Witam wszystkich klubowiczow jak i pasjonatow modelarstwa. Chcialem sie przywitac w odpowiednim do tego dziale ale zostal on zablokowany. Widze ze jest tu pare osob ktore sobie lubia posmigac modelami tez sie do tej grupy moge przylaczyc bo sam aktualnie mam kilka samolotow, helikopterow jak i samochodow
Witaj ,
Zapomnij o śmigłowcu do kręcenia z Gopro, nie dośc że ze dwa lata by zajęła nauka zanim nad samochodami byłbyś w stanie utrzymać helika we wszystkich pozycjach , no chyba że będzieś ćwiczył 10godz dziennie na symulatorze , to wieczna walka z drganiami , oraz łączy się to z inwestycją za grube pieniądze w gimbal wyposażony w żyroskopy silent-bloki , gimbale pro itp. wiele lat próbowawłem i nie byłem do końca zadowolony, nawet Artur z Artcam ze śmigłowców odchodzi..
Najlepsze w tej chwili to różnego rodzaju drony quadrokopter , hexacopter lub octocopter. To co masz na obrazku to dron Parotta , zabawka sterowana z I-phona i ciężko cokolwiek z tym zrobić i utzrymać w pozycji....
Na dzień dziesiejszy żeby się nie zrujnować wchodząc w niemieckiego Multikoptera (12tyś zł) to hitem w tej chwili jest Dji NAZA . System po prostu rewelacyjny , działa jak z GPS-em ale bez GPS-u wyposażony w bardzo dobre żyroskopy, akcelerometry i barometry, trzyma we wszystkich kierunkach idealnie i sterowanie super łatwe , możesz puszczić wszytskie drążki i sam się stabilizuje. Sam mam takiego i dla mnie idealny a próbowałem przez kilka lat wiele systemów , w samym tym miesiącu sprzedałem ich ponad 10 sztuk . Koszt kompletnego quadrocoptera 2200zł bez aku. http://helishop.pl/index.php?a=opis&k=226&id=3022" onclick="window.open(this.href);return false; w razie co w dziale kontakt jest mój numer tel.