Co myślicie o tym?
http://www.wykop.pl/ramka/1539529/czym- ... -obrotach/" onclick="window.open(this.href);return false;
za wolna jazda szkodzi,
Re: za wolna jazda szkodzi,
Jest kilka tez na ten temat a ja mam jedną popartą przez mojego ojca który zrobił z 3mln km na taksówce różnymi autami i nigdy nie zakatował silnika,jego jazda doprowadza mnie do szału tzn.zmiana biegów przy 1700-2000obrótów,absolutny brak hamowania silnikiem poprzez zmiane biegów na niższy,nie przekraczanie 2 tyś.obrotów kiedy temperatura wody nie przekroczy 85 stopni i takim stylem jazdy np.Scorpio OHC kupione przy przebiegu 75tyś.km przejechało 440 tyś.km bez remontu głównego wymieniono przy 250 tys.km uszczelke pod głowicą.Ostatnio Mondeo Tdci z 2006 roku jakże nieudany model ma na dzień dzisiejszy 285 tyś.km przy 220tys.km zrobione sprzęgło z dwumasem i jeździ jak nówka na fabrycznym turbo i wtryskach,kiedyś było Mondeo 1.8td z 97roku i dobiło do 350 tyś.km.na jednej turbinie wtryskach i nie ruszanym silniku oraz skrzyni 

- MarcinCz
- Stowarzyszenie MKP
- Model: SHELBY GT350
- Silnik: inny V8
- Kolor: RACE RED
Poprostu nie katuje silnika jak jest zimny i za to szacun bo prawie nikt o to nie dba. A co do przebiegów mam sprintera 2.9 tdi z przebiegiem 400 tyś turbo i wtryski fabryczne więc duzo zależy jak silnik został złożony i jak go eksploatujemy ale od czasu do czasu trzeba przegonic maszyneBolek pisze:Jest kilka tez na ten temat a ja mam jedną popartą przez mojego ojca który zrobił z 3mln km na taksówce różnymi autami i nigdy nie zakatował silnika,jego jazda doprowadza mnie do szału tzn.zmiana biegów przy 1700-2000obrótów,absolutny brak hamowania silnikiem poprzez zmiane biegów na niższy,nie przekraczanie 2 tyś.obrotów kiedy temperatura wody nie przekroczy 85 stopni i takim stylem jazdy np.Scorpio OHC kupione przy przebiegu 75tyś.km przejechało 440 tyś.km bez remontu głównego wymieniono przy 250 tys.km uszczelke pod głowicą.Ostatnio Mondeo Tdci z 2006 roku jakże nieudany model ma na dzień dzisiejszy 285 tyś.km przy 220tys.km zrobione sprzęgło z dwumasem i jeździ jak nówka na fabrycznym turbo i wtryskach,kiedyś było Mondeo 1.8td z 97roku i dobiło do 350 tyś.km.na jednej turbinie wtryskach i nie ruszanym silniku oraz skrzyni

Gdy pędzisz 300km/h to co przed tobą to już historia

- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
dlatego dl asilnika najlepszy jest automat,nie pozwoli obciazyc silnik za niskimi obrotami, sam sie czasami lapie na tym ze na 6biegu wyprzedzam korzystajac z duzego momentu od 1500rpm,bo mi si enie chce zredukowac,a to bardzo obciaza silnik..