(niby) brak połączenia z kompem

Informacje i porady specyficzne dla silników V8

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

(niby) brak połączenia z kompem

Post autor: Olaf » 2009-04-20, 11:08

Piszę tak "ku przestrodze" ... otóż oczywiście po roku spierdzieliły się kierunki i był pomysł żeby zresetować kompa etc.

No to super jadę do pierwszego dużego serwisu amerykańskich aut w Markach - jakiś straszliwie mrukliwy i irytujący elektryk podpiąl serwisowego kompa i stwierdził "nie ma komunikacji" (podwójnej : auto-komp i ja-ten pacjent : )) i że "auto trzeba by zostawić na kilka dni żeby to sprawdzić/naprawić". (chyba uszkodzone złącze).

Oczywiście olałem to naciąganie klienta (!!) i pojechałem do drugiego zakładu. (też poleconego jako "znających się i mających odpowiedni sprzęt". I.... znowu to samo - nie ma komunikacji z kompem auta.

No kurna, myślę, niedobrze.

No to się kopnąłem do nowego salonu Forda w Al. Krakowskiej i tam podłaczono kompa... bez żadnych problemów! A dlaczego....? Otóż oni aktualizują oprogramowanie codziennie w sieci (naturalne).

Co wynika z tego i co nienaturalne jest, że ci prywatni niby spece od amerykańskich aut latami NIE aktualizują softu !! (ja mam auto z 2005r! to ile - kilka lat bez aktualizacji żyją??) także uczulam żebyście się nie nabrali na to że niby "komp auta nie odpowiada".

ODPOWIEDZ

Wróć do „4,6 V8 2005 - 2010”