RAFAŁ pisze:jeżeli był orginalny to powinien mieć nr katalogowy wybity lub odlany no i powinien być znaczek forda
a jeżeli nie to podróbka może i wychodzić z tego samego zakładu co orginalne ale jak nie jest sygnowane logo prod to zawsze częśc na aftermarket części takie są tanie i słabsze a producent określa że TAKIE DAJE NA PIERWSZY MONTAŻ
to tak jak w europie kupujesz orginalne np klocki lub napinacz pisze na nim vw i dłużej pojeździsz niż kupione w sklepie np lucas i niby na pierwszy montaż
nr wybity ma 38274 ,w kolku "60", niczym w zasadzie si enie rozni od fabrycznego ktory tez jest "made in canada",redhornet tez ma "made in canada".. znaczka forda nie ma ,ale chyba na fabrycznym tez nie,teraz nie moge spojrzec bo dalem go do siebie do firmy i maja go wzmocnic na bokach blachami aluminiowymi,ktore dospawaja,ale tak zeby nie oslabic materialu tylko go wzmocnic..
ale tak jak mowisz części na sklep pewnei robia slabsze, w koncu auta maja sie psuc zeby moc zarabiac na czesciach
RAFAŁ pisze:
a nie możesz spowrotem zamienić rolki na komp. żeby sam nadawał się do jazdy i zamówić sobie ze stanów pożądny napinacz

samochod nadaje do do jazdy

ma tylko wiekszego kopa o jakies 70KM, rzeczywiscie do tej mocy musi byc juz napinacz steeda..
moze na foto nie widac ale ja mam ten zlamay napinacz w reku i widze ze odlew byl robiony na odpierdol, nie odtlenili go dobrze i widac jamy i pecherze powietrzne, zlamal sie w najcienszym miejscu, gdzie jakis debil postanowil najwiecej materialu zaoszczedzic co widac po najwiekszych w tym miejscu wyzlobieniach majacych na celu zaoszczedzenia na materiale

scianka w tym miejscu ma 3-4mm a tej grubosci blache aluminiowa kazdy z nas zlamie w rekach .. porazka jak ten "ford" oszczedza na materialach zdajac sie potem na firmy tuningowe takie jak steed,maja z nimi umowe jakas czy jak
zebym wiedzial ze mustangtrading wysle mi takiego bubla to bym nie wywalal 300zl tylko odrazu stary dal do wzmocnienia blachami alu, teraz sie wlasnie robi,dzwonili do mnie i twierdza ze teraz nie ma prawa sie urwac czy nawet wykrzywic.. fajnie ze pracuje w takiej firmie,12lat temu dorobili mi nawet tryb do skrzyni biegów do forda probe(tez doladowanego)