Ktoś coś słyszał o nich, czy wszyscy są ze Śląska?

I znowu powraca pytanie - robić z kwasówki za 1500 (faktycznie będzie mnie kosztowało koło 1000), czy ciągnąć ze stanów Pypes SFM65 (314USD + transport) i robić na jego bazie?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
Co to za pytanie? Wszystko zalezy od tego czy chcesz miec cos markowego sprawdzonego czy oddac konia w rece kowali!tom.tom pisze:Update z mojej strony: przez jedno z ogłoszeń na Allegro znalazłem kolesi, którzy ponoć mają doświadczenie w przerabianiu wydechów w V6. Mogą na zamówienie zrobić X albo H od katalizatorów z kwasówki i dać na to gwarancję za 1500 brutto (z fakturą!). Z rozmowy wynikało, że orientują się w tym o czym mówią, dodatkowo koleś powiedział, że w razie czego mają X od shelbiego na wzór. Mieszczą się gdzieś w Mrągowie i Giżycku.
Ktoś coś słyszał o nich, czy wszyscy są ze Śląska?
I znowu powraca pytanie - robić z kwasówki za 1500 (faktycznie będzie mnie kosztowało koło 1000), czy ciągnąć ze stanów Pypes SFM65 (314USD + transport) i robić na jego bazie?
tez ich pole4cam, ale jak Pudel jestem zdania ze nei ma to jak dedykowany zestaw z USAMacc pisze: Jest firma El-Tec w Piastowie.
ja u nich robilem tez i...do konca nie bylem zadowolony chodzilo o Long Tuby,robili to pierwszy raz i gimnastyka strasznakoral pisze:tez ich pole4cam, ale jak Pudel jestem zdania ze nei ma to jak dedykowany zestaw z USAMacc pisze: Jest firma El-Tec w Piastowie.
tom.tom pisze:OK, macie racje - jednak skłaniam się ku Pypes true dual (SFM65) ze stanów + axle back-ki od GT bo czytałem na zachodnich forach, że ludzie są bardzo zadowoleni z takiego rozwiązania - na zewnątrz ciekawe brzmienie a w środku cisza i zero drone. Zakładam, że te gotowe zestawy ze Stanów są tak zrobione, że każdy bez większego problemu może je załozyć i raczej nic nie da się spierniczyć jak przy manufakturze?
@Macc - a czemu H a nie X? - znowu spośród różnych opinii wynika, że H niektórym bardziej odpowiada dźwiękowo, natomiast X brzmi tez fajnie ale ponoć daje lepsze podciśnienie, które powoduje szybsze opróżnianie przeciwnych cylindrów i co za tym idzie poprawienie wydajności - szczególnie przy niższych obrotach.
zalezy jakie masz tlumiki jak stock i H to masz cisze jak w lesietom.tom pisze:adasko, macc a jak z głośnością i drone przy H i stockowych tłumikach? czy to tylko tumik powoduje drone?
kup w usa..np H- JBA okolo 150$ tylko zaznaczc jaki rozmiar 2.5 cala czy 3 cale..nic nie spawajtom.tom pisze:No teraz to mi zamieszaliście... bo H łatwiej uspawać niż X i teraz nie wiem znowu czy kupowac gotowe w US, czy dać do zrobienia tutaj na miejscu....