Poszukuje starych uszczelek do silnika 302 v8
-
- Forumowicz
- Model: coupe 289 manual
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Blue
Poszukuje starych uszczelek do silnika 302 v8
Witam poszukuję uszczelek starych do silnika V8 302 najlepiej jak były by to uszczelki pod głowicę ,miskę olejowa ,i pod pokrywę zaworów ,jeśli posiadacie robiliście remont silnika i wam zbywają to proszę o kontakt chcę dorobić sobie na zamówienie przed rozbiórką swojego silnika.Pozdrawiam
Zdunek Michał.
- stang67
- Forumowicz
- Model: 1967 Mustang A-code
- Silnik: inny V8
- Kolor: Candy Apple Red
- Kontakt:
Re: Poszukuje starych uszczelek do silnika 302 v8
Nie wolisz kupić kompletu w USA? Chyba wyszło by taniej...
_______F___U___C___K_________T___H___E_________F___U___E___L_________E___C___O___N___O___M___Y_______

1.1967 Mustang 289-4v V8
2.1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M

1.1967 Mustang 289-4v V8
2.1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M
-
- Forumowicz
No nie wiem czy wyjdzie taniej prawde mówiąc to zrobił bym pod głowice na zamówienie z miedzi a inne można dorobić samemu i uszczelnić np DIRKIEM
Zdunek Michał.
- tomas
- Stowarzyszenie MKP
- Model: coupe i convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: czerwone coupe 66, granatowe conv. 66,czarne conv. GT 07
Ja komplet kupiłem w classic mustang za około 400 zł. Te dorabiane to sobie można wsadzić w D... Kiedyś kolega zamawiał dorabiane do cadilaca i po czwartej wymianie uszczelki pod głowicą wreszcie kupił fel-pro i chodzi do tej pory. Więcej zapłacisz za dorabiane i jeszcze mechanik będzie się denerwował przy zakładaniu tych podróbek . Kup porządne uszczelki w usa , max 100 $ zapłacisz z przesyłką . Ja uważam że te są najlepsze http://www.cjponyparts.com/felpro-engin ... 982/p/EGK/" onclick="window.open(this.href);return false;
A jak będziesz chciał używane na wzór to ja będę w maju w Polsce to ci mogę komplet starych wysłać ( mam tego z dwa komplety )
A jak będziesz chciał używane na wzór to ja będę w maju w Polsce to ci mogę komplet starych wysłać ( mam tego z dwa komplety )
-
- Forumowicz
- Model: Mustang 67 V8, GT 07
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: czerwony
to i ja wyrażę swoją opinię oraz przytoczę Spontana,
nie wymawiajcie głośno przy Spontanie słowa fel-pro, ponoć 2razy robotę robił przez tandetne uszczelki. Ja miałem doczynienia z 4 kompletami i zawsze w pudełku były uszczelki pogniecione, i w jednym przypadku uszczelka kolektora wydechowego złamana w pól, ktoś na siłę zamknął pudełko. Póki co zakładam je do silników zobaczymy co wyjdzie w trakcie. Do 390tki założę Edelbrocka pod głowice.
Co do uszczelek dorabianych np pod głowicę wydaje mi się że wszystko zależy kto te uszczelki robi. Michał jeśli dobrze pamietam jestes z Lubartowa, podjedź na Dolnej Marii Panny, tam całe lubelskie zaopatrza się w uszczelki dorabiają wszystkie rodzaje uszczelek. Są sprawdzeni nawet do rajdówek wsadzają ich uszczelki i złych opinii nie słyszałem. Cenowo ma się podobnie jak w przypadku kupienia w USA, plus jest taki, że czas oczekiwania jest dużo krótszy, minus, że trzeba mieć stare uszczelki na wzór.
//BTW. dlaczego temat jest w ostrzeżeniach?
nie wymawiajcie głośno przy Spontanie słowa fel-pro, ponoć 2razy robotę robił przez tandetne uszczelki. Ja miałem doczynienia z 4 kompletami i zawsze w pudełku były uszczelki pogniecione, i w jednym przypadku uszczelka kolektora wydechowego złamana w pól, ktoś na siłę zamknął pudełko. Póki co zakładam je do silników zobaczymy co wyjdzie w trakcie. Do 390tki założę Edelbrocka pod głowice.
Co do uszczelek dorabianych np pod głowicę wydaje mi się że wszystko zależy kto te uszczelki robi. Michał jeśli dobrze pamietam jestes z Lubartowa, podjedź na Dolnej Marii Panny, tam całe lubelskie zaopatrza się w uszczelki dorabiają wszystkie rodzaje uszczelek. Są sprawdzeni nawet do rajdówek wsadzają ich uszczelki i złych opinii nie słyszałem. Cenowo ma się podobnie jak w przypadku kupienia w USA, plus jest taki, że czas oczekiwania jest dużo krótszy, minus, że trzeba mieć stare uszczelki na wzór.
//BTW. dlaczego temat jest w ostrzeżeniach?
-
- Forumowicz
Właśnie taki mój był cel poszukuję uszczelek starych najlepiej oryginalnych bo chcę dorobić w Lublinie na dolnej panny Marii wiem co i jak z tą firmą słyszałem że wysyłają na zachód swoje uszczelki robili znajomemu do bardzo starego merca do Holandii.a z tym wystawieniem mojego zapytania to pomyłka trochę zakręcony jestem bo klient we wtorek rozbił mi dupowóz i lekko jestem wk.... znowu bitwa z MTU
Zdunek Michał.
- sim
- Stowarzyszenie MKP
- Model: '87 GT Convertible
- Kolor: Szary
A zgadnij kto robi uszczelki Ford Racing i część uszczelek Edelbrocka? FEL-PRO.arek900 pisze:to i ja wyrażę swoją opinię oraz przytoczę Spontana,
- SPONTAN
- Forumowicz
- Model: Coupe 66, 68, 69
- Kolor: złoty, srebrny, czarny
W takim razie Sim, przytoczę konkret z życia wzięty poparty moim doświadczeniem: produkuję zarówno do BMW jak i Fiat'a, zgadnij SIM jakie są różnice cenowe przez to, jakościowe użytych półproduktów ?sim pisze:A zgadnij kto robi uszczelki Ford Racing i część uszczelek Edelbrocka? FEL-PRO.arek900 pisze:to i ja wyrażę swoją opinię oraz przytoczę Spontana,
SPONTAN-Magkri
-
- Forumowicz
Witam .Koledzy a tak do rzeczy to robił któryś z was remont i posiada może uszczelki do silnika 302 w szczególności pod głowice pod kolektory,pod pokrywę zaworów
Zdunek Michał.
- sim
- Stowarzyszenie MKP
- Model: '87 GT Convertible
- Kolor: Szary
Stwierdzam jedynie fakty. Wszystko zależy od specyfikacji.SPONTAN pisze:W takim razie Sim, przytoczę konkret z życia wzięty poparty moim doświadczeniem: produkuję zarówno do BMW jak i Fiat'a, zgadnij SIM jakie są różnice cenowe przez to, jakościowe użytych półproduktów ?sim pisze:A zgadnij kto robi uszczelki Ford Racing i część uszczelek Edelbrocka? FEL-PRO.arek900 pisze:to i ja wyrażę swoją opinię oraz przytoczę Spontana,