Przegląd okresowy nowy system - reflektory przednie
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
-
- Forumowicz
- Model: shelby GT 2008
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: vista blue
Re: Przegląd okresowy nowy system - reflektory przednie
A czy mając shelby gt jeden z 2000 egz- czyli kolekcjonerski można by się podpiąć pod WYJATKI?:
Jeżeli samochód jest unikalny z uwagi na swoją konstrukcję czy rozwiązania techniczne lub był wykorzystywany przez znane osobistości, to wymagania dotyczące wieku nie obowiązują, jednak w tej sytuacji musimy polegać na opinii rzeczoznawcy.
Jeżeli samochód jest unikalny z uwagi na swoją konstrukcję czy rozwiązania techniczne lub był wykorzystywany przez znane osobistości, to wymagania dotyczące wieku nie obowiązują, jednak w tej sytuacji musimy polegać na opinii rzeczoznawcy.
Zależy od decyzji konserwatora zabytków, czyli załatwienie tej sprawy przebiega standardowo jak w innych przypadkach, gdzie uznaniowo decyduje urzędnik. Najlepiej wygrzeb jeszcze ile było w tej wersji wyposażenia, np moja była Cobra to w tym roku, w tym kolorze i wyposażeniu było coś 400 sztuk. Ja sobie odpuściłem, bo była za mocno dłubnięta, żeby przeszło na zabytek.
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
To typowy przykład wprowadzania przepisów które nie nadążają za naszą polską rzeczywistością .
Ostatnio zmieniony 2017-11-27, 15:30 przez MAX, łącznie zmieniany 2 razy.
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Panowie i Panie jeśli w waszym Mustangu w najbliższym czasie musicie wykonać przegląd okresowy zróbcie to inaczej niż dotychczas!
Zanim wjedziecie na stacje zapytajcie diagnostę czy może wam sprawdzić stan techniczny auta i wskazanie ew. niezgodności lub usterek które by doprowadziły by do negatywnego wyniku przy przeglądzie okresowym. Na jego podstawie przygotujecie auto i dowiecie się co należy zmienić by auto dostało pozytywny wynik.
Zanim wjedziecie na stacje zapytajcie diagnostę czy może wam sprawdzić stan techniczny auta i wskazanie ew. niezgodności lub usterek które by doprowadziły by do negatywnego wyniku przy przeglądzie okresowym. Na jego podstawie przygotujecie auto i dowiecie się co należy zmienić by auto dostało pozytywny wynik.
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
- KaMYk
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Kolor: Czarny
Praktycznie już wszystkie, a praktycznie większość SKP oferuje tzw. bezpłatne sprawdzenie stanu technicznego poprzedzające badanie techniczne 

- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
A ja napiszę tak: znajomy robił właśnie przegląd amerykańskiego samochodu bez tłumika (jest w trakcie remontu) i lamp bez homologacji. Diagnosta sprawdził wszystko. Pieczątka jest i jak coś to tłumik ściągnął po badaniu, a światła świecą asymetrycznie więc nie ma problemu. Więc bez zmian...
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Nie szukam stacji która mi podbije po znajomości, szukam rozwiązań prawnych. Takich które pozwolą w świetle prawa wyeliminować obawy samych Diagnostów na stacji!
Na chwilę obecną boją się własnego cienia ! Są słabo poinformowania co do pojazdów z poza EU. Przykłądelm może być to że wymagają vin na stałym elemencie nadwozia a najlepiej tak jak mają pojazdy z europy na kielichu amortyzatora.
Tu mamy odpowiedz z ITD wiec można ich doszkolić!
Na chwilę obecną boją się własnego cienia ! Są słabo poinformowania co do pojazdów z poza EU. Przykłądelm może być to że wymagają vin na stałym elemencie nadwozia a najlepiej tak jak mają pojazdy z europy na kielichu amortyzatora.
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
- Rezor
- Forumowicz
Tak jak z tobą @MAX rozmawiałem problem nie dotyczy tylko amerykańców ale też samochodów tuningowanych, przygotowanych do motosportu. Ludzie z racingforum też starają się eskalować problem. Burza zaczeła sie od postu z linku poniżej:
http://www.racingforum.pl/index.php?s=& ... &p=1279040" onclick="window.open(this.href);return false;
IMO na tą chwile problem mają samochody importowane spoza europy. Nie tylko amerykańce ale wszelkiego rodzaju datsuny czy holdeny. Do tego samochody modyfikowane do motosportu: driftowozy/rajdówki/wyścigówki etc. Pomijam tutaj samochody przeznaczone na imprezy typu wrak race, RATy, czy gruzy do latania bokiem pod remizą bo to już mocno kontrowersyjne
. Od dawna problem mają Kit-cary repliki itp. Niestety parę lat temu ktoś się wziął za SAMy. Co prawda wciąż istnieje możliwość budowy własnego pojazdu ale każdy kto liznął temat wie, że nie rejestruje się go w Polsce tylko na litwie, czechach czy niemczech. Ostatnia grupa to wszelkiej maści "poprawione" samochody, np modele z niewydajnymi hamulcami (np bębny), czy archaicznym zawieszeniem, które zostały poprawione w celu poprawy bezpieczeństwa/komfortu.
http://www.racingforum.pl/index.php?s=& ... &p=1279040" onclick="window.open(this.href);return false;
IMO na tą chwile problem mają samochody importowane spoza europy. Nie tylko amerykańce ale wszelkiego rodzaju datsuny czy holdeny. Do tego samochody modyfikowane do motosportu: driftowozy/rajdówki/wyścigówki etc. Pomijam tutaj samochody przeznaczone na imprezy typu wrak race, RATy, czy gruzy do latania bokiem pod remizą bo to już mocno kontrowersyjne

Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Pozwolę sobie powiesić pismo które udostępnił Paweł .
Dzięki !
" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki !
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
-
- Forumowicz
- Model: 4,6 GT 2007
- Kolor: Black
A gdzie można znaleźć tą odpowiedź z ITD? Może warto zrobić dział z takimi dokumentami?MAX pisze: Są słabo poinformowania co do pojazdów z poza EU. Przykłądelm może być to że wymagają vin na stałym elemencie nadwozia a najlepiej tak jak mają pojazdy z europy na kielichu amortyzatora.
Ex Clk430 V8 USA Amg pack
Ex Clk500 V8 USA Amg pack
Ex E500 V8 E63 pack
Ex 2012 Mustang 3,7 Premium Pony
Ex 2013 Mustang GT
Ex 2014 Mustang V6
2010 Camaro SS 6,2 Sinister Aero MBRP Performance
2015 Dodge Challenger SXT Plus
Ex Clk500 V8 USA Amg pack
Ex E500 V8 E63 pack
Ex 2012 Mustang 3,7 Premium Pony
Ex 2013 Mustang GT
Ex 2014 Mustang V6
2010 Camaro SS 6,2 Sinister Aero MBRP Performance
2015 Dodge Challenger SXT Plus
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Proszę o cierpliwość działamy !SBK00pl pisze:A gdzie można znaleźć tą odpowiedź z ITD? Może warto zrobić dział z takimi dokumentami?MAX pisze: Są słabo poinformowania co do pojazdów z poza EU. Przykłądelm może być to że wymagają vin na stałym elemencie nadwozia a najlepiej tak jak mają pojazdy z europy na kielichu amortyzatora.
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
- Rezor
- Forumowicz
Dorzucam przepis nie stwierdzający obowiązku sprawdzenia homologacji przez diagnostę:
Może warto by zebrać te dokumenty i podpiąć do 1szego posta albo utworzyć podklejony temat na forum?
Do tego post z FB:" onclick="window.open(this.href);return false;
Może warto by zebrać te dokumenty i podpiąć do 1szego posta albo utworzyć podklejony temat na forum?
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Ok Panowie i Panie ciąg dalszy walki o nasze jest w toku.
Oficjalny list do Pana Zientarskiego wysłany, mam z jego stronny potwierdzenie że uda się z tym problemem do Ministerstwa.
Oficjalny list do Pana Zientarskiego wysłany, mam z jego stronny potwierdzenie że uda się z tym problemem do Ministerstwa.
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
- StarszyWajchowy
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 73 Mach 1 429
- Silnik: inny V8
- Kolor: yellow hornet
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Dzisiaj byłem sprawdzić zawieszenie w koniu na stacji diagnostycznej... Wybrałem tą dość mocno rygorystyczną bo chciałem przy okazji podpytać jak to z tym przeglądem będzie, chociaż czeka mnie on dopiero pod koniec lutego.
Pytałem o szyby, obrysówki, lampy i o wszystko do czego można się dowalić.
Diagnosta pozaglądał i doszedł do wniosku, że szyby są ok mimo iż nie mają homo, ale mają atesty, obrysówki są dopuszczalne (przednie) a te czerwone z tyłu "niech pan zaklei czarną taśmą, albo po prostu odłączy", przeciwmgielne dorabiane (bez zastrzeżeń), kierunki mam we wstecznych (tak samo ok), ale przednie lampy za cholerę nie przejdą... Pytałem czy musi być homo, to powiedział, że wystarczy jak będą asymetryczne.
Coś gdzieś mi się obiło o uszy w którymś komentarzu, albo poście, że wystarczy wymienić wkłady od "HD 7" cokolwiek to znaczy, byłbym wdzięczny za wyjaśnienie.
Pytałem o szyby, obrysówki, lampy i o wszystko do czego można się dowalić.
Diagnosta pozaglądał i doszedł do wniosku, że szyby są ok mimo iż nie mają homo, ale mają atesty, obrysówki są dopuszczalne (przednie) a te czerwone z tyłu "niech pan zaklei czarną taśmą, albo po prostu odłączy", przeciwmgielne dorabiane (bez zastrzeżeń), kierunki mam we wstecznych (tak samo ok), ale przednie lampy za cholerę nie przejdą... Pytałem czy musi być homo, to powiedział, że wystarczy jak będą asymetryczne.
Coś gdzieś mi się obiło o uszy w którymś komentarzu, albo poście, że wystarczy wymienić wkłady od "HD 7" cokolwiek to znaczy, byłbym wdzięczny za wyjaśnienie.