Rozmowa z Garrym Pattersonem:
[koles] - Ok, no to lecimy. To jest Garry Patterson, VP operations for Shelby Automobiles. Dzięki za przybycie do mojego programu.
[Garry] - To ja dziękuję, fajnie że wpadliście.
[koles] - Więc stworzyliście sobie Mustanga Terlinguę, V6 tak?
[Garry] - Tak, zrobiliśmy to.
[koles] - Opowiedz nam o tym.
[Garry] - Wiesz, wymyśliliśmy super opcje dla młodych kupców albo do tych, którzy chcą jeździć lżejszym Mustangiem i bardzo zwinnym (real nimble?). I co się okazało i na co wpadliśmy, że Mustang v6 to super model wyjściowy, żeby nad nim popracować.
[koles] - To coś zmienia?
[Garry] - V6 jest lżejsza i tańsza jako podstawa aby zrobić coś fajnego. Więc wykorzystaliśmy sporo wypróbowanych części od v8: zawieszenie, opony, koła, obniżenie, hamulce i do tego dołożyliśmy ciekawą maskę z wlotem powietrza, który jest funkcjonalny, to w połączeniu z dość agresywnym wyglądem, który każdy chciałby widzieć w swoim v8 wsadziliśmy w v6. Tak więc, masz fajny wygląd, z modyfikacjami i takie tam i otrzymujesz całkiem inny preformance, zwłaszcza na drodze. Masz inną ekonomię jazdy, za mniej kasy, a na krótkich dystansach pobijesz nawet v8, ponieważ (Terlingua) jest zwinniejsza (nimble). I ma coś około 450 HP.
[koles] - Więc to w zasadzie wycięliście charakter musclecar'a z Mustanga?
[Garry] - Ja bym to ujął inaczej. To nie jest taki wielki Super Snake z zabójczą mocą z (jakimś tam, nie rozumiem) przyspieszeniem, no to nie zupełnie ten styl. Ale (Terlingua) jest lżejsza, zwinna (nimble), jest fajna na krótkich dystansach, co pozwoli na zawstydzenie kolesi w v8.
[koles] - Hehe.. zawstydzanie kolesi to moja działka, lubię to.
[Garry] - No to prawie jak w szkole przy gnębieniu. Patrzysz w górę na takiego wielkiego typa i mówisz do niego "Złoję ci dupsko" i przechodzisz do rzeczy. I to za tak niewielką kasę, bo lepsze Fuel Economy, ubezpieczenie tańsze i wszystkie rzeczy, które każdy z nas pragie.
[koles] - Jaki jest koszt całego pakietu do Terlingui? Przypuśćmy, że jeszcze nie mam Mustanga i chcę kupić ze wszystkimi bajerami.
[Garry] - Są dwie wersje. W pierwszej masz: koła, opony, super maskę i takie rzeczy za 8000USD.
[koles] - Czyli taka kosmetyka?
[Garry] - Tak. W drugiej masz to samo, ale już z innym zawieszeniem, oponkami, kołami, dostajesz też lepsze hamulce, superchargera i to kosztuje już około 18990USD (sory, jak się walnęłam, ale bełkocze).
[koles] - I to wszystko na bazie zwykłego Mustanga v6?
[Garry] - Tak, dokładnie.
[koles] - Więc ile kosztuje nowa v6? 17tys. USD?
[Garry] - Tak, albo 17 albo 18tys. USD. W zasadzie możesz mieć za 14 - 15 tys. całkiem nowy model od dealerów Forda, dlatego, że chcą pchnąć nowy produkt.
[koles] -
coś tam zamielił jęzorem, nie rozumiem.
[koles] - Więc myślę, że teraz potrzebujemy dobrej przejażdżki taką Terlinguą i potem wrócimy do tego.
[Garry] - Myślę, że nawet powinniśmy to zrobić i spalić trochę gumy. Mam na myśli, że Ty powinieneś to zrobić.
[koles] - Tzn. mam takie możliwości?
[Garry] - Widziałem ciebie w akcji.
[koles] - Ok, to chodźmy zrobić... pączki (donuts??) (chyba bączki

).
[Garry] - Tak, tak. Chodźmy zrobić pączki.
---------------------------------------------------------------------
[koles] - Teraz kiedy dowiedzieliście się conieco o historii Terligui od Amy i coś o samochodzie od Garry'ego, nie przegapcie odcinka w przyszłym tygodniu, kiedy wezmę te dwa na drogę i pokażę co te cacka potrafią. Mówił dla Was Matt (jakiś tam) i oglądaliście Garaż 419.