W każdym razie, upewniliście mnie w przekonaniu, że lepiej zamontować oryginał, teraz tylko zostaje kwestia poszukiwań

Moderatorzy: Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc, Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc
Taki do remontu najbardziej by mnie interesował, chociaż inne opcje też rozważam.
Pwenie jeszcze dużo rzeczy w Mustangu cię zadziwi. Ja mam Cabrio z początku 68r z silnikiem 289. Ford w 68r zrezygnował z silnika 289 na rzecz 302 ale musiał zrealizować zamówienia składane w 67. Bloki silnika z oznaczeniem 302 zaczął produkować jeszcze pod koniec 67r, ale zabrakło bloków na zrealizowanie zamówień na 289. Tak więc mam 289 z oznaczeniem bloku 302 który był przeznaczony do montażu 289. Taka ciekawostka ale trzeba bardzo uważać i robić pomiary bebechów aby to wychwycić.1967,3.3 pisze: ↑2020-11-19, 14:38Dzięki za kontakt, po rozmowie otrzymałem zdjęcia silnika, jednak z tego co się orientuję w oznaczeniach, oraz posiłkując się internetem, wydaje mi się, że nie jest to silnik od mustanga. Poniżej załączam zdjęcie i proszę bardziej doświadczone osoby o weryfikację, czy mam rację
Wydaje mi się, że jest to rzędówka od Falcona z 1966 roku.