ja usuwalem szkode w PZU w Krakowie, bez zadnych problemow rzetelnie wycenili, a wskazany przeze mnie serwis (Honda) zamontowal nowa sprowadzona przez krakowski autoryzowany serwis europejskiego Forda.
nie wydalem ani zlotowki, wskazalem tylko serwis w ktorym chce aby zamontowano mi nowy zderzak... w serwisie powiedzialem aby w celu zakupu uszkodzonej czesci skontaktowali sie z serwisem Forda w Krakowie...
moge powiedziec, ze jestem zaskoczony rzetelnym podejsciem likwidatora szkody... stanal na wysokosci zadania i z pelnym zrozumieniem wyrazil zgode na wymiane delikatnie zarysowanego zderzaka (rysa na ok. 1,5 cm)... decyzje uzasadnil tym, ze auto przedstawia wartosc kolekcjonerska i nawet mala rysa ma wplyw na jego wartosc, a zeby zachowac jego idealny stan niemozliwym bedzie niewymienienie zderzaka na nowy
...kaes widzial ryse

... i z tego co wiem moze potwierdzic, ze byla "mikroskopijna"
...wydaje mi sie, ze w przypadku lusterka nie ma sensu samemu sprowadzac... lepiej poprosic o usuniecie szkody poprzez jakis serwis z ktorym PZU ma umowe... wtedy nic Cie nie interesuje... przyjezdzasz na serwis a oni montuja przy Tobie nowa czesc