Wyrejestrowanie

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sim
Stowarzyszenie MKP
Model: '87 GT Convertible
Silnik: V8 5.0
Kolor: Szary

Wyrejestrowanie

Post autor: sim » 2010-10-09, 00:07

Słuchajcie jak wygląda sprawa z wyrejestrowaniem (skasowaniem) niekompletnego auta? Bo jest taka opcja abym kupił to: KLIK jako magazyn części zamiennych, tylko jak to wyrejestrować?

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2010-10-09, 05:31

jeżeli kupisz to ubezpieczenie przechodzi na ciebie powyrejstrowaniu poprzedniego właściciela bo on pójdzie do ubez. z umową i wyrejstruje siebie a wpisze ciebie a ty napisz pismo po kupnie do tego ubezpieczyciela że rezygnujesz z jego usług i będziesz ubezpieczał gdzie indziej wiec masz sam z umową kupna nie zarejstrowany i nie ubezpieczony to najkrótsza droga
lub jeżeli sobie załatwisz lewe zaświadczenie o złomowaniu wtedy na jego podstawie wyresrtowywujesz

Awatar użytkownika
Mały1973
Forumowicz
Model: Mustang Mach I 1971
Silnik: inny V8
Kolor: Medium Blue Metallic
Kontakt:

Post autor: Mały1973 » 2010-10-09, 09:21

Z zaswiadczeniem o zezłomowaniu to jak najbardziej przejdzie i zostaje Ci auto bez dokumentów. Ale z tym, że zgłosisz do ubezpieczyciela rezygnacje z usług to juz nie przejdzie ponieważ fundusz gwarancyjny to weryfikuje, o ile jeszcze w zeszłym roku takie manewry przechodziły bez problemu, o tyle w tym roku fundusz wział się za weryfikacje wszystkich aut i to ładnych kilka lat wstecz. Sam tak zrobiłem z dwa lata temu i w lipcu tego roku przysłali mi 3 tys kary do zapłaty albo przedstawie im dowód ubezp od tamtego okresu, a ze zrobiłem tak jak pisze Rafał to nie miałem zadnego ubezp i musiałem zapłacic. Powiem jeszcze, że w styczniu tego roku kolega jechał kupic auto, które miało uszkodzona skyrznie, wiec pojechał lawetą, na miejscu okazało się że skonczyło się OC, wiec kolega zapakował auto na lawete, wrócił do domu, pod dwóch dniach poszedł wykupić OC, po miesiacu dostał wezwanie do zapłaty, że dwa dni nie miał OC... Raczej polecałbym kupic tego Mustanga i zaraz odpsrzedać na jakiegos Putina, potem z ta umowa do komunikacji i ubezp, przynajmniej bedziesz kryty, a tego witrualnego Putina niech sobie szukają, w koncu co Cie obchodzi kto jakie dane dał Ci do umowy.

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation

Awatar użytkownika
sim
Stowarzyszenie MKP
Model: '87 GT Convertible
Kolor: Szary

Post autor: sim » 2010-10-11, 20:30

Hmmm trudna i ryzykowna sprawa... Nie chciałbym tak jak mój kumpel dostać prawie 5.000 zł kary z tytułu braku płatności OC (kupił Lincolna Town Cara limuzynę do remontu i trzymał 3 lata w stodole nie płacąc)... Będzie trzeba pomyśleć... Dzięki za rady :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”