SJS szkolenie na torze Kielce 05 Maj 2012

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Silnik: V8 5.0
Kolor: SREBRNY

Re: SJS szkolenie na torze Kielce 05 Maj 2012

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2012-05-06, 23:19

maxa konik miał już stopione opony i nie wyszło ale na 1/4 to się kleiły jak malowane

za tralki nie były doliczane karne sekundy tylko za wjazd na trawę lub dotknięcie pachołka i przejazd po miejscu gdzie powinien stać pachołek a ktoś wcześniej go strącił

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2012-05-07, 00:01

Pogromca Alu ^^ " onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang 351C, 1970
Silnik: inny V8
Kolor: hulla blue
Kontakt:

Post autor: muarah » 2012-05-07, 00:27

mam nadzieję, że Łukasza to jeszcze zobaczymy - może w Ułężu? Duży talent musi mieć ten skromny kolega!

Killer, jakoś nie mogę sobie wyobrazić do czego może sie przydać umiejętność okrążania beczek, chyba, że to beczki z piwem;) ale obawiam się, ze w Kielcach to będzie teraz podstawowy trick skoro przez rok będą musieli ustawiać bezkolizyjne trasy bez wjazdu na odcinek leśny ;-]]
Ostatnio zmieniony 2012-05-07, 10:26 przez muarah, łącznie zmieniany 1 raz.

muarah

Awatar użytkownika
a_gt500
Stowarzyszenie MKP
Model: Shelby GT500
Silnik: V8 5.4
Kolor: czarny

Post autor: a_gt500 » 2012-05-07, 08:50

dzięki wszystkim za towarzystwo i Alustarowi oraz wszystkim innym zaangażowanym w organizację - za super profesjonalną imprezę; począwszy od pierwszej minuty aż do waterpolo w basenie :)

muszę przyznać, że ta impreza jest całkiem inna od naszych TrackDays w Ułęży, jak już się wyżej rzekło, trzeba się zakręcić "koło beczki" i przemyśleć strategię jazdy na przyszły rok bo jest o czym myśleć... :)

jeśli można jeszcze w czymś tę bardzo dobrą imprezę polepszyć to ewentualnie jazda na czas z instruktorem (chociaz jeden przejazd) i podpowiedzi z ich strony jak najlepiej przejechać ułożony tor, no ale nie wiem czy to by się udało organizacyjnie (ilość wolnych instruktorów) bo w danym momencie na trasie było ładne kilka maszyn, chociaż ... conajmniej kilku instruktorów stało wolnych i ... zachęcali do spalenia gumy przed startem :)

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2012-05-07, 10:25

Podpisuję się pod tym co pisze Arek. Gdy na ćwiczeniu z jazdy driftem po zakręcie dosiadł się do mnie instruktor to od razu załapałem o co chodzi. Nie wiem dlaczego nie mogliby się dosiadać do przejazdów na czasówce - kręciło się ich kilku na torze. Objeżdżanie beczek nie jest moją spocjalnością, za każdym razem próbowałem trochę inaczej i dopiero na sam koniec wyszło w miarę dobrze ale przejazd i tak był już spalony. Instruktor tymczasem na pewno coś by mógł podpowiedzieć. Być może niepotrzebnie były dwie trasy w tak krótkim czasie, lepiej było ustawić jedną ale dać czas na nauczenie się jej i zrobić więcej przejazdów.
Uważam jednak, że szkolenie było lepsze od poprzedniego - bardzo ciekawe ćwiczenia i fajnie było w końcu trochę pojezdzić bokiem!

muarah

Awatar użytkownika
Tom.Tom
Forumowicz
Model: X-CHARGED
Silnik: V6 4.0
Kolor: bordo + czarny mat
Stajnia: Stajnia Pomorze

Post autor: Tom.Tom » 2012-05-07, 10:49

Drodzy moi! Dla wszystkich, którzy z zapartym tchem śledzili moje losy (a raczej losy mojego alternatora) - pozytywna informacja!

:super:

Kolo elektryk stawił się o 7:00 rano tak jak obiecał, wziął po raz kolejny alternator i o 9:00 miałem go już naprawionego w samochodziku! Teraz nawet nie pali mi się kontrolka akumulatora i "check charging", które wcześniej się pojawiało a ja to zignorowałem, bo ładował, więc sądziłem, że jak tyle wytrzymał to i wytrzyma do przypłynięcia nowego alternatora ze Stanów. Wstyd - wiem... :wstyd:

Teraz wszystko jest miodzio, ale alternator mocniejszy i tak kupię i wymienię a z tym będę jeździł na zloty - może będzie okazja, żeby komuś pożyczyć jak mu padnie ;)

Kolo elektryk skasował mnie 400zł - w tym dojazdy i montaż/demontaż - 2x na torze i 2x w hotelu plus poszukiwanie odpowiednich diód w Kielcach. Pewno jak bym to robił w Gdyni to wyszło by sporo mniej, ale cóż - w tym jest też podatek od mojej niefrasobliwości (żeby nie użyć innego określenia... ;)

W osobnym wątku opiszę wrażenia z jazdy z zepsutym alternatorem - może komuś się przyda na przyszłość ;)

Jeszcze raz chciałbym podziękować Celibadowi i Danusi za pełnienie roli wozu technicznego, który mnie eskortował i doładowywał co chwilę i pomoc w główkowaniu nad najlepszym rozwiązaniem. Dziękuję też wszystkim innym, którzy pomagali, doradzali, dzwonili i kombinowali a także tym, którzy zgodzili się przygarnąć nas jako pasażerów, żebyśmy choć trochę emocji mieli z jazdy na czas.

Dziękuję też Pavlicie i Janii oraz Hansowi i koledze (przepraszam, ale nie zapamiętałem imienia) za to, że zgodzili się w niedzielę odwieźć nas do hotelu po wycieczce krajoznawczej.

Mój Kuba powiedział po tym wszystkim tak: "Tato, muszę mieć w przyszłości dobrą pracę, żeby mnie było stać na Mustanga i żebym mógł mieć takich super znajomych jak ty" - myślę, że to trafnie podsumowuje te całe 2 dni.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam wszystkich! Proszę mnie dopisać do listy na przyszły rok ;)

Wracam do domku - nie na lawecie :hurra:

Obrazek

:: PAN TOMASZ ZOSTAŁ BOHATEREM W SWOIM GARAŻU - SAM ZAMONTOWAŁ KOMPRESOR! :: viewtopic.php?f=13&t=5243&start=150#p137691

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2012-05-07, 12:44

A ja korzystając z okazji chciałbym podziękować wszystkim, którzy zmęczeni, głodni, spaleni słońcem, na resztkach benzyny i gumy - a jednak dali radę odwiedzić z nami Stowarzyszenie Zbrza. Dzieciaki były naprawdę w szoku - dopiero gdy wyjechaliście okazało się jak wielkie wrażenie zrobiły Mustangi. Myślę, że następnym razem gdy będziemy na torze w Kielcach możemy liczyć na doping publiczności;) Tym razem to dzieci przyjada do nas - o ile oczywiście organizatorzy nie będą mieli z tym problemu.
Jeszcze raz dziękuje!

muarah

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2012-05-07, 14:23

To i jeszcze ja z Kingą chcieliśmy podziękować w szczególności Alustarowi za to, że po raz kolejny chciało mu się zabrać za organizację tej imprezy (wyszło zarąbiście jak zawsze mam po Kielcach jeszc ze długo bnanan a na twarzy), za to, że razem z Dorotką znosili nas juz od czwartku. I wszystkim, którzy pojawili się na torze. Szczególnie Łukaszowi, któremu chciało się aż z Grajewa jechać do nas co by pokazac jak wielki talent w nim drzemie. Jesteś chłopaku jak Alustar napisał objawieniem.

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

Awatar użytkownika
romanus1970
Forumowicz
Model: GT V gen.
Silnik: V8 4.6
Kolor: grabber orange
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: romanus1970 » 2012-05-07, 19:38

było super! :ok: mało gadania -dużo jeżdżenia , nie zawsze po torze ;) :mur: ,ale od środy blacharz poklepie konika po zadku i widzimy się w Kielcach ponownie.
Cieszę się ,że dzieciaki były zadowolone i chyba nie tylko dzieciaki ;)
Mam sporo chyba niezłych fotek -niech ktoś napisze na PW jak kilka dla przykładu wstawić żeby nie pogarszać za dużo jakości (nam chyba wszystkie koniki które się pasły na Miedzianej Górze)

romanus1970(pozdrawiam) ---- tel.503 978 210

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2012-05-07, 19:53

zdjecia wrzuc na picasse i udostepnij a potem podaj linka :)

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

Awatar użytkownika
Sunny
Forumowicz
Model: 99' V6
Silnik: V6 3.8
Kolor: Czarny

Post autor: Sunny » 2012-05-09, 20:31

kiedy będą wyniki z drugiego OS'u ? ;)

i przy okazji zajebiście było spotkać sporo ludzi z forum na żywo (niektórych już drugi raz) :) niesamowicie pokręcona i pozytywna gromada (kto nie był w niedzielny poranek na basenie niech żałuje ;) )
Kielce nakręciły mnie jeszcze bardziej na Ułęż ;) pewnie też się pojawię :)

Mój staroć z 3/4 silnika mnie zaskoczył, przewidywałem opcje powrotu na lawecie ;) a tymczasem nawet się specjalnie nie spocił ;) nic nie pociekło, nic nie odpadło ;) 3/4 silnika daje radę ;)

Pozdro!

XerofaN
Forumowicz
Model: Pony
Kolor: Tungsten Gray

Post autor: XerofaN » 2012-05-09, 21:59

wyniki sa 1 lub 2 strony wczesniej w pdf wrzucil alustar.
co do toru to jak najbardziej wpadaj na ulez, ale tam nastaw sie na wieksza eksploatacje auta :)

Awatar użytkownika
Stachu_xjr
Forumowicz
Model: GT 2016
Silnik: V8 5.0

Post autor: Stachu_xjr » 2012-05-09, 22:07

Ułęż była ustawiona na nasze auta , zadnych nawrotów , serie zakrętów i większa prędkosc :hyhy:

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Model: RTR 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: BLACK
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Post autor: Magic » 2012-05-09, 22:38

AluStar pisze:Lukasz to gwiazda - nawet instruktorzy go chwalili - debiut roku -
Kiler to stara wyga :super: - a Lukasz gnal jak wsciekly
jaco pisze:Patrze na wyniki pierwszego OS'a i nie moge sie nadziwic.
'Rekord' killer'a (1:55:94), byl w stanie pobic jedynie Lukasz, ktory jakby nie bylo, ma pod noga cztery razy tyle mocy!
Dla mnie wow.
i dało by się spokojnie jeszcze te ponad 5 s zbić ale to idealny tor bez driftów jak to umnie ale i tak super jak na auto złożone w biegu bez przetestowania go i przy takim zmęczeniu że pod koniec mało nie spałem za kierą :wstyd:

co by nie było to Łukasz czuje auto i to widać a to co mu powiedziałem się sprawdziło a nie wierzył... zarazie to młodziak i niema doświadczenia ale jak załapie to co trzeba to będzie nie ciekawie mieć takiego przeciwnika z taką mocą.

cieszę się że z imprezy na imprezę poziom się wyrównuję co widać po wynikach różnice na setne sekundy, na przyszły rok Alu niech szykują coś na gwałtowne hamowanie z ominięciem przeszkody bo jak jechałem za jednym rumakiem to na styk się zatrzymał przed przeszkodą a dało się to bezpiecznie ominąć.

Obrazek

XerofaN
Forumowicz
Model: Pony
Kolor: Tungsten Gray

Post autor: XerofaN » 2012-05-10, 12:01

oj tam nie marudz ja mam horse'a i killera w swojej grupie takze zawsze walka z reszta o 3cie miejsce jest xD

Zablokowany

Wróć do „2012”