Przed rejestracją zamiana świateł etc.
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Re: Przed rejestracją zamiana świateł etc.
dzieki za info. Jak zabiore sie za montaz (na razie mam zakupione lampy) to pewnie bedę dopytywał o szczegóły. Może mogłbys dokładniej opisać sczegółowe podłączenie (sygnał z przednich kierunków pociągnącdodatkowymi przewodami od SJB czy może da sie wykorzystać istniejące przewody? to samo z przeciwmgielnym?, od czego podpiąć przekaźnik - nie ma go w komplecie...). Bede wdzieczny za wszelkie informacje, które skrócą czas całej zamiany lamp.
Kabel ciągniesz od przednich kierunków do tyłu a nie do SJB. Przeciwmgielne to trochę inna historia - niestety nie pomogę bo mam seryjną instalację i takowych świateł brak 

mustang... just a dream ...
- KasiaW
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: baby blue :)
Re:
Michaś zrobiliśmy na Targowej. Gość 2 x poprawiał i wydawało mi się, że wszystko cacy, ale niestety dziś komputer zwariował...Michaś pisze:Możesz spróbować tam:
http://www.auto-car.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
tam robiłem, sensowny gość, zna się na rzeczy. Przerabia fabryczne, ale bez żadnego wycinania, używa diod ledowych. Przody też robi

Kasia
Przerabiali na Targowej oryginalne czy wymieniali na Anglika? Jak przerabiałas lampy w ub tygodniu (czwartek lub piatek) to nie zdarzyłem na 18.00 dojechac (umówiłem sie z włascicielem serwisu) aby obejrzec ich zdolności.
- KasiaW
- Młodszy Forumowicz
tak przerabialiśmy jakoś w zeszłym tygodniu, ale nie pamietam dokładnie, bo takimi technicznym sprawami mój mąż się zajmuje
. Sprowadziliśmy z USA tą nową wersję lamp - więc nie angielskie i nie orginały...Pozdrawiam,
K.

K.
Kasia
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2012 GT conv
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: niebieski
- Kontakt:
no to odpuszczam Targową. Uderzę na ŁopuszańskąKasiaW pisze:tak przerabialiśmy jakoś w zeszłym tygodniu, ale nie pamietam dokładnie, bo takimi technicznym sprawami mój mąż się zajmuje. Sprowadziliśmy z USA tą nową wersję lamp - więc nie angielskie i nie orginały...Pozdrawiam,
K.
Pozdrawiam
Mateusz
"Oko jest oknem ciała ludzkiego, przez które człowiek rozpatruje swą drogę i zażywa piękności świata."
Leonardo da Vinci (1452-1519)
https://picasaweb.google.com/KlubA4ono/ ... 4220375922" onclick="window.open(this.href);return false;
Mateusz
"Oko jest oknem ciała ludzkiego, przez które człowiek rozpatruje swą drogę i zażywa piękności świata."
Leonardo da Vinci (1452-1519)
https://picasaweb.google.com/KlubA4ono/ ... 4220375922" onclick="window.open(this.href);return false;
- KasiaW
- Młodszy Forumowicz
nie ryzykuj! Spieprzyli nam komputer i jeszcze dyskutowali, że to nie ich wina!!! mamy unieruchomiony samochód i w sumie nie wiadomo jak to się skończy tzn. czy są w stanie naprawić....
PANIE I PANOWIE - ZDECYDOWANIE NIE POLECAM TARGOWEJ!!!

PANIE I PANOWIE - ZDECYDOWANIE NIE POLECAM TARGOWEJ!!!

Kasia
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Witam ,
Zazwyczaj do aut które ściągałem , przeróbkę świateł wykonuje u dobrego fachowca w Lublinie i robi to bezbłędnie i tanio (cała przeróbka za 450zł z materiałem) , ale... zdaża się że z czymś sobie nie radzi np. w Hummmerze H3 po przeróbce paliła sie kontrolka ESP i wtedy uderzam do speca kóry ze wszystkim sobie radzi
, jest to Artur Serafin którego warsztat miesci się na Ursynowie przy Leclercu . Jest to facet ktróry na co dzień przerabia baaaardzo trudne wozy jak Infinity czy Lexusy więc zna się na rzeczy!!
Z całym sumieniem polecam , powołajcie się na Saszę będzie wiedział o co chodzi..
Podaje tel dla zainteresowanych 603-890-870 lub 661-999-999
Pozdrawiam
YoDa
Zazwyczaj do aut które ściągałem , przeróbkę świateł wykonuje u dobrego fachowca w Lublinie i robi to bezbłędnie i tanio (cała przeróbka za 450zł z materiałem) , ale... zdaża się że z czymś sobie nie radzi np. w Hummmerze H3 po przeróbce paliła sie kontrolka ESP i wtedy uderzam do speca kóry ze wszystkim sobie radzi

Z całym sumieniem polecam , powołajcie się na Saszę będzie wiedział o co chodzi..

Podaje tel dla zainteresowanych 603-890-870 lub 661-999-999
Pozdrawiam
YoDa
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
Uważajcie na partaczy
Nie wiem nie znam się bo nie jestem elektrykiem ani elektronikiem samochodowym ale odkąd mam Mustanga nie świeci mi lamkpa w środku ta na podsufitce.W końcu się za to wziąłem i jak doszedłem do SJB to się za głowe złapałem,Panowie którzy przerabiali oświetlenie(nie wiem gdzie było robione bo już kupiłem z przerobionym) tak skopali komputer że w życiu czegoś takiego nie widziałem,jakieś druty bez izolacji ,pourywane tranzystory z płyty,cuda na kiju, wystraszył sie nawet tego mój elektryk i kazał kupić nowy komputer jak mi zależy na lampce wnętrza bo on sie boi cokolwiek tam ruszać.Z ciekawości gdzie można kupić nowe SJB?

- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Kolor: Satin Silver Metallic
No dla przykładu w Parts przy salonie Forda..
.. w stanach
I dla atarakcyji tam musi zostać zaprogramowany by Ci piloty, alarm hulał.. Wiem, że tomaho wymieniał SJB bo upalił i najlepiej wytłumaczy
.. w stanach

I dla atarakcyji tam musi zostać zaprogramowany by Ci piloty, alarm hulał.. Wiem, że tomaho wymieniał SJB bo upalił i najlepiej wytłumaczy

You can never have too much power, just not enough traction.
W Krakowie na Jasnogórskiej w ASO zaprogramują SJB więc to nie problem.Musze zerknąć na ceny w USA bo jak mam dla samego światełka wydąć 2 tyś. to mam to gdzieś,dzięki Darenty za podpowiedź
Zadnych patentow nie mamy - kazdy z nas ma juz oswietlenie orginalne tablicy rej - tyl .

Stary temat, ale tyle ciekawej info, że nie chcę mi się zaczynać nowy, a pytać o to samo.
Zastanawiam się, żeby zamienić światła z przody na asymetryczne - czy da to się zrobić z tą lampą http://allegro.pl/lampy-reflektory-ford ... 43006.html?
Zastanawiam się, żeby zamienić światła z przody na asymetryczne - czy da to się zrobić z tą lampą http://allegro.pl/lampy-reflektory-ford ... 43006.html?