Złomowiska nie chcemysmerf pisze:Wlej sobie syntetyk ,będzie super, szczególnie jak zdołasz wymienić w porywach 4 litry a w układzie jest 12 L ,jak się to wszystko wymiesza możesz spokojnie jechać prosto na złomowisko

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
Złomowiska nie chcemysmerf pisze:Wlej sobie syntetyk ,będzie super, szczególnie jak zdołasz wymienić w porywach 4 litry a w układzie jest 12 L ,jak się to wszystko wymiesza możesz spokojnie jechać prosto na złomowisko
masz 4r70w to ta sama skrzynia co w nowszych GT. Do AOD-E zalecany jest mercon III do 4r70W nawet haynes pisze: mercon VVincent pisze:Rezor, wracając do tematu to zestaw ktory proponujesz to MERCON V, ale napisane jest, ze to olej syntetyczny, a Smerf mowil, ze lac olej mineralny. O co kaman?Rezor pisze:http://sklepjeep.redcart.pl/p/2231/2423 ... -jeep.html
Taki. U nich od razu możesz kupić zestaw z filtrem
Nie bardzo rozumiem o co chodzi? Vincent ma 4r70w i zalecany olej to mercon V co też napisałem. Motorcraft ma tylko jeden mercon V i ten też podlinkowałem. Mało tego niejednokrotnie szukając przyczyny awarii mojego automatu na forach zalecają zalać do aode mercona Vsmerf pisze:Rezorek------ naucz się czytać posty proszę --robisz zamieszanie jak zresztą zawsze ,,,,,to nie piekarnia chopiejesteś sprytny synek ale za szybki normalnie F 16
do tego rocznika powinien być dextron III lub odpowiedniksmerf pisze:1994 to mineralny Mercon dexron III ,,,na ciepłym nic nie sprawdzisz tylko na kompletnie zimnym po odpaleniu bez wajchlowania biegami musi być ok.3/4 na dolnej skali to zupełnie wystarczy ,sprawdz czy olej śmierdzi spalenizną,jak tak to lipa
Kurcze rękę dałbym sobie uciąć że we wszystkich V6 były 4r70w. Teraz widzę że jednak aode.smerf pisze:rezor ty chyba spisz,, 1994 rok to skrzynia A0DE I O TAKIEJ CAŁY CZAS JEST MOWA i tam się leje mineralny nie ma inaczej dexron III
smerf pisze:rezor ty chyba spisz,, ... inaczej dexron III
Tego bym się trzymał przy standardowej wymianieRAFAŁ (GROSZEK) pisze:do tego rocznika powinien być dextron III lub odpowiednik