Wtryski - cieknie na uszczelce

Informacje i porady specyficzne dla silników V8

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RadAg!
Młodszy Forumowicz
Model: Ford Crown Victoria
Silnik: V8 4.6
Kolor: White
Kontakt:

Wtryski - cieknie na uszczelce

Post autor: RadAg! » 2013-09-16, 19:17

Potrzebuję jakiegoś namiaru na sklep/firmę w PL gdzie dostanę od ręki wtryski do 4,6 Modular, a nawet sam oring. Na pewno są jakieś europejskie odpowiedniki fordowskich wtrysków, przecież wszystko robi Bosch ;).
Wprawdzie moje auto to nie Mustang ale ma ten sam silnik. Problem mam taki, że mam lekko uszkodzony oring na jednym z wtryskiwaczy co powoduje, że na silnik cieknie paliwo. Niewielkie ilości, problemem poważniejszym jest niedopał na jednym z garów z tego powodu. Zamówiłem już nowe oringi do wtrysków na RA ale może jest możliwość kupienia wtrysku lub samego oringa lokalnie? Na allegro są takie rzeczy ale nie podają średnicy, zresztą nie znam jej, musiałbym zdjąć listwę wtryskową zęby zobaczyć...

www.roadrunners.pl

Awatar użytkownika
RadAg!
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Re: Wtryski - cieknie na uszczelce

Post autor: RadAg! » 2013-09-18, 21:50

No dobra, nikt nie przerabiał problemu?

www.roadrunners.pl

Awatar użytkownika
Madasek
Forumowicz
Model: 2007 Shelby GT
Silnik: inny V8
Kolor: Czarny srebrne pasy

Post autor: Madasek » 2013-09-18, 22:45

RadAg! pisze: Zamówiłem już nowe oringi do wtrysków na RA ale może jest możliwość kupienia wtrysku lub samego oringa lokalnie? Na allegro są takie rzeczy ale nie podają średnicy, zresztą nie znam jej, musiałbym zdjąć listwę wtryskową zęby zobaczyć...
hehe mialem problem z oringami przy wyjsciu wodnym z bloku bo spuchły po honowaniu, no nie ma wyjscia jak wziasc/zmierzyć jaki jest i do sklepu. U nas jest jeden sklep i hurtownia która to sprzedaje ale nikt nie bedzie wiedzial jaki to oring jesli tego nie przerabial. Od siebie moge dodac że listwa to sekund pięć dwie śrubki i trochę gwałtu chyba że są jakos oplecione kablami :D

pozdro

Awatar użytkownika
RadAg!
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: RadAg! » 2013-09-19, 17:52

Wiem, że to szybko idzie, tylko paliwa mi szkoda bo zawsze sie rozlewa po silniku ;) no i lenistwo też swoje robi, wciąż zimno i pada ;)

www.roadrunners.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „4,6 V8 2005 - 2010”