Porobiłem jeszcze trochę zakupów

Na tył zamówiłem regulowane wahacze, z regulacją wysokości zadka. Nie widzi mi sie montować coilover na tył, tymbardziej, że założyłem amortyzatory z E36 i zdają egzamin na 5-. Minus ze względu na brak regulacji bez potrzeby odkręcania amortyzatora od poduszki (trza lagę wcisnąć do oporu i dopiero kręcąc można go regulować, na przodzie są nowsze już z pokrętłem do regulacji w gwincie lagi).
Do tego czekam jeszcze na steeda bump steer kit. Przód leci nisko, a OEMowe końcówki drążków powodują rozjeżdżanie się geometrii podczas pracy zawieszenia.
Udało mi się dorwać jeszcze "na miejscu" talerzyki do ustawiania geometrii J&M.
Na koniec małe (bardzo małe!), a cieszy

Akumulator Li-Ion. Producent chwali się CA 490A i 12Ah pojemności. Stary aku (który wyzionął ducha) ważył ok 13kg, obecny to masa 17kg + kable do bagażnika: ok 2kg. Nowy to 760g :o Podstawa jest mniejsza od Xperii z3c, do tego można go montować w dowolnej pozycji

. Oczywiście dopóki nie upewnię się, że smyk mi nie wybuchnie lepiej awaryjnie wozić "zwykly" aku
PS. Nie pochwaliłem się wcześniej ale OEMowy zbiorniczek wyrównawczy zrobił "papa" i zamontowałem mniejszy 2.5L w miejsce aku. Na razie prowizorka więc zdjęć nie ma
PS2. Przymierzam się do wymiany całego mostu. Zgadałem się z facetem, który robi mosty pod spore momenty do terenówek i rajdówek. Po konsultacji wychodzi na to, że ściąganie mocniejszych półosiek, krótszego przełożenia, swap hamuców z tyłu, i walka z c-clip pochłonie więcej czasu i funduszy niż zaprojektowanie i złożenie nowego mostu