Prośba o weryfikacje ogloszenia

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2009-07-09, 17:19

alfatech pisze:tomaho, nie wiem jak Ty i inni ............. ale ja czuję nieprzyjemny odorek od tego auta ,skoro zataili dość ważny fakt "cofania licznika" czyli na wstępię chcieli oszukać potencjanego klienta - to lepiej im podziękuj......... tzn nie dziękuj tylko powiedz co o nich myślisz. Poza tym cena - żadna rewelacja za podobne pieniądze sprowadzisz pewne auto ( zerknij ne głupi około 10 k usd ) ,do tego golas z niejasną przeszłością.
ja tez nie ufam takim - powiedzialbym ma tyle i juz - niewierze ze akurat musial wymieniac licznik - cos tak u nas normalnego w handlu jak "cofanie licznika "
Teraz licznik a za pol roku odpryski i cwiartka wstawiona :szok: :krzeslem:

kuczko
Forumowicz
Model: V6 2005
Silnik: V6 4.0
Kolor: Srebrny
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2009-07-09, 18:17

Poprawicie mnie jeśli się mylę - ale wydaje mi się, ze "stan licznika" jest pamiętany w komputerze i jedyny sposób, żeby go zmienić to albo go jakoś programowo zmienić (raczej nikt się u nas na tym nie zna), albo wstawić komp z innego auta?

Awatar użytkownika
tomaho
Forumowicz
Model: Bullitt 2019
Silnik: V8 5.0
Kolor: Highland Green
Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Kontakt:

Post autor: tomaho » 2009-07-09, 18:43

tez tak wlasnie mysle jak kuczko...
Szefunio powiedzial ze jak ta kontrolka od paliwa sie zepsula to taniej mu wyszlo wymienic cala deske z zegarami i reszta niz sama jaka kontrolke/wskaznik paliwa...

Podejrzewam ze wstawil faktycznie od innego auta z licznikiem na 59000tyś mil...ale kto dzis powie Nam prawde...??

Wiem, żę faktycznie cos tu zalatuje sciemnianiem i paleniem gupa...ale patrzac na carfax...od lutego plynalem do Polski w stanie praktycznie idealnym- i data pierwszej rejestracji w Polsce jest na poczatek czerwca...
Czy naprawde moglo mu sie cos wielkiego stac...??!!

Pamietajcie....ze Oni chca sprzedac samochod za jak najwiecej i jak najmniej o nim mowic !
Prosze i czekam na odpowiedz od kolegów z forum z Poznania zeby jesli znalezliby chwilke czasu to pojechalibysmy tam razem.

a tak na marginesie to malo kto dzis nie cofa licznika w tej branzy :/ piekna Polska:/ :niepewny:

Dodajac jeszcze- rozmawialem dzis z firma USA CARS Serwis (chyba jakos tak) apropo swiatel- i powiedzieli ze spokojnie przerabiaja, dokladajac LEDy zółte,mocniejsza żarówke na przeciwmgielne itd- koszt 750zł brutto. Calkiem niezle prawda ?

A przepisy nasze piekne jednoznacznie mowia- po rozmowie z Panami policjantami i ze stacjami diagnostycznymi ze musza byc "bursztynowe" migacze :/

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2009-07-09, 19:15

odpowiedź: gościu nie musiał nawet komputera wymieniać, wystarczy, że wiedział jak to softowo zrobić, żeby licznik miał mniejszy przebieg. niestety nie pozostawia to w komputerze żadnego śladu.

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Awatar użytkownika
tomaho
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: tomaho » 2009-07-12, 10:42

Moi Drodzy,

Sprawa rozwiazała sie tak, ze szefunio komisu zgodził sie zebysmy zabrali auto na przeglad kompletny do Usa Cars Serwis w Poznaniu. Godzinke wczesniej bylem w tym serwisie i napomnialem o takim aucie i jesli nim przyjedziemy to maja sie nim dobrze zajac...i sie zajeli.
Okazalo sie ze zadnego szpachlu na karoseri nie ma, zawieszenie,silnik w swietnym stanie, elektronika nienaganna, tylko w prawym lusterku elektryka nie dziala i co bylo robione z prawym przednim blotnikiem bo sa slady na podkladkach od srub ze byl ruszany- mogl byc wymieniony poniewaz lakier jest ok albo wyklepany. Poza tym chlopaki znaja sie na rzeczy i stwierdzili ze faktycznie te 60tyś mil może mieć przejechane ale na taką cene to dobre niebite auto. Mankamentem są zużyte przyciski na Shakerze 500- ten dzieciak chyba je naprawde molestował...kiedyś wymienimy...

Po dłużej chwili zastanowienia i weryfikacji oceny z Narzeczona....podjeliśmy ostateczna decyzję o kupnie...wtorek środa....ma być gotowy i przerejestrowany...
Mam tylko jedno pytanie- on ma naklejone czarne pasy na całej długości samochodu i z przody tak brzydko na masce na tym jednym pasie jest jakby "wlos"albo taki pięcio centymentrowy wąski pęcherzyk powietrza- czy można to zgrabnie usunąć- może rozgrząc termicznie pas,podnieść i zobaczyć co sie tam stało ??

O kolejnych krokach mysle ze bede wkrotce pisać- no napewne jade na przeróbke swiatel i przeglad eksploatacyjny :)
:rotfl:

w życiu jak w pozycji od tyłu...najważniejsze jest abyś był własnie z tyłu...

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2009-07-12, 11:47

jak odkleisz to wyjda po czasei faldy - lepiej probuj nagrzac i rozciagnac zagiecie.
GRATULACJE DECYZJI I WITAMY KONIK AW KLUBIE .. :D

Awatar użytkownika
tomaho
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: tomaho » 2009-07-20, 18:39

Chciałbym Wszystkim podziekowac za cenne uwagii i pomoc w zakupie- wiem ze jedni odradzali ale jednak sie zdecydowałem...i jestem szczesliwym posiadaczem wersji V6.

Wymaga troche lakieru tu i ówdzie-ale to czysta przyjemność.
Zawieszenie, elektryka i silnik sprawdzone- nienaganny- ze wstydzisz sie przed Wami mysle nie bede musiał.

W tym tygodniu jeszcze mała przeróbka światelek aby miśki sie nie doczepiały i bedzie si.

Rozgladam sie powoli sa lepszymi aluskami typu Bullitt oraz double exhaust ;) ale i tak w tym V6 mruczenie jest cudowne :rotfl:

Szukam również Interior Parts aby lekko go upiekszyć- niestety z tego co widze to najblizej wszystko jest w Anglii prawda ?

Dziekuje "Szefowi" z góry, że pozwala Nam spełniać takie marzenia i tworzyć "zajebiste" fora internetowe gdzie mozna spotkac pomocnych ludzi.

Mam nadzieje ze z niektorymi z Was zobacze sie w sierpniu w Wąsowie i zapewne czegoś wiecej dowiem sie o naszych Konikach....
....a tak na marginesie to wiedzieliście, że jedną z nazw na aktualnego Forda Mustanga miało być słowo allegro.....hahahaahh Ford ALLEGRO....no i mamy jasność kto jest tu jest górą co ?;)

pozdro.
t.

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-07-20, 18:51

hehe gratuluje :) Podaj foty w Galerii :)
Oj to chłopie wsiąkłeś. My po zakupie mieliśmy około roku odczekać aż zaczniemy przy nim coś więcej robić, pół roku nie minęło a my już zaczynamy :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
tomaho
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: tomaho » 2009-07-20, 19:06

heheh...wsiakłem ;p w tym roku to pewnie tylko lekko styling zrobie...ale na wiosne mysle ze bede szykował powazniejsze przeróbki....wydechu, dolotu powietrza itp...

Jesli bedzie pogoda w weekend to na małą sesje zdjeciową sie wybierzemy ;] i wtedy pokaże :]

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2009-07-20, 19:47

tomaho pisze:ale i tak w tym V6 mruczenie jest cudowne :rotfl:
Sprawdź czy w bagażniku jakowegoś kota nie mash :D :rotfl:

GRATULACJE za podjętą decyzję i witamy wśród poyebanych wieśniaków ;)

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”