Otarcia na zderzaku ...

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAACA
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 500
Silnik: V8 5.4
Kolor: Niebieski z bialymi pasami
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Otarcia na zderzaku ...

Post autor: JAACA » 2013-11-25, 19:47

Witam kolegów,

niby mustang jest dość wysoko zawieszony ale niestety nie da rady uniknąć spotkań z krawężnikiem przy parkowaniu. Moje pytanie jest następujące - czy mieliście takie otarcia na dolnej części zderzaka - zachodzącej już na podwozie ? Jeżeli tak - czy usuwaliście to kiedykolwiek ? Jeżeli tak - to jak ? Wczoraj przy parkowaniu niestety oparłem się dolną częścią zderzaka o wyższy krawężnik...

Na innych forach wyczytałem, że można podgrzać obtarcia, dzięki czemu zrobią się ponownie ciemne - próbował ktoś z Was takie metody ?

Bycie estetą bywa momentami uciążliwe...

Z doświadczenia Panowie - warto się bawić w usuwanie tego czy lepiej odpuścić ?

Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
R0N1N
Forumowicz
Model: S197 GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Sonic Blue

Re: Otarcia na zderzaku ...

Post autor: R0N1N » 2013-11-25, 20:00

JAACA pisze:Na innych forach wyczytałem, że można podgrzać obtarcia, dzięki czemu zrobią się ponownie ciemne - próbował ktoś z Was takie
Czarny, nielakierowany element możesz spokojnie lekko podgrzać opalarką. Należy przy tym zachować trochę ostrożności i odrobinę zdrowego rozsądku tzn. nie grzać długo w jednym miejscu bo nawet się nie zorientujesz kiedy stopisz tworzywo. Jeśli na plastiku zrobiły się "zadziory" możesz je najpierw ściąć nożem lub delikatnie spolerować drobnym papierem ściernym.

Awatar użytkownika
JAACA
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: JAACA » 2013-11-26, 18:59

Dzięki za opinię :) mam takie pytanie tylko - czy te zderzaki w czarnych mustangach to jest po prostu czarny plastik ? czy lakier nakładany na plastikowy element ?

Awatar użytkownika
MaciekW
Stowarzyszenie MKP
Model: MY 2014 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: black

Post autor: MaciekW » 2013-11-26, 22:44

No i właśnie trafiłeś w sedno... Według mnie nie będzie tak słodko, jak Artur vel R0N1N (nie mam cierpliwości do prawidłowego wpisywania tego nicka :hyhy: ) zasugerował. Taki system naprawy zadziała tylko w przypadku nielakierowanefgo elementu, a nasze są przecież lakierowane. według mnie masz dwa wyjścia - pogodzić się z tymi rysami albo polakierować ten kawałek zderzaka... No i nauczkę na przyszłość, że dla naszych drogowców nie istnieją zbyt wysoko zawieszone samochody.
Jeżeli Cię to pocieszy, to moje auto też zyskało w tym roku dwa pierwsze obicia od kamieni spod kół innych samochodów...

Awatar użytkownika
JAACA
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: JAACA » 2013-11-27, 00:03

Obecnie można wszystko praktycznie w aucie naprawić z ubytków czysto estetycznych.Oczywiscie o lakierowaniu tego elementu myślałem ale chyba mija sie to z celem - ubytki od dołu zderzaka bedą sie pojawiać choćby od jazdy ... Na wiosnę mam zamiar dać auto do dopieszczenia lakieru-wtedy moze ten zderzak tez polakieruje:) MaciekW współczuje rownież i Tobie :( dla mnie moje auto to oczko w głowie-jeżzeli tez tak masz to wiem jak boli kazdy ubytek:(

Awatar użytkownika
R0N1N
Forumowicz
Model: S197 GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Sonic Blue

Post autor: R0N1N » 2013-11-27, 13:44

JAACA pisze:dla mnie moje auto to oczko w głowie-jeżzeli tez tak masz to wiem jak boli kazdy ubytek:(
Ja bym powiedział jak tym filmie http://www.youtube.com/watch?v=1ajkgIfEm2Q "- człowiek ... dba bardziej niż o żonę ... o ten sprzęt. :rotfl:

Awatar użytkownika
MaciekW
Stowarzyszenie MKP
Model: MY 2014 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: black

Post autor: MaciekW » 2013-11-27, 23:23

:super:
Dokładnie! Obaj mamy tak samo - choroba się przenosi - w końcu siedzimy biurko w biurko... :hyhy:

Awatar użytkownika
JAACA
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: JAACA » 2013-11-28, 09:25

Panowie z opolskiego - ja również :) Mieszkam we Wrocławiu ale 22 lata mojego życia przeżyłem w Opolu : ) Widać, że ludzie z tego województwa tak mają ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”