Autoalarm do Mustang 2007 r.

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adaslaw
Forumowicz
Model: Mustang conv. 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: skromny czarny

Autoalarm do Mustang 2007 r.

Post autor: adaslaw » 2010-09-02, 00:30

Witam

Wiele wskazuje na to, że w tym tygodniu będę miał Mustanga.
Ale, żeby nim jeździć, chcę zrobił ubezpieczenie AC.
Ale aby zrobić AC, muszę mieć co najmniej 2 zabezpieczenia wozu (przed kradzieżą).
Ale, z lekkim zaskoczeniem, od Niemca od którego zamierzam kupić auto, dowiedziałem się, ze auto ma jedynie (z resztą chyba fabryczny) immobilizer, ale autoalarmu nie ma.

O dziwo, nie wyczesałem na forum jakichś wskazówek w tym temacie.

Pytanie: Zatem jaki autoalarm polecacie do Mustang V6, rocznik 2007?

Fajnie byłoby, aby taki autoalarm był zintegrowany "jakoś" z tym chipem co jest już pewnie w kluczyku (zgaduję, że coś tam jest, bo to coś pewnie wymagane jest przez immobilizer - jeśli się mylę, to poprawcie, proszę). Ale pewnie to byłoby zbyt piękne i nie da się pewnie uniknąć, kolejnego pilota (tu: do autoalarmu) przy kluczykach.

Pokój, Adasław

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2010-09-02, 14:52

Hm,

ja nie wiem - czy nie ma seryjnych autoalarmów w Mustangach?

Jak kupisz od Szkopiny auto to otwórz ''z zamka'' go i zobaczysz po minucie czy ''nie trąbi'' :D

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2010-09-02, 21:16

adaslaw, musisz sprawdzić czy nie masz przypadkiem już fordowskiego alarmu, tzw. Active Anti-Theft System. Standardowo jest tylko kodowanie z klyczyka, jeżeli jednak masz ten opcjonalny system to ma on czujniki i monitoruje maske, drzwi, bagaznik, wnętrze pojazdu i kąt nachylenia auta. Naprojściej będzie spojrzeć na konsole na podsufitce - jak zobaczysz czujniki to masz ten system.

Jeżeli chcesz montować jakiś dodatkowy alram, to najlepiej podjedź z autem do jakiegoś speca od alramów i pogadaj z nim, niech coś doradzi.

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2010-09-03, 23:07

Jak tam będziesz, to zostaw otwarte okno i zamknij z pilota autko. Następnie otwórz od środka lub po prostu wrzuć coś do autka. No nie ma bata, alarm mieć powimien. Może ten nazista się nie zna?

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”