Mustabishi?

Fakt, 5.0 V8

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Dzięki serdeczne za porady, mimo wszystko bliższy mi się stał V6, zwłaszcza z powodu mniejszej ilości koniecznych przeróbek (bo wizualnie V8 jest jak się wszyscy zgadzają beznadziejny). Teraz tylko muszę znaleźć wolną chwilę i pojechać go osobiście obejrzeć, ale jeśli w środku jest ładnie i zawieszenie, silnik i skrzynia też nie będą wzbudzać podejrzeń to...stang232 pisze:1.Jeśli chodzi o przebieg to pewnie jest w milach ( jeśli nie był autem do codziennej jazdy to wychodzi coś koło 10tys. km rocznie)jkac pisze:http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13614175
2.ma dołożony jakiś dziwny spojler na klapie,
3.trzeba w nim przerobić światła ( żeby mieć spokój i dowód)
4.nie wiadomo jak długo auto stoi po wypadku ( automaty nie lubią długich postojów)
5.sprawdzić jak skrzynia przełącza biegi ( naprawa uszkodzonej może wynieść z 5tys.)
6. naprawa uszkodzeń też trochę wyniesie
7. nie widać dachu na zdjęciach ( nie wiadomo jaki stan)
8. sprawdzić czy auto się nie grzeje, bo silnik 3.8 jest podatny na przegrzanie
9. wg mnie ma szarą skórę
10. V6 to nie V8...
11. Do 10tys. ceny musisz dodać sobie jeszcze z 4tys. ( żeby auto zaczęło cieszyć ) no i koszty naprawy ( licz około 2 tys.) = czyli wychodzi 16tys.
Podsumowując - jak jesteś mechaniko- lakiernikiem i masz dużo cierpliwości to w cenie egzemplarza sprawnego i kompletnego po paru miesiącach i wydaniu realnie około 16tys.
staniesz się zadowolonym posiadaczem Forda Mustanga![]()
Za SN95 w dobrym stanie i będącego do sprzedania bezpośrednio w Polsce licz się że wydasz min. 15-16tys. ( auta które pojawiają się na allegro w kwocie 5-8 tys. są niestety wg. mnie do grubego remontu)
Moja rada szukaj dalej.
Na pewno trzeba gdy sprowadza się auto ze stanów - w tym wypadku poznasz jedynie co działo się z autem jakieś 10 lat temu...jkac pisze:I jeszcze jedno - Carfax sprawdza się tylko dla amerykańskich samochodzików, tak? Czy tutaj też warto by było o tym pomyśleć, a jeśli tak to czy ktoś mógłby mi pomóc?