Witam,
Głupia sprawa. Zwykle auto parkuje w garażu, ale wczoraj na mieście złapała mnie ulewa i znalazłem sporo wody w bagażniku.
Dokładnie po jego prawej stronie w tym rowku którym biegną kable.
Boki bagażnika suche, góra też - skąd to może lecieć ?
Chodzi o model MY2014
Pozdrawiam,
Pyt
woda w bagażniku...
Re: woda w bagażniku...
U mnie leciało przez wkręty, które trzymają lampę - pod tą plastikową maskownicą wewnątrz bagażnika. Kupiłem podkładki z gumową uszczelką w Castoramie, dokręciłem i wszystko gra.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Python
- Młodszy Forumowicz
- Model: MY2014 Premium Aut
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Czarno-pomarańczowy "Hot Wheels"
A dużo Ci leciało ? Bo faktycznie tam nie ma żadnych uszczelek ale tyle wody przez gwint by leciało ?
Dosyć sporo. Po deszczu miałem ten rowek o którym piszesz pełen wody. A i tak część zdążyła wylecieć otworem. Dodam jeszcze, że te śruby lubią się luzować. Ale może to urok mojego egzemplarza.
- Python
- Młodszy Forumowicz
- Model: MY2014 Premium Aut
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Czarno-pomarańczowy "Hot Wheels"
Dzięki, jak wrócę do domu to go poleję wodą i zobaczę czy to tam leci. Tymczasem zamówiłem trochę chemii uszczelniająco-osuszającej...
Ja miałem ostatnio podobną niespodziankę. Po demontażu tylnych lamp w celu dostosowania oświetlenia nagle we wnęce zapasu pojawiła się woda. Faktycznie przedostawała się po wkręcie trzymającym lampę. Elektryk zlekceważył naniesienie uszczelniacza
U mnie leciało również na łączeniu blach pod zderzakiem - dokładnie na łączeniu zderzaka i blachy. Zauważyłem to po jakimś czasie od uszczelnienia śrub.
Demontaż zderzaka + uszczelniacz dekarski na łączeniach (dałem wszędzie dla pewności, nie tylko tam gdzie ciekło).
Można również zrobić od wewnątrz i nie demontować tyłu, ale chciałem się pobawić
Demontaż zderzaka + uszczelniacz dekarski na łączeniach (dałem wszędzie dla pewności, nie tylko tam gdzie ciekło).
Można również zrobić od wewnątrz i nie demontować tyłu, ale chciałem się pobawić
Ja tak miałem w Passacie. Okazało się, że odpływ z maski był uszkodzony co sprawiło, że woda wlewała sie (nie wiem do końca jakim sposobem) do wewnątrz auta w okolicach tylej kanapy. W sumie koszta usunięcia tej awarii były ogromne, bo poza usunięciem problemu technicznego było także usunięcie wszystkiego co zniszczyła woda wewnątrz pojazdu.