Likwidacja szkody-wycena

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Model: RTR 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: BLACK
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Likwidacja szkody-wycena

Post autor: Magic » 2009-12-01, 22:01

mam taki problem bo straż pożarna uszkodziła mi lusterko w mustangu i wszystko załatwione ich wina policja potwierdziła... ale schody sie za czeły w ubezpieczalni PZU z wycena szkody bo twierdzą że nia maja mustanga w żadnych katalogach ;) i wycenili mi lusterko według mondeo i wyszło 332zł z robocizną.... maja poczucie humoru ale fakt faktem mogą mieć problem a sie nie wysilają...

pytanie jak to załatwić by dać im z wiarygodnego źrudła cene takiego lusterka bo jak im powiedziałem że se sprowadze lustrko z usa to mało zawału nie dostali i niechcą sie zgodzić bo to bedzie za drobo.... to może niemcy podobno ma serwis ford usa

Obrazek

Awatar użytkownika
Mały1973
Forumowicz
Model: Mustang Mach I 1971
Silnik: inny V8
Kolor: Medium Blue Metallic
Kontakt:

Post autor: Mały1973 » 2009-12-01, 22:38

Najrpościej będzie jak weźniesz wycenę np z Polexu, wycena bedzie miala dokładne Twoje dane, jaki samochód jaka cześć itd i im to przedstaw. Ja bynajmniej tak zawsze robiłem a tego co wycenił na podstawie Mondeo to powinno się ... . Mi kiedyś już nie pamiętam w jakim aucie wycenili na podstawie Granady bo im się wymiary auta zgadzały :rotfl:

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2009-12-01, 23:20

Napewno sie odwolaj od decyzji. Przedstaw im cene lusterka w USA .

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2009-12-02, 00:49

W PZU powinni mieć mustanga.

Teoretycznie jak kupisz sam lusteko i dasz im FV, to powinno Ci oddać, chyba że uznają że ich oszukać chcesz :D

Awatar użytkownika
escalar
Forumowicz
Model: GT Premium Bullitt
Silnik: V8 4.6
Kolor: czarny metalik
Kontakt:

Post autor: escalar » 2009-12-02, 02:23

ja usuwalem szkode w PZU w Krakowie, bez zadnych problemow rzetelnie wycenili, a wskazany przeze mnie serwis (Honda) zamontowal nowa sprowadzona przez krakowski autoryzowany serwis europejskiego Forda.
nie wydalem ani zlotowki, wskazalem tylko serwis w ktorym chce aby zamontowano mi nowy zderzak... w serwisie powiedzialem aby w celu zakupu uszkodzonej czesci skontaktowali sie z serwisem Forda w Krakowie...

moge powiedziec, ze jestem zaskoczony rzetelnym podejsciem likwidatora szkody... stanal na wysokosci zadania i z pelnym zrozumieniem wyrazil zgode na wymiane delikatnie zarysowanego zderzaka (rysa na ok. 1,5 cm)... decyzje uzasadnil tym, ze auto przedstawia wartosc kolekcjonerska i nawet mala rysa ma wplyw na jego wartosc, a zeby zachowac jego idealny stan niemozliwym bedzie niewymienienie zderzaka na nowy :)

...kaes widzial ryse :) ... i z tego co wiem moze potwierdzic, ze byla "mikroskopijna" :P

...wydaje mi sie, ze w przypadku lusterka nie ma sensu samemu sprowadzac... lepiej poprosic o usuniecie szkody poprzez jakis serwis z ktorym PZU ma umowe... wtedy nic Cie nie interesuje... przyjezdzasz na serwis a oni montuja przy Tobie nowa czesc :)

Awatar użytkownika
Tjay-francuz
Stowarzyszenie MKP
Model: GT500 S197
Silnik: V8 5.4
Kolor: Kona Blue
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk

Re: Likwidacja szkody-wycena

Post autor: Tjay-francuz » 2013-06-24, 11:42

witam,
niebawem bede mial likwidacje szkody w swoim Bullicie... Pani delikatnie wjechala w tyl... pekł lakier na zderzaku i luźna lampa, czyli pewnie pekł jakis uchwyt... no i jeszcze lekko zgieta koncowka rury wydechowej....
Pani jest ubezpieczona w HDI.... :/
pytanie jak wycenia mi zderzak czy nowy czy zamiennik... lub / czy nie lepiej oddac auto do jakiegos serwisu.... i nie wiem co z wydechem...
jak odbywa sie likwidacja szkody w Mustangu w Polsce...? ( czas naprawy sprowadzenie czesci na wlasna reke czy serwis... )
co bardziej korzystne...?

pozdrawiam

Tomek

Tupis
Młodszy Forumowicz
Model: 2015 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Magnetic
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Re: Likwidacja szkody-wycena

Post autor: Tupis » 2013-07-17, 22:31

mi wjechal koles w bok(twierdzil ze pojawilem sie znienacka :)...hehehehe) , uszkodzil prawy tylni blotnik i w Warcie wycenili go na 600 zl + naprawa,lakierowanie. Ja wtedy kupilem nowy w fordzie za 1650 i doplacili, ale ta ich wycena to porazka, cos mi likwidator mowil, ze to cena zamiennika ,ale jak go zapytalem gdzie takie widzial w tej kwocie to odparl ze on tak ma w tabeli, maskara, ale oni tak probuja trzeba pisac odwolania i najlepiej brac niezaleznego rzecoznawce, tylko ze przy peknietym lakierze to sie nie oplaca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”