Dzisiaj oglądałem rutynowo auto od dołu i zauwałyłem że jakiś kamień musiał mi przywalić w chłodnicę klimy. Spowodowało to że na samym dole rurka jest w chłodnicy uszkodzona i przerwana.
Normalnie spodziewałbym się że nastąpiło rozszczellnenie chłodnicy i ucieka freon i kilma nie powinna działać.
A działa.......że aż brrrrrrr....
Czy powinienem naprawić chłodnicę i dlaczego klima wciąż działa? Co może spowodować ta przerwa rurki w chłodnicy?
chłodnica klimy
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
-
- Forumowicz
- Model: Silver Bullet, 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: silver
chłodnica klimy
Silver Bullet Mods: 19" American Racing Chrome/Pirelli PZero, Front HID, Clear Signal Chrome/bicolor LEDs, Sequential Tail Lights, FR Front Grille Chromes, Ford Racing Brakes, Ford Racing X-pipe Dual exhaust, DiabloSport aggresive shift Pb98 custom tune
- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Satin Silver Metallic
Narazie działa, ale jak jest przerwana to za chwile może się okazać, że niedziała bo wszystko z niej zwieje
..
Nieszczelności sprawdzisz w pierwszym lepszym serwisie klimy, więc czeka Cię wycieczka na diagnozowanie a później wymiana uszkodzonych elementów, bo w jakieś lutowanie rurek nie za bardzo opłaca się bawić.

Nieszczelności sprawdzisz w pierwszym lepszym serwisie klimy, więc czeka Cię wycieczka na diagnozowanie a później wymiana uszkodzonych elementów, bo w jakieś lutowanie rurek nie za bardzo opłaca się bawić.
You can never have too much power, just not enough traction.