Nie widziałem zbytnio gdzie mogę taki temat założyć (ten temat wydawał mi się najbardziej zbliżony do moich pytań)
Mam klika pytań na które nie znalazłem odpowiedzi lub informacje są troszkę dla mnie nie jasne.
Przejrzałem cały spis treści jednak dużo tematów wygasło lub jest w nich mało informacji.
Przymierzam się do kupna mustanga , śledzę aukcje + forum od pewnego czasu.
Jedno z najbardziej nurtujących pytań (będę je numerował aby jakoś to wszystko trzymało się kupy)
1. Czy kupię mustanga 4.6 V8 lub 4.0 V6 za powiedzmy 40-60 tys , rocznik 2007 +- .. w dobrym stanie , bezwypadkowego - raczej nie chce auta które w USA miało wpis "only recykling"
Czy mogę zapomnieć o kupnie takiego auta za tą kasę w dobrym stanie ?? Bardziej zależało by mi na wersji 4.6
Kolejne pytania.
2. Czy warto kupować 4.0 V6?? czy może lepiej zainwestować i kupić 4.6 V8?? ktoś może żałuje , że kupił 4.0 ,a nie 4.6?? Ciekawi mnie to

3. Jak się jeździ mustangiem po Polskich drogach ?? obecne mam powiedzmy , że sportowe auto z twardym zawieszeniem ( czuje każdą dziurę ) , niskie zawieszenie + spojlery dodatkowo które obniżają auto ( teoretycznie mam doświadczenie w omijaniu dużych krawężników ) , nisko profilowane opony na 17 także komfort jazdy słaby ale coś za coś .
Nie nastawiam się na duży komfort , chodzi mi głównie o to czy bardzo trzeba uważać na dziury i krawężniki
4.Czy mustang nadaje się jako 1 auto?? co prawda mam awaryjnie firmowe berlingo ale to auto nie należy do mnie więc pytam . O spalanie raczej się nie martwię do pracy 10km w obie strony - aktualnie raczej dużo nie jeżdżę , a jak już jadę na większe zakupy to pożyczam berlingo ;p
5.Jak się jeździ z napędem na tył ??? poza maluchem nie jechałem autem z tylnym napędem - z tego co się orientuje większość sportowych aut ma napęd na tył - ciekawi mnie ten aspekt ...
6.Jaka skrzynia biegów ???manual czy automat?? która lepiej się sprawuje w mustangu?? szczerze ?? w życiu nie prowadziłem auta z automatem ale jakoś nie jestem przekonany co do nich .... może się mylę (przecież jak wspomniałem nigdy nie używałem automatu

7.Warto kupić pukniętego mustanga??? w dobrym stanie ??? - niby wiem na co patrzeć przy zakupie (oczywiście główne narzędzie zbrodni to mirnik do pomiaru lakieru) ale jakoś nie chce mi się wierzyć , że nawet jak uświadomię sprzedającego o tym że auto nie jest " bezwypadkowe" to zejdzie z ceny .. pewnie pomyśli , że znajdzie jakiegoś jelenia który łyknie auto jako " bezwypadkowe" chyba ,że trafie na desperata który będzie się chciał pozbyć auta

8. Dużo osób mówi mi,że auta z USA po 2-3 latach to złomy ?? czy to mit czy kwestia jak się trafi?? Mustang jest bardzo awaryjny?? z częściami z tego co widziałem raczej nie łatwo ... (mamy 21 wiek więc jest takie coś jak internet itd)
Mam forda i przez 3 lata poza sprzęgłem które za raz po kupnie padło ( poprzedni właściciel ostro szalał przed sprzedażą) to praktycznie nic w nim nie robiłem i dalej trzyma się nieźle ,a auto ma ponad 11lat - fakt ,że kraj pochodzenia to Belgia ,a nie USA
Puki co mam chwiejną sytuacje w firmie więc rozglądam się tylko po necie poza tym większość jest w takich miastach , że musiał bym poświęcić weekend aby tam podjechać , mam nadzieje ,że gdy coś upatrzę to ktoś pomoże mi w sprawdzeniu - jakoś średnio widzi mi się jechać przez pół Polski aby zobaczyć totalny złom

Liczę , że może akurat ktoś z forum będzie chciał sprzedać swojego konika ...
Jak coś znajdę to wkleję do tematu z aukcjami ,wiem że dużo aut już było w tamtym temacie jednak aukcje wygasają tak więc ciężko w starych tematach sprawdzić czy to akurat to auto zwłaszcza , że niektóre błąkają się rok lub dłużej na aukcji
Zastanawiam się głównie nad 3 modelami aut ale mustang to mustang ... i pomimo tego iż jego cena co do roku produkcji jest dość wysoka to chyba warta zakupu
Z góry dziękuję za odpowiedzi i jakieś rady , jeżeli temat założony w złym dziale to proszę o przesunięcie (naprawdę nie miałem pojęcia gdzie założyć ten temat)
Jak mi się coś przypomni to dopiszę

Pozdrawiam