To auto cieszy i uzależnia!! Pierwsze wyprzedzanie: jak zmiotłem tyłem to najpierw euforia i głośny śmiech a potem z bananem na gębie jeszcze godzinę jechałem
Kamera cofania wariuje
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
scaraab
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Małopolska
Re: Kamera cofania wariuje
pab567: Dzięki wielkie za wskazówkę. Masz rację: chodziło o opóźnienie wyłączenia się kamery po cofaniu.
Wyłączyłem zwłokę i jest ok. Nie sprawdzałem ile zwłoka wynosi, widocznie zaraz jak go kupiłem byłem tak zaaferowany i spocony że nie zwróciłem uwagi na to. Więc usterki nie ma.
To auto cieszy i uzależnia!! Pierwsze wyprzedzanie: jak zmiotłem tyłem to najpierw euforia i głośny śmiech a potem z bananem na gębie jeszcze godzinę jechałem
Jeszcze załapałem się na jazdę autami z tylnym napędem: poldki fiaty no i oczywiście nieco lepsze Łady: 2105 i 2107: te zamiatały. 
-
Nix2
- Forumowicz
- Model: MY 2016
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Deep Impact Blue
Odświeżę bo problem powrócił...
Losowo, średnio co 3-4 cofania NIE włącza się kamera cofania, nieraz jest info "kamera niedostępna" nieraz nic, pusty ekran.
Dodatkowo znacznie rzadziej, tak raz na ok miesiąc w ogóle się nie działa ekran ( martwy, nie reaguje na nic, na przycisk radia itp, itd, kamery też oczywiście wtedy nie ma)
Rok temu naprawiałem przetartą wiązkę w bagażniku i kilka miesięcy było ok, myślę że teraz to nie wina przetartej wiązki, teraz może to być
kwestii czego ? Złączek w okablowaniu ekranu? Złączek w okablowaniu gałki zmiany biegow ? ( to skrzynia automat)
pzdr Nix
Losowo, średnio co 3-4 cofania NIE włącza się kamera cofania, nieraz jest info "kamera niedostępna" nieraz nic, pusty ekran.
Dodatkowo znacznie rzadziej, tak raz na ok miesiąc w ogóle się nie działa ekran ( martwy, nie reaguje na nic, na przycisk radia itp, itd, kamery też oczywiście wtedy nie ma)
Rok temu naprawiałem przetartą wiązkę w bagażniku i kilka miesięcy było ok, myślę że teraz to nie wina przetartej wiązki, teraz może to być
kwestii czego ? Złączek w okablowaniu ekranu? Złączek w okablowaniu gałki zmiany biegow ? ( to skrzynia automat)
pzdr Nix
-
maciekq
- Model: V6
- Silnik: V6 3.7
- Stajnia: Stajnia Pomorze
Witam wszystkich, podłączam się do pytania. Mój koń sprowadzony ze Stanów od samego początku ma problem z kamerą (radio Sync1), objawy są takie jak opisano powyżej, czyli raz działa, a raz nie. Ruszaniem kablem nic nie daje, po prostu kamera żyje własnym życiem.
Moja prośba jest taka - czy ma ktoś schemat / informacje jakie powinny być napięcia na tym kablu? Z góry dziękuję za pomoc.
- pab567
- Forumowicz
- Model: GT convertible MY16
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czerwony
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Kroi się akcja serwisowa na kamerę Wielka akcja serwisowa Forda. Setki tysiące Mustangów wezwanych do naprawy