[radoslawstalowy] mustang 66 coupe reaktywacja
Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
-
- Forumowicz
- Model: coupe 289 manual
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Blue
Re: mustang 66 coupe reaktywacja
Hej .witam kolegę ,tak wogóle to ten "Syn piasku i wiatru" to by mi się przydał bo u mnie będzie na co dmuchać.Szkoda że mam do ciebie tak daleko,bo była by sprawa do ogarniecia.Pokaż wiecej zdjęć z czym będziesz walczył?
Zdunek Michał.
- 6t07t
- Forumowicz
- Model: 1966-2008
- Kolor: Silver Blue, Black
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Przecież wszystko na tabliczce dobrze widać 

1966 Silver-Blue Coupe od nowości w PL
2008 Black Bullitt 3620
Ex: 1964-1/2, 1965, 1966, 1967, 1968, 1971, 1972, 1973, 1995, 2007
2008 Black Bullitt 3620
Ex: 1964-1/2, 1965, 1966, 1967, 1968, 1971, 1972, 1973, 1995, 2007
- radoslawstalowy
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Coupe 66
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: silver blue
- Kontakt:
No tak ,wystarczyło poprawnie wpisać, czyli część danych już rozpoznanych , silnik i skrzynia dopiero przy demontażu.
"Syn piasku i wiatru" przedstawia epizod - znikająca szpetna żółć z dachu.
"Syn piasku i wiatru" przedstawia epizod - znikająca szpetna żółć z dachu.
kultura techniczna-to lubię
- Wojtek_80
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Coupe 1967
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Acapulco blue
Przy piaskowaniu powinien pojawić się gdzieś ten Silver Blue Metalic - chyba że już kiedyś był w piachu.
Dobrze było wyciąć Cowl Panel przed piaskowaniem.. tam jest z pewnością sito...
Dobrze było wyciąć Cowl Panel przed piaskowaniem.. tam jest z pewnością sito...
- radoslawstalowy
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Tak pojawiał się ale strasznie wypłowiały, panel zostanie odwiercony dopiero po piaskowaniu, lepiej widać zgrzewy, potem dalej piasek.
- radoslawstalowy
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
No i na świeżo , dla wszystkich którzy próbowali by ominąć zdjęcie przedniego podszybia..........nie polecam.
- radoslawstalowy
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
I tak po 3 tygodniach od przybycia , mustang już z żadnej strony nie przypomina tego co przywiozłem:)
Deska rozdzielcza od wewnątrz to mało znany widok:)
Deska rozdzielcza od wewnątrz to mało znany widok:)
- radoslawstalowy
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Nie to żebym się rozmyślił, ale samodzielne piaskowanie znacznie przekroczyło oczekiwany termin zakończenia.
Wniosek pod koniec piaskowania jest jednoznaczny- chcecie dobrze poznać swojego mustanga...... wypiaskujcie go sami:)
Z podłogi nie zostało za wiele, i doszło parę blach do dokupienia. W trakcie wyszło także,że położenie przednich podłużnic po "Amerykańśkiej" naprawie nie do końca jest poprawne:)
Poza tym więcej niespodzianek nie odkryłem (na szczęście). Po wekendzie jeszcze pare dni piasku i wiatru ,a potem spawanko......wreszcie zacznie przybywać ,a nie ubywać:)
Wniosek pod koniec piaskowania jest jednoznaczny- chcecie dobrze poznać swojego mustanga...... wypiaskujcie go sami:)
Z podłogi nie zostało za wiele, i doszło parę blach do dokupienia. W trakcie wyszło także,że położenie przednich podłużnic po "Amerykańśkiej" naprawie nie do końca jest poprawne:)
Poza tym więcej niespodzianek nie odkryłem (na szczęście). Po wekendzie jeszcze pare dni piasku i wiatru ,a potem spawanko......wreszcie zacznie przybywać ,a nie ubywać:)
- radoslawstalowy
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
A byłbym zapomniał, w "międzyczasie" zmotaliśmy sprytną maszynkę,żeby konik miał "zacne" sianko, strasznie kurzyło w zakamarkach ....a teraz w jedno wiadereczko 0,3-1mm w drugie powyżej a w trzecie poniżej:) Takie proste a cieszy, teraz jak dmucham to nawet wentylatora nie muszę włączać...i konik zdrowszy:)
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
- radoslawstalowy
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Witam
Na całe szczęście walka z piaskiem dobiega końca.
Jutro już powinno zacząć " przybywać " .
Mam problem do rozstrzygnięcia, mianowicie, czy ma ktoś pojęcie ,lub ewentualnie mógłby sprawdzić jak wygląda prawidłowe położenie przednich wzmocnień.
konkretnie chodzi mi o różnicę między dolną płaszczyzną podłużnicy a krawędzią progu.U mnie jak widać na foto podłużnice są wysunięte względem progów ok. 5cm ,a do tego między prawą a lewą jest ok 3cm różnicy (z jednej strony ok.5cm z drugiej ok.8cm.).
Jak wspominałem przód był nieudolnie naprawiany (w Amerykańskim stylu) i chciałbym wrócić do poprawnej sytuacji.
Oczywiście szukałem "w sieci" ale znalazłem tylko wymiary z załącznika, jednak nie ma tam naniesionej linni progów więc dla mnie na nic.
Z góry dziękuje za pomoc.
Na całe szczęście walka z piaskiem dobiega końca.
Jutro już powinno zacząć " przybywać " .
Mam problem do rozstrzygnięcia, mianowicie, czy ma ktoś pojęcie ,lub ewentualnie mógłby sprawdzić jak wygląda prawidłowe położenie przednich wzmocnień.
konkretnie chodzi mi o różnicę między dolną płaszczyzną podłużnicy a krawędzią progu.U mnie jak widać na foto podłużnice są wysunięte względem progów ok. 5cm ,a do tego między prawą a lewą jest ok 3cm różnicy (z jednej strony ok.5cm z drugiej ok.8cm.).
Jak wspominałem przód był nieudolnie naprawiany (w Amerykańskim stylu) i chciałbym wrócić do poprawnej sytuacji.
Oczywiście szukałem "w sieci" ale znalazłem tylko wymiary z załącznika, jednak nie ma tam naniesionej linni progów więc dla mnie na nic.
Z góry dziękuje za pomoc.
- Samuraj7
- Młodszy Forumowicz
- Model: Convertible 1967
- Silnik: inny V8
- Kolor: Sauterne Gold
Mam podobny problem jeśli chodzi o wymiary z moim mustangiem z 1967, ale myślę że damy radę :-)
Pozdrawiam
Samuraj7
660 904 122
Samuraj7
660 904 122
- radoslawstalowy
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Co nie zmienia faktu,że dalej nie wiem jakie te wymiary mają być:)
- radoslawstalowy
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Witam
Przede wszystkim chciałbym podziękować wszystkim za tak szybką "pomoc" w sprawie odległości, oczywiście wzmocnienia już na swoim miejscu względem progów.
Zastanawiałem się chwilę skąd tak wiele odpowiedzi i przyszło mi do głowy parę wariantów:
Wariant A
Większość forumowiczów naprawy blacharskie oglądała na fakturze od Pana X lub Y ?....ale ten wariant raczej odrzucam.....przecież te wpisy "dzisiaj kończę blacharkę,jutro maluje podkładem" mówią same za siebie?
Wariant B
Nikt nie czyta tego posta.....no ale skąd wyświetlenia?
Wariant C
Istnieje jakaś "tajemnica" o której nie wiem, i na przykład pewnych informacji się nie udziela?
Mam nadzieje że problem się wyjaśni , a ja pomimo wszystko postanowiłem kontynuować swój "monolog".....a co niech zostanie w sieci dla potomnych.....może komuś pomoże:)
Pozdrawiam
Przede wszystkim chciałbym podziękować wszystkim za tak szybką "pomoc" w sprawie odległości, oczywiście wzmocnienia już na swoim miejscu względem progów.
Zastanawiałem się chwilę skąd tak wiele odpowiedzi i przyszło mi do głowy parę wariantów:
Wariant A
Większość forumowiczów naprawy blacharskie oglądała na fakturze od Pana X lub Y ?....ale ten wariant raczej odrzucam.....przecież te wpisy "dzisiaj kończę blacharkę,jutro maluje podkładem" mówią same za siebie?
Wariant B
Nikt nie czyta tego posta.....no ale skąd wyświetlenia?
Wariant C
Istnieje jakaś "tajemnica" o której nie wiem, i na przykład pewnych informacji się nie udziela?
Mam nadzieje że problem się wyjaśni , a ja pomimo wszystko postanowiłem kontynuować swój "monolog".....a co niech zostanie w sieci dla potomnych.....może komuś pomoże:)
Pozdrawiam
- radoslawstalowy
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Tak więc monologu ciąg dalszy i felieton z cyklu przed/w trakcie/i po odcinek "przednia podłużnica" 
Na górze widoczne słynne pozostałe "Amerykańskie" smarki (bo inaczej nie można tego opisać) ,które tak mnie kłują w oczy że (pomimo iż będą przykryte błotnikiem) je zlikwiduje i przespawam otworami).

Na górze widoczne słynne pozostałe "Amerykańskie" smarki (bo inaczej nie można tego opisać) ,które tak mnie kłują w oczy że (pomimo iż będą przykryte błotnikiem) je zlikwiduje i przespawam otworami).
sprawdź jak sie podłużnica ma na wysokościni zawieszenia w "wannie" bo ja po piaskowaniu odkryłem ładną dziurę 
Ps. po piechu nie malujesz epoksydem?
po wypiaskowaniu samochód pomalowałem i dopiero kroiłem i spawałem

Ps. po piechu nie malujesz epoksydem?
po wypiaskowaniu samochód pomalowałem i dopiero kroiłem i spawałem
Lakiernia proszkowa, regeneracja felg 507304269- Świętokrzyskie