Modelarstwo

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

Awatar użytkownika
speedster
Forumowicz
Model: 93' Mustang LX 5.0
Silnik: V8 5.0
Kolor: Titanium Frost

Re: Modelarstwo

Post autor: speedster » 2012-02-10, 14:02

Ja latam RC.Akrobacja i te sprawy...Autko mam jedno-Tamiya FF-01 (przedni napęd) :zawstydzony:
Edit:
Sklejam też modele plastikowe,glownie lotnictwo :hyhy:
Ostatnio zmieniony 2012-02-11, 11:26 przez speedster, łącznie zmieniany 1 raz.

Szosti
Młodszy Forumowicz
Model: V6 2008
Silnik: V6 4.0
Kolor: Srebrny Czarne pasy

Post autor: Szosti » 2012-02-15, 11:54

Witam wszystkich klubowiczow jak i pasjonatow modelarstwa. Chcialem sie przywitac w odpowiednim do tego dziale ale zostal on zablokowany. Widze ze jest tu pare osob ktore sobie lubia posmigac modelami tez sie do tej grupy moge przylaczyc bo sam aktualnie mam kilka samolotow, helikopterow jak i samochodow :hyhy:

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2012-03-15, 21:02

Koledzy ktory Smiglowiec kupic do utrzymania kamery Gopro .
Yoda cos chyba ty takiego miales .
Potrzebny mi taki sprzet na SJS Kielce !!

Doradzcie jaki i za ile - jak ktos tym chandluje to na PW prosze info .

Takei cos jest dobre ? Tylko prosze o latwe w pilotażu - bo ostatnio moja Cesna prawie szybę w domku komus wybila ! :wstyd:
Obrazek

" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
YoDa
Forumowicz
Model: V6 3,7 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: Performance White
Kontakt:

Post autor: YoDa » 2012-03-17, 00:01

Witaj ,
Zapomnij o śmigłowcu do kręcenia z Gopro, nie dośc że ze dwa lata by zajęła nauka zanim nad samochodami byłbyś w stanie utrzymać helika we wszystkich pozycjach , no chyba że będzieś ćwiczył 10godz dziennie na symulatorze , to wieczna walka z drganiami , oraz łączy się to z inwestycją za grube pieniądze w gimbal wyposażony w żyroskopy silent-bloki , gimbale pro itp. wiele lat próbowawłem i nie byłem do końca zadowolony, nawet Artur z Artcam ze śmigłowców odchodzi..
Najlepsze w tej chwili to różnego rodzaju drony quadrokopter , hexacopter lub octocopter. To co masz na obrazku to dron Parotta , zabawka sterowana z I-phona i ciężko cokolwiek z tym zrobić i utzrymać w pozycji....
Na dzień dziesiejszy żeby się nie zrujnować wchodząc w niemieckiego Multikoptera (12tyś zł) to hitem w tej chwili jest Dji NAZA . System po prostu rewelacyjny , działa jak z GPS-em ale bez GPS-u wyposażony w bardzo dobre żyroskopy, akcelerometry i barometry, trzyma we wszystkich kierunkach idealnie i sterowanie super łatwe , możesz puszczić wszytskie drążki i sam się stabilizuje. Sam mam takiego i dla mnie idealny a próbowałem przez kilka lat wiele systemów , w samym tym miesiącu sprzedałem ich ponad 10 sztuk . Koszt kompletnego quadrocoptera 2200zł bez aku.
http://helishop.pl/index.php?a=opis&k=226&id=3022" onclick="window.open(this.href);return false; w razie co w dziale kontakt jest mój numer tel. :D

Zresztą zobacz sam :

Pozdrawiam
Yoda

Obrazek

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2012-03-17, 10:40

O wlasnie mi o takie cos chodzi - zdzwonimy sie !
zarabiste

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”