Tapicerka skórzana, czy welurowa?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Tapicerka skórzana, czy welurowa?
Witam!
Zwracam się do szanownych użytkowników forum z iście filozoficznym pytaniem: jaka tapicerka jest lepsza: skórzana, czy może welurowa? Jakie są wady i zalety (bądź zady i walety) każdej z nich?
Zwracam się do szanownych użytkowników forum z iście filozoficznym pytaniem: jaka tapicerka jest lepsza: skórzana, czy może welurowa? Jakie są wady i zalety (bądź zady i walety) każdej z nich?
God fearing, peace loving, man of the people.
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Powiem tak - miałem w tym roku przejażdżki ok 400-500km jednym rzutem bez wychodzenia z samochodu i nie narzekam. Weluru nie brałem, bo się brudzi i wszystko w nim zostaje, a czarne wnętrze to "czystsze" wnętrze.
Łatwiej jest pielęgnować skórę w domowych warunkach, niż welur.

.::
my other ride is your mom
::.

-
- Forumowicz
- Model: Silver Bullet, 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: silver
Ja powiem tak... myśle że fajna skóra to zawsze jest coś...
Mi się trafił welur, ale czarno-ciemnoszary, z wygrawerowanymi logami mustanga. Wygląda na prawdę czad, ale co jest zdecydowanie najlepsze, właśnie stuknęła mi 30k km a siedzenia wyglądają zupełnie jak nowe!!!!
Wnętrze mam czarno srebrne (kupe dodaktów aluminiowych jak progi, klamki, środkowy panel przy biegach, dzwigia biegów, cała konsola itp...) i w ogóle nie wygląda smutno, a wręcz czadowo. Więc jak byś trafił na taką konfigurację to polecam z pełnym przekonaniem.....
Mi się trafił welur, ale czarno-ciemnoszary, z wygrawerowanymi logami mustanga. Wygląda na prawdę czad, ale co jest zdecydowanie najlepsze, właśnie stuknęła mi 30k km a siedzenia wyglądają zupełnie jak nowe!!!!
Wnętrze mam czarno srebrne (kupe dodaktów aluminiowych jak progi, klamki, środkowy panel przy biegach, dzwigia biegów, cała konsola itp...) i w ogóle nie wygląda smutno, a wręcz czadowo. Więc jak byś trafił na taką konfigurację to polecam z pełnym przekonaniem.....

Silver Bullet Mods: 19" American Racing Chrome/Pirelli PZero, Front HID, Clear Signal Chrome/bicolor LEDs, Sequential Tail Lights, FR Front Grille Chromes, Ford Racing Brakes, Ford Racing X-pipe Dual exhaust, DiabloSport aggresive shift Pb98 custom tune
- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
RaaF94 dla mnie taki samochod musi miec skore po pierwsze dodaje mu to prestiżu a pozatym jestem zwolennikiem skórzanej tapicerki, jedyna rzecz na jaka trzeba uwarzac to zarysowania bo czysci sie ją bardzo łatwo wystarczy ze raz na miesiac przeczyscisz ja mleczkiem do skóry i po sprawie.
u mnie jest czerwona do czerwonego lakieru i powiem Ci ze calkiem fajnie i zgrabnie to wyglada
u mnie jest czerwona do czerwonego lakieru i powiem Ci ze calkiem fajnie i zgrabnie to wyglada

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
RaaF94, ......... to pytanie z serii :
lepszy czarny czy czerwony ?
lepsza cola czy pepsi ?
lepiej jechać windą w dół czy ................. w bok
dla każdego coś miłego
a i znajdzie się argument "za" ........ na wycieranie tyłka papierem ściernym
Kaes czytasz to i nie grzmisz ?
lepszy czarny czy czerwony ?
lepsza cola czy pepsi ?
lepiej jechać windą w dół czy ................. w bok

dla każdego coś miłego

nie mów że szamałaś śledzia w samochodzie i to z tyłuDakota pisze:Wczoraj doceniłam w końcu skórę.
Wylał się sosik od śledzi na kanapie z tyłu... Trochę szlag mnie trafił, ale wystarczyło przemyć, wytrzeć i wywietrzyć i śladu nie ma. A gdyby to był welur... masakra.

Kaes czytasz to i nie grzmisz ?

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
welurowa tapicerka w stangu jest jakosci jak w tico, miedzy innymi dla tego zmienilem konika na wersje skórzaną. Zalety: latwo sie czysci,myje, ladnie pachnie, ladnie wyglada, wady: w lecie goraca szczegolnie w krotkich spodenkach (albo miniowkach), w zimie zimna, ale tu raczej w krotkich spodenkach sie nie jezdzi.
Najlepsza opcja jest jak jest skórzane ze srodkiem z materialu, ale nie wiem czy w stangach takie sa.
Najlepsza opcja jest jak jest skórzane ze srodkiem z materialu, ale nie wiem czy w stangach takie sa.
alfatech:
Kolor czarny, czy czerwony, to kwestia gustu, a o nim jak wiadomo, się nie dyskutuje.
Cola, a pepsi? Dla mnie nie ma to żadnego znaczenia...
Jeśli chodzi o windę, to wolę jeździć w bok
Nie chodzi mi o to, która lepiej wygląda, tylko która jest praktyczniejsza i bardziej wygodna. To chyba zrozumiałe?
W każdym razie, już wiem co wybrać.
Wielkie dzięki!
Pozdrawiam!
Kolor czarny, czy czerwony, to kwestia gustu, a o nim jak wiadomo, się nie dyskutuje.
Cola, a pepsi? Dla mnie nie ma to żadnego znaczenia...

Jeśli chodzi o windę, to wolę jeździć w bok

Nie chodzi mi o to, która lepiej wygląda, tylko która jest praktyczniejsza i bardziej wygodna. To chyba zrozumiałe?
W każdym razie, już wiem co wybrać.
Wielkie dzięki!

Pozdrawiam!
God fearing, peace loving, man of the people.
- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Kolor: królewski błękit : )
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Ja mam skórę i ... wcale nie jestem przekonany do niej - dosyć gorąco w lecie i zimno w zimie (koniecznie podgrzewane - można zrobić w PL , podobno za kilkaset zł (800zł) od siedzenia ! tylko rada od elektryka - mata grzewcza MUSI być podłączona NIE do zapalniczki tylko do akumulatora - inaczej coś się zjara ; (
Dakota - zobaczysz , te śledzie to ci jeszcze zapachną! ; (
Ja jak coś wożę takiego '' mokrego'' to owijam 2 razy w foliowe torebki zawiązywane na maxa!
Ale to dlatego że kiedyś w starym aucie wylało mi się na podłogę mleko z nieszczelnego pojemnika - tylko trochę. Oczywiscie wyczysciłem, prawie wyprałem... i super. A po 4-ch dniach jak słońce przyprażyło zaczeło tak smierdzieć jak z kanału!! No dramat, pranka nic nie pomagały... dopiero po tygodniu przestało śmierdzieć , mówię Wam, Sajgon totalny ; (((
Dakota - zobaczysz , te śledzie to ci jeszcze zapachną! ; (
Ja jak coś wożę takiego '' mokrego'' to owijam 2 razy w foliowe torebki zawiązywane na maxa!
Ale to dlatego że kiedyś w starym aucie wylało mi się na podłogę mleko z nieszczelnego pojemnika - tylko trochę. Oczywiscie wyczysciłem, prawie wyprałem... i super. A po 4-ch dniach jak słońce przyprażyło zaczeło tak smierdzieć jak z kanału!! No dramat, pranka nic nie pomagały... dopiero po tygodniu przestało śmierdzieć , mówię Wam, Sajgon totalny ; (((
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
a jak to jest w modelach 2005+ z kierownicami, są skórzane czy raczej nie koniecznie ?
czy z zasady auto ze skórzaną tapicerką ma skórzaną kierownicę?
np. ten
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11361325
kiera wydaje sie plastic fantastic
jak to jest ?
czy z zasady auto ze skórzaną tapicerką ma skórzaną kierownicę?
np. ten
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11361325
kiera wydaje sie plastic fantastic

jak to jest ?