no ja im konkurencji raczej nie zrobie jednym czy dwoma autami na czesci,po prostu kupilem tego bo juz za zderzak klape pasy tylny i inne do czarnego GT 2011wydalbym sporo kasy u nich,a wydalem juz bajonskie sumy ,serio.. czesto bralem mimo zaporowych cen,chociaz mi z reguly nie pali sie i spokojnie moglem morska paczke z USA zamowic..
na handel czesciami ja nie mam za bardzo ochoty, ale bede musial zaczac szanowac wartosc pieniadza, dlatego kupno auta na czesci lub szukanie tanszych źródeł z czesciami moze okazac sie bdb dla portfela :)mozna zaoszczedzic na dobre wakacje dla calej rodziny a to jzumysle warto
ostatniojeden z moich klientow zadzwonil do Bialegostoku o czesci i zlapal sie za glowe jak uslyszal cene,potem zadzwonil do polskiego salonu Forda i powiedzieli mu taniej, wiec zawsze warto porownac ceny..
choc sporo czesci mozna u nich taniej kupic,wiec to niejest tak,ze wszystko maja za 300%,wgmnie dobrze znaja realia i wiedza ile np wyjdzie sprowadzenie np zderzaka z USA, ja np do czerwonego 2013 dalem w FordParts 585$ za sam "cover" czyli gole poszycie zderzaka;/ plus wysyłka AniTravel do Polski 200$iserwis50$, do tego celny w czwie zatrzymal paczkei doszlo mi 600zl plus paliwo do czwy i juz jak widzicie zrobilo sie ponad 3tysie za golyzderzak;/;/ wiec 4600 za kompletny w takim wypadku to akceptowalna kwota,bo plastiki,wciski,odblaskiitp itd w sumiekompletnyzderzak z Fordprts tez tyle bywyszedl.. taze bdb wiedza ile powiedziec,dla mnie cena byla 4600 a jak klient zadzwonil powiedzieli mu 5tysi..
takze patrzca na cene wyjsciowa w USAtomaja rzeczywiscie bardzo drogo,i przy wiekszej ilosci czesci napewno bardziej sie oplaca samemu zamowic,ale jeslinp sam zderzak mialoby sie kupic to jzu roznica maleje..
tyle ze ja wtedy dalem ciala kupujac nowy za 585$ boteraz znow potrzebowalem i na ebay znalazlem kompletny tylny zderzak za 400$,z wysyłka do Ani travel 540$ czyli kompletnyzderzak teraz mnie w PL wyjdzie ok 3tys.zl
Gdy sie ma czas bojest np zima to warto poczekac te 1,5miesiaca i zaoszczedzic,jednak wsezonie czesto ja decyduje sie dac wiecej a miec w kilka dni,choc nie zawsze,w lipcu teraz pan R. za tylna ćwiartke do 2011 powiedzal mi 5,5tys.zl ,cisneineimi skczylo i postanowilem poczekacna cwiartke zUSA za 3tysie do sierpnia..2,5tys.zł nawet w sezonei zrobilo mi różnice..
wiem ze sa na forum i czytaja (nawetAniaTravel czyta i oburza sie gdy np napisze ze za duzo wziela za wysylkei pytalemnaforum czy znaja tansza firme).ale forum wlasnie jest od tego zeby sobie pomagac, podpowiadac co i jak i gdzie,zwlaszcza gdy w gre wchodza spore oszczednosci w $$$.
i dobrze ze czytaja bo moze przemysla sprawe i swoje ceny, wiadomo ze w obecnych czasach cena czesto odgrywa najwieksza role..