Możesz napisać coś więcej, jakie były okoliczności zatrzymania, od kiedy Twój Koń jest w Polsce (przed czy po 06.2013), czy masz przerobione światła itp.mcgan pisze:Ja miałem niedawno kontrolę, nie przyjąłem mandatu za brak homologacji na światła, został skierowany wniosek do sądu, także dam znać, jak się sprawa potoczy...
Przepisy
Moderatorzy: caniggia, caniggia
- TPS
- Forumowicz
- Model: 2024 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
- Kontakt:
Re: Przepisy
"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"
						- 

caniggia
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
A na jakiej podstawie policja stwierdziła brak przerobienia przednich świateł, mieli miernik?caniggia pisze:Nie mial przerobionych przednich i jest przed 2013.
Akurat ich nie obchodzi, czy samochód ma przerobione światła, a czy jest na nich magiczny znaczek homologacji...
W przypadku kiedy u mnie byłby podobny problem to powiedziałbym prosto, że podjeżdżamy pod jakąś ścianę i sprawdzamy asymetryczność (u mnie nie ma żarówek, a są palniki xenonowe na soczewkach i generalnie mam mocno widoczną linię światła) i pokazałbym im, że auto jak najbardziej spełnia wszystkie wymogi i jakiś znaczek E nic tu nie zmieni. Normalny policjant raczej bez problemu by to zrozumiał.
Inna sprawa to żarówki, które generalnie świecą we wszystkich możliwych kierunkach i nie ma tak dobrze skupionego światła jak na soczewkach.

W przypadku kiedy u mnie byłby podobny problem to powiedziałbym prosto, że podjeżdżamy pod jakąś ścianę i sprawdzamy asymetryczność (u mnie nie ma żarówek, a są palniki xenonowe na soczewkach i generalnie mam mocno widoczną linię światła) i pokazałbym im, że auto jak najbardziej spełnia wszystkie wymogi i jakiś znaczek E nic tu nie zmieni. Normalny policjant raczej bez problemu by to zrozumiał.
Inna sprawa to żarówki, które generalnie świecą we wszystkich możliwych kierunkach i nie ma tak dobrze skupionego światła jak na soczewkach.
- mcgan
- Stowarzyszenie MKP
- Model: V8 2010
- Kolor: Czorny
- Kontakt:
Tak jak Pawel pisal. Nie bede pisal teraz jaka linie obrony przedstawie, gdyz sciany maja uszy  Dam znac po rozprawie jak temat sie zakonczyl.
 Dam znac po rozprawie jak temat sie zakonczyl.

Dam znac po rozprawie jak temat sie zakonczyl.
 Dam znac po rozprawie jak temat sie zakonczyl.AmCarChips.pl - mechanika i tuning
						- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
Taka ciekawostka. Otóż.... 
Jeżeli nawet o jeden dzień spóźnimy się na obowiązkowe badania techniczne naszego auta, zapłacimy za tę usługę podwójną stawkę.
Wynika to z zapisów projektu założeń do nowelizacji prawa o ruchu drogowym. Zdaniem gazety to jeden z wielu kontrowersyjnych zapisów. I tak np. poza pieczątką w dowodzie rejestracyjnym trzeba będzie wozić z sobą specjalne zaświadczenie ze stacji diagnostycznej, każde przeglądane auto będzie fotografowane, a na przedniej jego szybie pojawi się specjalna nalepka - informuje "Dziennik Gazeta Prawna".
Ponadto inspektorzy Transportowego Dozoru Technicznego będą np. mogli się zgłaszać na badanie z uszkodzonym autem jako tajemniczy klienci. (PAP)

Jeżeli nawet o jeden dzień spóźnimy się na obowiązkowe badania techniczne naszego auta, zapłacimy za tę usługę podwójną stawkę.
Wynika to z zapisów projektu założeń do nowelizacji prawa o ruchu drogowym. Zdaniem gazety to jeden z wielu kontrowersyjnych zapisów. I tak np. poza pieczątką w dowodzie rejestracyjnym trzeba będzie wozić z sobą specjalne zaświadczenie ze stacji diagnostycznej, każde przeglądane auto będzie fotografowane, a na przedniej jego szybie pojawi się specjalna nalepka - informuje "Dziennik Gazeta Prawna".
Ponadto inspektorzy Transportowego Dozoru Technicznego będą np. mogli się zgłaszać na badanie z uszkodzonym autem jako tajemniczy klienci. (PAP)
						- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
WTF? Skąd te przepisy? Od kiedy mają obowiązywać? Czy może już obowiązują?  

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
						Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
- 

caniggia
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
- StarszyWajchowy
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 73 Mach 1 429
- Silnik: inny V8
- Kolor: yellow hornet
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Calkiem ich popier...ilo...
Niedlugo ITD bedzie mi zagladac do sypialni i sprawdzac homologacje na kondomy...
W tym kraju nie da sie tworzyc przyjaznych przepisow...

Niedlugo ITD bedzie mi zagladac do sypialni i sprawdzac homologacje na kondomy...
W tym kraju nie da sie tworzyc przyjaznych przepisow...
Tomek
						- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
Takie prawo spowoduje, że coraz więcej kierowców będzie jeździć bez ważnego przeglądu i imać się różnych sposobów, żeby prawo obejść... Nie zmienia to faktu, że przyspoży to wielu kłopotów każdemu z nas. Powiem wam tak: wkroczyłem w dorosłe życie jakiś czas temu i zapragnąłem zostać uczciwym obywatelem. Zacząłem kupować oryginalne oprogramowanie, przestałem kombinować itd itp ale z upływem czasu widzę, że się nie da... Coraz częściej zmuszany jestem do "naginania" przepisów -.-

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
						Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
- shelbykaca
- Forumowicz
- Model: odkładam ,BOSS429
- Silnik: inny V8
- Kolor: czarny mat
A możew takim razie ku..a  ta gazeta pprawną będzie mi jeszcze tankowca to auto! Po......o ich już na maxa..  

Mając trzynaście lat myślałem tylko o miłości. Potem kochalem juz tylko mustanga....
https://youtu.be/LlKkds2Lhx8" onclick="window.open(this.href);return false;
						https://youtu.be/LlKkds2Lhx8" onclick="window.open(this.href);return false;
- rafallbn90
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2014 GT
- Kolor: Sterling Gray
- robin
- Stowarzyszenie MKP
- Model: S550
- Stajnia: Stajnia Bydgoszcz
mcgan pisze:Tak jak Pawel pisal. Nie bede pisal teraz jaka linie obrony przedstawie, gdyz sciany maja uszyDam znac po rozprawie jak temat sie zakonczyl.
wlasnie i co i jak?
- 

kokodrillos