Przeszukałem cały internet, dziesiątki stron, mam mnóstwo faktów i danych o tym aucie, ale nie zgadza się jedna poważna rzecz. Otóż SVT zaprezentowało produkcyjne wersje Cobry i F-150 Lightning na targach Chicago Auto Show w lutym 1992 roku(co potwierdza wiele stron i notka Targów). Zdjęć stoiska SVT niestety nigdzie nie ma. Dalej, strona: http://www.1993cobra.com/registry.htm" onclick="window.open(this.href);return false; pokazuje, że pierwszy prototyp wyprodukowano w marcu '92, a więc miesiąc po targach. Ale! Dotarłem do informacji, że potem wyprodukowano 18 prototypów od sierpnia do października '92 roku, które służyły do testów wewnętrznych i crash testów. Żaden z tych prototypów nie został pokazany publicznie. Pierwsze 3 testowe produkcyjne egzemplarze zjechały 17 grudnia '92 roku. Jaki cudem więc pokazali produkcyjną sztukę w lutym '92 skoro dopiero w grudniu takie auto opuściło fabrykę? Nawet jeśli jednak wtedy pokazali prototyp to przecież też by się to nie zgadzało

Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś z Was posiada jakieś ciekawe informacje, które mogłyby rozwiać moje wątpliwości.