Tak jak pisalem w powitalni - jestem posiadaczem GT z 2002r. Jeszcze nie jest zarejestrowany i zanim podejde do pierwszego przeglada chce jak najwiecej ewentualnych problemow naprawic wczesniej.
Jak na razie najwiekszym moim zmartwieniem jest to, ze jak poruszam dynamicznie tylnym prawym kolem, to slychac wyrazne stuki. Dodatkowo w trakcie jazdy slychac cykliczny szum, taki jak np. przy krzywej tarczy, a jak zauwazyl pasazer - przy skrecaniu szum z cyklicznego robi sie ciagly... Wydaje mi sie, ze dochodzi on tez z prawej strony. Na poczatku wydawalo mi sie, ze hamulce sa po prostu zastane, lecz np. pozaciagalem reczny w trakcie jazdy a i tez pare razy mocno przyhamowalem, a dzwiek sie nie zmienil.
Jesli chodzi o stuki i rodzaj szumu, to mam dokladnie tak samo, jak w tym filmiku:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy ktos moze mialby pojecie co to jest i jak to naprawic? Lozysko?
Znajomy jezdzacy Mercurym jak to uslyszal to stwierdzil "ach, trzeba tylko takie sruby dokrecic, normalka" - ale wypowiedzi nie sprecyzowal

A poza tym:
- liczylem sie z tym, ze Mustangiem jezdzi sie inaczej niz europejskimi/japonskimi autami, ale nie spodziewalem sie, ze AZ TAK inaczej; generalnie tyl na nierownosciach mi lata w te i wewte, moze to jest spowodowane wybiciem tulejek lub tym luzem, o ktorym pisalem wyzej (szarpaki to pewnie potwierdza); poza tym na tyle mam opony 275 na 8-calowej feldze... jak jest na rownej drodze to jeszcze nie wiem, bo na razie jezdzilem jakimis bocznymi drozkami.
- reczny prawie wcale nie dziala, ale na forum wyczytalem, ze ten model tak ma

- czy tez tak macie, ze podswietlenie licznika dziala dopiero po wlaczeniu swiatel? planuje zamontowac swiatla do jazdy dziennej i wtedy licznik bylby malo widoczny za dnia
- potrzebowalbym paru pierdolek: kratki z nawiewu (2 szt), jakby ktos mial jakas galke zmiany biegow w dobrej cenie to tez chetnie, mam peknieta szybke licznika, piszczy mi pasek na chwile po odpaleniu, po rozgrzaniu przestaje, ale i tak chyba warto go bedzie wymienic
Jesli komus przydalaby sie informacja o przerobce swiatel, ktora niedawno zrobilem, to chetnie dam namiary na faceta, ktory sie tym zajmuje. Przod zostal wykonany tak, ze wklejona zosstala soczewka od europejskiego auta (facet sam dopasowuje do rozmiaru reflektora, do "New Edge" wzial chyba z jakiegos BMW), nawierdzil dziurke na postojowke, a na boku zostalo tylko drugie wlokno na kierunkowskaz.
Jesli chodzi o tyl, to nie chcialem isc najprostrza droga i dawac zolta zarowke do wstecznego. Zostalo wykonane to tak, ze w miejscu odblaskow facet wkleil po 2 kawalki z kazdej strony przezroczystego tworzywa, a w komorze (zreszta przygotowanej na takie cos) wywiercil otwor i wsadzil oprawke z zolta zarowka. Przeciwmglowy tylny mam zrobiony tak, ze do lewego srodkowego mocnego wlokna podprowadzone zostalo zasilanie i jest dodany pstryczek ponizej przyciskow w konsoli. Naprawde fajnie to wyglada a i przy przegladzie nie powinno byc problemow.