Witam.
Mam pytanie, czy ktoś z was podnosił może mustanga - znaczy zawieszenie:)?
Ten, który kupiłem jest bardzo niski, i ciągle zahaczam o wszystko, problem z wjazdem do garażu, problem z małymi spadkami na jezdni i śpiącymi policjantami.
Przedwczoraj 2 zakłady wulkanizacyjne odesłały mnie z kwitkiem jak chciałem sprawdzić wyważenie kół, bo nie byłem w stanie wjechać na podnośnik, a żaden ręczny nie podszedł pod auto.
Sugerowano mi opcję rozciągania sprężyn na gorąco, wymiany sprężyn na wyższe oraz wymiany całego zawieszenia na seryjne GT.
Jakie jest wasze doświadczenie w tej materii oraz czy seryjne zawieszenie GT daje radę na śpiących policjantach i innych pierdołach?
Oczywiście auto jest do "mania" a nie do ścigania:)
Rafik
Podniesienie zawieszenia
- Madasek
- Forumowicz
- Model: 2007 Shelby GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: Czarny srebrne pasy
Re: Podniesienie zawieszenia
omg co za gupki
w tych serwisach albo jakies serwisy ze sprzetem z lat 50...ale pomysł rozciągania na goraco to jeszcze chyba z okresu I wojny swiatowej :o a czy cosik bije, ze chciałeś sprawdzić?
a sprężyny teoretycznie powinienieś mieć ford racing niebieskie 1,5 cala obniżone a także amortyzatory z zestawu. nie jestem pewny czy jak załozysz fabryczne sprężyny nie trzeba bedzie amorków tez zmienić ale wtedy bedziesz musiał dopasowac opony/balony bo bedzie lipnie wygladać. Najlepsze rozwiązanei to takjak ma Redhornet bedziesz mógł ustawic jak chcesz.

a sprężyny teoretycznie powinienieś mieć ford racing niebieskie 1,5 cala obniżone a także amortyzatory z zestawu. nie jestem pewny czy jak załozysz fabryczne sprężyny nie trzeba bedzie amorków tez zmienić ale wtedy bedziesz musiał dopasowac opony/balony bo bedzie lipnie wygladać. Najlepsze rozwiązanei to takjak ma Redhornet bedziesz mógł ustawic jak chcesz.
-
- Forumowicz
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Biały
A jakie normalnie na18" felgi laczki powinny byc założone?
I ewentualnie jakie włożyć po "lifcie";)?
Aktualizacja:
Wymieniam zawieszenie na stokowe GT.
Swoje niebieskie będe miał do opchnięcia;)
Ps. Może wiecie gdzie kupić białe kierunkowskazy przednie?
I ewentualnie jakie włożyć po "lifcie";)?
Aktualizacja:
Wymieniam zawieszenie na stokowe GT.
Swoje niebieskie będe miał do opchnięcia;)
Ps. Może wiecie gdzie kupić białe kierunkowskazy przednie?
- empi1955
- Forumowicz
- Model: GT 2006 ; 1978 KC
- Kolor: Satin Silver ; Bright Red
Czyli wróciłeś do stockowego! A jak z amortyzatorami? Też zmieniałeś?
Co do kierunkowskazów. O takie Ci chodzi ? - http://www.ebay.com/itm/05-09-FORD-MUST ... 39&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do kierunkowskazów. O takie Ci chodzi ? - http://www.ebay.com/itm/05-09-FORD-MUST ... 39&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedyne moje:
- słuszny, wolnossący GT 4,6 V8; 431 Hp; 569 Nm; tuned by HD-Customs
- taki na forum; Mustang II King Cobra 1978; 302 V8; 141 Hp; 339 Nm; import by As-Profi
- z kompresorem; GT500 5,4 V8; 600+ Hp; 800+ Nm; tuned by HD-Customs
- słuszny, wolnossący GT 4,6 V8; 431 Hp; 569 Nm; tuned by HD-Customs
- taki na forum; Mustang II King Cobra 1978; 302 V8; 141 Hp; 339 Nm; import by As-Profi
- z kompresorem; GT500 5,4 V8; 600+ Hp; 800+ Nm; tuned by HD-Customs
-
- Forumowicz
- Kolor: Biały
Tak, teraz mam stockowe. Kompletne załatwili mi Panowie z "baneru na dole strony"- dzięki.
Wymienione sprężyny i amory.
Jak ktoś chętny, kompletne "niebieskie" do opchnięcia jak Ktoś chętny;)
Wymienione sprężyny i amory.
Jak ktoś chętny, kompletne "niebieskie" do opchnięcia jak Ktoś chętny;)