Niezwykła wyprawa do USA
Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse
- Bielek
- Forumowicz
- Model: Mustang 1965 conv
- Kolor: niebieski
- Kontakt:
Niezwykła wyprawa do USA
W ramach Mustang Race Cara wpadliśmy na jeden... no dobra... kolejny szalony pomysł:)
W 2014 roku planujemy wylot do USA.
w ramach wyjazdu na bank odwiedzimy fabrykę Mustangów, pewnie jakieś muzea no i oczywiście zaliczymy wyścigi zabytkowych Mustangów. Postaramy się też spotkać z ciekawymi osobami.
Już z Muarahem rozmawialiśmy z Ford Polska, który na ile to będzie możliwe pomoże nam w dotarciu do ciekawych miejsc czy osób.
Ma to być wyprawa, w której nie będzie chwili na odpoczynek. Mustangi będą podawane dożylnie bez przerwy.
Podajemy już teraz info o tym, aby każdy miał szansę odłożyć trochę kasy na ten wypad, bo pewnie tani nie będzie.
Wyjazd będzie dla formalnych Klubowiczów zapisanych do Stowarzyszenia. Na prv chętnie wytłumaczę dlaczego takie ograniczenie. I proszę poniżej nie wpisujcie a dlaczego, a dla wybrańców itd. Bardzo o to proszę. Do 2014 roku każdy z Was ma szansę nim zostać.
Do wylotu jeszcze sporo czasu, ale jeśli macie pomysły na to co, gdzie można zobaczyć to wpisujcie swoje propozycje.
Zakładam, że wynajmiemy kilka... kilkanaście Mustangów i będziemy się nimi przemieszczać po wyznaczonej trasie.
możecie być pewni, ze będzie to gruba wyprawa:)
Polecimy choćby tylko chętnymi był Muarah i ja;) jeśli będzie nas więcej to możemy nawet wyczarterować samolot;) hehe żart oczywiście...
W 2014 roku planujemy wylot do USA.
w ramach wyjazdu na bank odwiedzimy fabrykę Mustangów, pewnie jakieś muzea no i oczywiście zaliczymy wyścigi zabytkowych Mustangów. Postaramy się też spotkać z ciekawymi osobami.
Już z Muarahem rozmawialiśmy z Ford Polska, który na ile to będzie możliwe pomoże nam w dotarciu do ciekawych miejsc czy osób.
Ma to być wyprawa, w której nie będzie chwili na odpoczynek. Mustangi będą podawane dożylnie bez przerwy.
Podajemy już teraz info o tym, aby każdy miał szansę odłożyć trochę kasy na ten wypad, bo pewnie tani nie będzie.
Wyjazd będzie dla formalnych Klubowiczów zapisanych do Stowarzyszenia. Na prv chętnie wytłumaczę dlaczego takie ograniczenie. I proszę poniżej nie wpisujcie a dlaczego, a dla wybrańców itd. Bardzo o to proszę. Do 2014 roku każdy z Was ma szansę nim zostać.
Do wylotu jeszcze sporo czasu, ale jeśli macie pomysły na to co, gdzie można zobaczyć to wpisujcie swoje propozycje.
Zakładam, że wynajmiemy kilka... kilkanaście Mustangów i będziemy się nimi przemieszczać po wyznaczonej trasie.
możecie być pewni, ze będzie to gruba wyprawa:)
Polecimy choćby tylko chętnymi był Muarah i ja;) jeśli będzie nas więcej to możemy nawet wyczarterować samolot;) hehe żart oczywiście...
[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Re: Niezwykła wyprawa do USA
Dla takiej wyprawy zdolny jestem nawet do złamania swoich zasad i zapisać się.
Są jakieś propozycje dat na wyjazd, jak długi ma być ten wyjazd?
Są jakieś propozycje dat na wyjazd, jak długi ma być ten wyjazd?
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
Trzeba założyć, że dwa tygodnie pewnie to potrwa, bo jak już lecimy to nie na weekend. Terminu jeszcze nie ma, bo zobaczymy kiedy są ciekawe wyścigi, w jakim terminie odbywają się ciekawe zloty i uwzględniając też Mustang Race 2014 ustalimy termin imprezy.
Cieszę się, że robisz coś wbrew sobie;)
Cieszę się, że robisz coś wbrew sobie;)
- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
jesli znacie to piszcie
najciekawszy zlot:
ciekawe muzeum:
wyścigi zabytkowych Mustangów:
wyścigi nowych Mustangów
inne: las vegas itp....
mecz NBA: chodzi o przybliżone terminy i hale
mecz footballu amerykańskiego: chodzi o przybliżone terminy i stadiony
najciekawszy zlot:
ciekawe muzeum:
wyścigi zabytkowych Mustangów:
wyścigi nowych Mustangów
inne: las vegas itp....
mecz NBA: chodzi o przybliżone terminy i hale
mecz footballu amerykańskiego: chodzi o przybliżone terminy i stadiony
- Magic
- Forumowicz
- Model: RTR 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: BLACK
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
- Kontakt:
no to jest coś ale koszty spore choć jak wdzę że nie całe 2tyś zł bilet to...
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
No nie, kolejny raz to cholerne forum planuje mój czas wolny bez mojej wiedzy ,co za los mnie spotyka.
Rick przyrządzisz tego steka o którym kiedyś wspominałeś ?
Nie mam wyboru jadę
Rick przyrządzisz tego steka o którym kiedyś wspominałeś ?
Nie mam wyboru jadę
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
A kogo byś chciał by nas zaprosił?;) ten co ma ipada i smartfona?;)Macc pisze:Plan zacny, ale pamiętajmy o wizach , kto zaprosi Klub.?
- SPONTAN
- Forumowicz
- Model: Coupe 66, 68, 69
- Kolor: złoty, srebrny, czarny
Właśnie w ostatnich dniach coraz tęskniej nam- mnie i Madzi do USA tak więc JEDZIEMYYYYYY !!!!!
Zabieramy ze sobą MRC"a na wyścig
Proponuję odwiedzić coś w stylu DAYTONA 500
Przeżycie ? uffff murowane
Zabieramy ze sobą MRC"a na wyścig
Proponuję odwiedzić coś w stylu DAYTONA 500
Przeżycie ? uffff murowane
SPONTAN-Magkri
- Adrian
- Forumowicz
- Model: Brutal
- Silnik: inny V8
- Kolor: Orange
- Kontakt:
Jak czas, kasa i konsul pozwoli to polecę
Duża impreza MUSTANG WEEK odbędzie się 15-21 lipca 2013 w Myrtle Beach Mall (Południowa Carolina).
http://www.mustangweek.com/
Duża impreza MUSTANG WEEK odbędzie się 15-21 lipca 2013 w Myrtle Beach Mall (Południowa Carolina).
http://www.mustangweek.com/
'95 GT http://tiny.pl/gj5qs
'01 Cobra viewtopic.php?f=84&t=5153&start=105
'11 GT '13 GT302 Custom viewtopic.php?f=85&t=8986&p=156084#p156084
'01 Cobra viewtopic.php?f=84&t=5153&start=105
'11 GT '13 GT302 Custom viewtopic.php?f=85&t=8986&p=156084#p156084
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
jesli znacie to piszcie
1. najciekawszy zlot:
MUSTANG WEEK lipiec
2. ciekawe muzeum:
muzeum Shelby'iego w Las Vegas
3. wyścigi zabytkowych Mustangów:
4. wyścigi nowych Mustangów:
DAYTONA 500
5. mecz NBA: chodzi o przybliżone terminy i hale
6. mecz footballu amerykańskiego: chodzi o przybliżone terminy i stadiony
7. inne: las vegas itp....
1. najciekawszy zlot:
MUSTANG WEEK lipiec
2. ciekawe muzeum:
muzeum Shelby'iego w Las Vegas
3. wyścigi zabytkowych Mustangów:
4. wyścigi nowych Mustangów:
DAYTONA 500
5. mecz NBA: chodzi o przybliżone terminy i hale
6. mecz footballu amerykańskiego: chodzi o przybliżone terminy i stadiony
7. inne: las vegas itp....
Ostatnio zmieniony 2012-12-29, 21:49 przez Bielek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
jako wielki fan jezdzenia gdziekolwiek (byle dalej) pomysł jak najbardziej popieram jak znam życie i wizję najbliższych dwóch lat nie wpasuję się z czasem żeby pojechać, ale .... czas pokaże ....
z doświadczenia:
- z visami problemu raczej być nie powinno, zaproszenia nie są wymagane aczkolwiek procedura jest upierdliwa, koszty około 500 pln + dojazd do wawy / krk dla osób z innych części kraju
- koszt takiego wyjazdu na osobę liczcie minimum 10 tys. PLN. Trudno będzie zejść poniżej tej kwoty aczkolwiek grupą zwykle taniej ... kwestia dokładnej kalkulacji, lepiej jednak być przygotowanym niż później niemiło się rozczarować
- zakładam ze wyjazd bedzie miał konkretny termin (dopasowanie do jakiegoś eventu) więc próżno liczyć na promocyjne ceny biletów, trzeba liczyć 3 tys PLN na bilet RT + pewnie jakiś przelot wewnątrz USA, wszystkiego mustangiem się raczej nie zrobi.
- jako 'must see' oczywiście muzeum Shelby'iego w Las Vegas !!
z doświadczenia:
- z visami problemu raczej być nie powinno, zaproszenia nie są wymagane aczkolwiek procedura jest upierdliwa, koszty około 500 pln + dojazd do wawy / krk dla osób z innych części kraju
- koszt takiego wyjazdu na osobę liczcie minimum 10 tys. PLN. Trudno będzie zejść poniżej tej kwoty aczkolwiek grupą zwykle taniej ... kwestia dokładnej kalkulacji, lepiej jednak być przygotowanym niż później niemiło się rozczarować
- zakładam ze wyjazd bedzie miał konkretny termin (dopasowanie do jakiegoś eventu) więc próżno liczyć na promocyjne ceny biletów, trzeba liczyć 3 tys PLN na bilet RT + pewnie jakiś przelot wewnątrz USA, wszystkiego mustangiem się raczej nie zrobi.
- jako 'must see' oczywiście muzeum Shelby'iego w Las Vegas !!
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
słuszne uwagi, dzięki Pavulon_
oczywiście będziemy robić wszystko by wszedzie wynegocjować jakieś fajne ceny. ja oczywiście całą wyprawę zarejestruję, może uda się to potem do jakiejś tv wsadzić. To i rozmowy z liniami lotniczymi może będą przebiegac nieco inaczej. No i oczywiście bilety będziemy zamawiać z dużym wyprzedzeniem. Jeśli ustalimy terminy kluczowych imprez w usa w 2014 to możemy zarezerwować bilety nawet 10 miesięcy wcześniej.
moze też weźmieemy pod uwagę np. coś takiego
kilka mustangów plus coś wielkiego na większa liczbę osób, które chcą trochę zaoszczędzić.
Przypuszczam, że w sierpniu będziemy zbierać pierwszą zaliczkę, która będzie przeznaczona na bilety lotnicze. Wtedy będziemy miec jasność ile osób leci i będziemy negocjować.
oczywiście będziemy robić wszystko by wszedzie wynegocjować jakieś fajne ceny. ja oczywiście całą wyprawę zarejestruję, może uda się to potem do jakiejś tv wsadzić. To i rozmowy z liniami lotniczymi może będą przebiegac nieco inaczej. No i oczywiście bilety będziemy zamawiać z dużym wyprzedzeniem. Jeśli ustalimy terminy kluczowych imprez w usa w 2014 to możemy zarezerwować bilety nawet 10 miesięcy wcześniej.
moze też weźmieemy pod uwagę np. coś takiego
kilka mustangów plus coś wielkiego na większa liczbę osób, które chcą trochę zaoszczędzić.
Przypuszczam, że w sierpniu będziemy zbierać pierwszą zaliczkę, która będzie przeznaczona na bilety lotnicze. Wtedy będziemy miec jasność ile osób leci i będziemy negocjować.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: czerwony
ja z Agnieszką na 100% się piszę. mogę zająć się przelotami PL - USA i międzystanowymi, Mam trochę kontaktów w stanach i kilka razy byłem więc wydaje mi się, że i hotele na zaplanowanej trasie znajdę w miarę tanie. Znając termin wcześniej przez ocean polecimy za mniej niż 2 tyś, tam przeloty nie są drogie.Mimo wszystko trzeba REALNIE liczyć 6-8 tyś na osobę, uwieżcie, taniej się nie da. A tak na marginesie to moja przygoda z Mustangiem zaczęła się w Stanach, na Hawajach. Marcin, Wiesiek SUUUPER POMYSŁ