Witam
Wiele wskazuje na to, że w tym tygodniu będę miał Mustanga.
Ale, żeby nim jeździć, chcę zrobił ubezpieczenie AC.
Ale aby zrobić AC, muszę mieć co najmniej 2 zabezpieczenia wozu (przed kradzieżą).
Ale, z lekkim zaskoczeniem, od Niemca od którego zamierzam kupić auto, dowiedziałem się, ze auto ma jedynie (z resztą chyba fabryczny) immobilizer, ale autoalarmu nie ma.
O dziwo, nie wyczesałem na forum jakichś wskazówek w tym temacie.
Pytanie: Zatem jaki autoalarm polecacie do Mustang V6, rocznik 2007?
Fajnie byłoby, aby taki autoalarm był zintegrowany "jakoś" z tym chipem co jest już pewnie w kluczyku (zgaduję, że coś tam jest, bo to coś pewnie wymagane jest przez immobilizer - jeśli się mylę, to poprawcie, proszę). Ale pewnie to byłoby zbyt piękne i nie da się pewnie uniknąć, kolejnego pilota (tu: do autoalarmu) przy kluczykach.
Pokój, Adasław
Autoalarm do Mustang 2007 r.
-
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Black Metal
- Kontakt:
adaslaw, musisz sprawdzić czy nie masz przypadkiem już fordowskiego alarmu, tzw. Active Anti-Theft System. Standardowo jest tylko kodowanie z klyczyka, jeżeli jednak masz ten opcjonalny system to ma on czujniki i monitoruje maske, drzwi, bagaznik, wnętrze pojazdu i kąt nachylenia auta. Naprojściej będzie spojrzeć na konsole na podsufitce - jak zobaczysz czujniki to masz ten system.
Jeżeli chcesz montować jakiś dodatkowy alram, to najlepiej podjedź z autem do jakiegoś speca od alramów i pogadaj z nim, niech coś doradzi.
Jeżeli chcesz montować jakiś dodatkowy alram, to najlepiej podjedź z autem do jakiegoś speca od alramów i pogadaj z nim, niech coś doradzi.
Pozdrawiam,
Tomek
[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]
Tomek
[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]