yoda

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”