[quote:8ead6cced3="LIZZARD"][quote:8ead6cced3="SeaBiscuit"]Ewentualnie wymień sobie tarcze na nacinane przód i tył i porządne klocki HAWK HPS lub ceramiczne i stalowe linki - wydasz jakieś 600$. Poprawa powinna być radykalna jak co to nie wystarczy to potem wymienisz na GT500.[/quote:8ead6cced3]
Hehe, jak na zmiłowanie czekałem na Twoja opinię i właśnie jestem już blisko podjęcia decyzji idącej w takim kierunku. Tarcze mam juz fioletowe i na nich nie mam prawa się "łajdaczyć", bo w ogóle będzie po ptokach. Tak zrobie, ściągne te australijskie i klocki typu właśnie HAWK i jak nie pomoże to zamontuje zaciski Brembo. Nie wiem tylko czy są one dostępne osobno bez tarcz z tego zestawu Ford Racing, muszę napisać. Dzięki za bodziec

[/quote:8ead6cced3]
Ale DBE ściągasz na obecne zaciski chyba - więc 12,4 cala a zaciski brembo są na tarcze 14 cali to chyba za bardzo nie będą pasować na mniejsze tarcze - chyba, że się mylę?
Same zaciski ciężko dostać - nie spotkałem się z nimi w żadnej oficjalnej ofercie a też się interesowałem jedyne co pozostaje to złapać gdzieś ofertę take off wtedy taki chodzony zestaw GT500 tarcze-klocki-zaciski do 10tys km można dostać za 600$ ale trudno to namierzyć.
Ja się cały czas zastanawiam co robić i czy coś robić z hamulcami na chwilę obecną mam 3 opcje i dylemat:
1/ zestaw GT500 + tarcze stillen nacinane + na tył przeróbka steedy na 13" tarcze ale to bardziej jest efekt wizualny w 20" felgach jakie mam - całość to wydatek rzędu 2350$
2/ Tylko zestaw GT500 na front 1350$
3/ Zostaje z obecnymi zaciskami i rozmiarami i jak dojade obecne tarcze to wymieniam przód i tył na rotorproos nacinane/nawiercane lub nacinane/przewiercane + stalowe linki i klocki HAWK HPS lub ceramiczne (muszę jeszcze w usa popytać które lepsze z tymi tarczami) ta opcja to 600$
Wyczystko kwestia kasy i najwazniejsze felg - mam teraz 20 Razory, których szkoda by mi było na np zlot i szaleństwa na torze czy też jazdy zręcznościowe bo z dużym prawdopodobieństwem bym je rozwalił/uszkodził i po drugie na właśnie szaleństwa mam felgi 17" a zestaw GT500 na 100% mi tam nie wejdzie musiałbym dodatkowo zainwestować w 18" ale te co mi się podobają też nie obejmą zacisków brembo i musiałby zamontować spacery a wtedy jak przełożę 20 to musiałbym je znowu ściągać bez sensu - jak się nie obrócisz d u p a z tyłu.
Moim zdaniem prawie żadne 18 fabryczne nie obejma zacisków brembo z GT 500 a wynika to ze specyfikacji offsetu felgi - w GT jest większy niż GT500 - w GT felgi są głębiej osadzone. Jak brałem Razory to właśnie wybrałem je dla GT500 i to nową serie z poprawionym offsetem tzn 24mm + 2 extra czyli 22mm oryginalne felgi GT maja offset 45mm.
Tak więc wybierając optymalne rozwiązanie pozostaje chyba jedynie opcja 3

jej zaletą jest to że jest zdrowsza dla portfela

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89