Spokojnie dadzą rade do 20 cali. Ja mam 18 ipo skreceniu do obciecia zostało około 40 cm.koral pisze:a to te opaski pasuje na rozne rozmiary kol? to moze u mnei wystarczy przelozyc opaski z 17" na 19" z czujnikami?Scania pisze:jak coś to mam nówki 4 sztuki uchwytów do sensorów. Mogę odstąpić ...
Opaski zamawiałem z firmy WURTH i pasują, więc trzeba dokupić tylko sensory. Pilota do zaprogramowania też mam, mogę pożyczyć.
Sensory ciśnienia w kołach
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Scania
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 2008
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: UA black
Re: Sensory ciśnienia w kołach
- 

Kuba
- Członek Honorowy MKP
- Model: S281 SC
- Silnik: inny V8
- Kolor: Wściekle czerwony
A do mnie wczoraj dotarły czujniki ciśnienia firmy Oro-tek - bezopaskowe. W zestawie jest wentyl z obudowa i do tej obudowy przytwierdza się czujnik. 
Przyznam, że takiego rozwiązania jeszcze nie widziałem.

Kuba pisze:A do mnie wczoraj dotarły czujniki ciśnienia firmy Oro-tek - bezopaskowe. W zestawie jest wentyl z obudowa i do tej obudowy przytwierdza się czujnik.
I wlasnie tak powinno wyglądać montowanie czujników - a nie jakies opaski i inne duperele.. Daj znać czy bezproblemu zaprogramowałeś czujniki i czy felgi juz w domku !!
Kuba wstaw zdjęcia z montażu jak to wygląda 

Nic na siłę, wszystko młotkiem  i wyklepie się coś takiego:
 i wyklepie się coś takiego:

- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Kontakt:
no i napisz gdzie zakupiles i za ile;)sławekw pisze:Kuba wstaw zdjęcia z montażu jak to wygląda
- 

Kuba
- Członek Honorowy MKP
Felgi jeszcze na UC w Częstochowie, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdą, bo opony to zaraz sparciejąAluStar pisze:Kuba pisze:A do mnie wczoraj dotarły czujniki ciśnienia firmy Oro-tek - bezopaskowe. W zestawie jest wentyl z obudowa i do tej obudowy przytwierdza się czujnik.
I wlasnie tak powinno wyglądać montowanie czujników - a nie jakies opaski i inne duperele.. Daj znać czy bezproblemu zaprogramowałeś czujniki i czy felgi juz w domku !!

Felgi Podrobki Slabej Jakosci
Kuba jak cie znam to nie chciales zaoszczedzic na felgach.
Oto pokaz i rozniece ..
Krótki test - oryginalne koła Weds Sport w porównaniu do podróbek w teście wytrzymałościowym. "Engrish" lektora jest fatalny, ale nie o to tu chodzi. Zwróćcie uwagę, jak tajwański szit po uderzeniu pęka w kilku miejscach (!), a oryginalna felga wygląda na niemal nienaruszoną.
Nie pozabijac sie.
Filmik sciagniety z forum
http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=85846&hl=" onclick="window.open(this.href);return false;

Oto pokaz i rozniece ..
Krótki test - oryginalne koła Weds Sport w porównaniu do podróbek w teście wytrzymałościowym. "Engrish" lektora jest fatalny, ale nie o to tu chodzi. Zwróćcie uwagę, jak tajwański szit po uderzeniu pęka w kilku miejscach (!), a oryginalna felga wygląda na niemal nienaruszoną.
Nie pozabijac sie.
Filmik sciagniety z forum
http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=85846&hl=" onclick="window.open(this.href);return false;
- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
Re: Felgi Podrobki Slabej Jakosci
masz racje, ja na jesien kupilem do passata BBSy na allegro, pierwsza dziura w jezdni i poszly mi 2felgi !AluStar pisze: Nie pozabijac sie.
 byla 4rano,musialem na brata czekac az mi przywiezie od swojego 2zapas, na szczescie mial 20km tylko..
 byla 4rano,musialem na brata czekac az mi przywiezie od swojego 2zapas, na szczescie mial 20km tylko.. wiadomo ze teraz chiny zalewaja tandeta caly swiat i felgi z usa beda made in China, problem w tym po czym odroznic lepsza tandete od tej najgorszej.. bo felgi na americanmuscle sa na 100% made in china;/
- 

alski
- Forumowicz
- Model: GT500 & FAST'67
- Kolor: Aktualnie Qnia brak na stanie...
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Uwaga na pasowanie danych czujników TPMS do rocznika! Rok 2010 i 2011 ma chyba te ORO-TEK. Czytałem, że nie pasują do wcześniejszych modeli!Kuba pisze:A do mnie wczoraj dotarły czujniki ciśnienia firmy Oro-tek - bezopaskowe. W zestawie jest wentyl z obudowa i do tej obudowy przytwierdza się czujnik.
Trzeba sprawdzić!
link
http://www.revolutionsupply.com/TPMS/AppGuide.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
alski
It's Never Too Late to Have a Happy Childhood
						It's Never Too Late to Have a Happy Childhood
- 

Kuba
- Członek Honorowy MKP
Mam nadzieję, że nie będę miał problemu zważywszy, że podawałem VIN jak je kupowałem.alski pisze:Uwaga na pasowanie danych czujników TPMS do rocznika! Rok 2010 i 2011 ma chyba te ORO-TEK. Czytałem, że nie pasują do wcześniejszych modeli!Kuba pisze:A do mnie wczoraj dotarły czujniki ciśnienia firmy Oro-tek - bezopaskowe. W zestawie jest wentyl z obudowa i do tej obudowy przytwierdza się czujnik.
Trzeba sprawdzić!
link
http://www.revolutionsupply.com/TPMS/AppGuide.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
- 

Kuba
- Członek Honorowy MKP
http://www.cjponyparts.com/product.aspx?p=TBANDS3" onclick="window.open(this.href);return false;
Model 2007-2009.
Więc mam nadzieję, że obędzie się bez niespodzianek.
Ale to już się dowiem, jak założę czujniki i opony na felgi. Nie mogę się doczekać.
Alustar - felgi oryginalne SVT. U mnie wsio amierykański oryginał.

Model 2007-2009.
Więc mam nadzieję, że obędzie się bez niespodzianek.
Ale to już się dowiem, jak założę czujniki i opony na felgi. Nie mogę się doczekać.
Alustar - felgi oryginalne SVT. U mnie wsio amierykański oryginał.
chinskie felgi
Moze ktos tak swoje przetestuje . 
" onclick="window.open(this.href);return false;
tu ranty to Radinox. I wogóle są to 2 skręcone ranty . Bęben juz nie jest taki pancerny.

tu ranty to Radinox. I wogóle są to 2 skręcone ranty . Bęben juz nie jest taki pancerny.
- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
Re: chinskie felgi
superAluStar pisze:Moze ktos tak swoje przetestuje .

- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
Re:
czyli jak zamienie teraz w moch V6 kola to wywali mi błąd?caniggia pisze:sensory sa na 100% przypisane do odpowiedniego kola, zamiana kola w inne miejsce powoduje blad.
http://www.americanmuscle.com/understan" onclick="window.open(this.href);return false; ... -tpms.html
do kalibracji czujnikow jest niestety potrzebne urzadzenie.
instrukcja kalibracji jest tu:
http://www.tirerack.com/images/tpms/pdf" onclick="window.open(this.href);return false; ... ctions.pdf
to samo po wymianie kol np z 16 na 18 cali, trzeba inne czujniki i rowniez je kalibrowac.
caniggia
Chce zdementowac tutaj niektore wczesniej pisane bledne informacje:
- czujniki ciśnienia nie sa przypisane do konkretnego kola. lecz nie da sie oszukać przypisując ten sam czujnik dwa razy...
- programator sluzy wylacznie do przypisania prawidlowej wartosci cisnienia i tyle.
- samochod jak tylko ma czujniki to sam je wykryje po przejechaniu paru km.
- przekladajac czujniki powinno im sie przypiosac nowe prawidlowe cisnienie w oponie- lecz jak ktos nie potrzebuje to nie trzeba - beda mialy przypisane poprzednie zaprogramowane cisnienie.

- czujniki ciśnienia nie sa przypisane do konkretnego kola. lecz nie da sie oszukać przypisując ten sam czujnik dwa razy...
- programator sluzy wylacznie do przypisania prawidlowej wartosci cisnienia i tyle.
- samochod jak tylko ma czujniki to sam je wykryje po przejechaniu paru km.
- przekladajac czujniki powinno im sie przypiosac nowe prawidlowe cisnienie w oponie- lecz jak ktos nie potrzebuje to nie trzeba - beda mialy przypisane poprzednie zaprogramowane cisnienie.