I coś na deser. Guzik zagadka - co to za czerwony guzik? Jak się przełączy to świeci się na czerwono i nic więcej nie zaobserwowałem. I nie, nie jest to nitro

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
To że blokuje koła to raczej wada, a nie zaletadr.killer pisze:Ja mam takie same seryjne hamulce bez ABS-u i nie narzekam, a mam tendencje do bardzo ostrej jazdy no może nie z zawrotnymi prędkościami ale jak depnę do końca to bez większych przeszkód blokuje przednie koła...
bez obaw klocki ci wystarcza (EBC ) - znakomicie wspolpracuja ze standardowymi tarczami .Delfinnn pisze:Tzn. ja też bez problemu blokuje koła z prawie każdej prędkości ale jakoś dziwnie hamuje całe auto. Tak zaciski wszystkie rozebrane i zalane nowym płynem. Może po prostu nie jestem przyzwyczajony do Mustanga bo jednak europejskie auta to co innego. Wymienię na dniach może klocki (opłaca się inwestować w EBC na stockowych tarczach?) i zobaczymy co dalej.
A na temat magicznego guzika wie ktoś coś?
W moim przypadku hamulce to tarcze EBC Turbo Groove i klocki EBC RedStuff przód i tył. Te klocki są nieco tępe jak są zimne, ale jak się rozgrzeją to jest całkiem OK. Klocki Green Stuff będą chyba bardziej wdzięczne w codziennej jeździe.Delfinnn pisze:Tzn. ja też bez problemu blokuje koła z prawie każdej prędkości ale jakoś dziwnie hamuje całe auto. Tak zaciski wszystkie rozebrane i zalane nowym płynem. Może po prostu nie jestem przyzwyczajony do Mustanga bo jednak europejskie auta to co innego. Wymienię na dniach może klocki (opłaca się inwestować w EBC na stockowych tarczach?) i zobaczymy co dalej.