Oczywiście auto robię dla siebie, nie na sprzedaż więc ta kwestia nie jest aktualnie jakoś bardzo istotna
 Oczywiście auto robię dla siebie, nie na sprzedaż więc ta kwestia nie jest aktualnie jakoś bardzo istotna   
 W każdym razie, upewniliście mnie w przekonaniu, że lepiej zamontować oryginał, teraz tylko zostaje kwestia poszukiwań

Moderatorzy: Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc, Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc

Taki do remontu najbardziej by mnie interesował, chociaż inne opcje też rozważam.

Pwenie jeszcze dużo rzeczy w Mustangu cię zadziwi. Ja mam Cabrio z początku 68r z silnikiem 289. Ford w 68r zrezygnował z silnika 289 na rzecz 302 ale musiał zrealizować zamówienia składane w 67. Bloki silnika z oznaczeniem 302 zaczął produkować jeszcze pod koniec 67r, ale zabrakło bloków na zrealizowanie zamówień na 289. Tak więc mam 289 z oznaczeniem bloku 302 który był przeznaczony do montażu 289. Taka ciekawostka ale trzeba bardzo uważać i robić pomiary bebechów aby to wychwycić.1967,3.3 pisze: ↑2020-11-19, 14:38Dzięki za kontakt, po rozmowie otrzymałem zdjęcia silnika, jednak z tego co się orientuję w oznaczeniach, oraz posiłkując się internetem, wydaje mi się, że nie jest to silnik od mustanga. Poniżej załączam zdjęcie i proszę bardziej doświadczone osoby o weryfikację, czy mam rację
Wydaje mi się, że jest to rzędówka od Falcona z 1966 roku.
 powrócę jeszcze raz do tematu, znalazłem ofertę na silnik z 1968 roku po remoncie, podobno od Mustanga ale nie mam jeszcze jego zdjęć, i tu pytanie, czy zakładając silnik rok młodszy, ma to znaczenie w przypadku maching numbers, czy trzeba szukać jedynie z roku 1967? oraz druga kwestia to jak widzicie wartość, sprzedawca powiedział za niego 7000 zł.
 powrócę jeszcze raz do tematu, znalazłem ofertę na silnik z 1968 roku po remoncie, podobno od Mustanga ale nie mam jeszcze jego zdjęć, i tu pytanie, czy zakładając silnik rok młodszy, ma to znaczenie w przypadku maching numbers, czy trzeba szukać jedynie z roku 1967? oraz druga kwestia to jak widzicie wartość, sprzedawca powiedział za niego 7000 zł.