Pisz do Celibada !! On je sprowadza ..Michaś pisze:jaki koszt tarcz od AMG? - nie mogę nigdzie ich znaleźć, klocki znalazłem u AluStaraStachu_xjr pisze:Mam u siebie takie zestaw Amg+ebc red i szczerze polecam jest bez porównania z serią , ostra nurkuje przy hamowaniu, jedyne co moze komus nie pasować to ze przy ostrej jedzie brudzą sie ranty w felgach, mi to nie przeskadza wazne ze sie dobrze haumją i nie piszczą tak jak te tanie z allegro
hamulce od GT
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- arkanosaurus
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2008 Pony Package
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Vista Blue Clearcoat Metallic
Re: hamulce od GT
Chciałbym deczko odświeżyć temat upgrade'u hamulców w V6 na takie z GT (nowe sklepy, nowe ceny). Wszystko co do tej pory zostało napisane o "działaniu" hamulców przy wyższych prędkościach niestety potwierdzam codziennie jeżdżąc po krakowskiej obwodnicy
. Pierwszą rzeczą od jakiej chcę zacząć dłubanie przy kuniu, to zmienić jego hamulce (V6 2008, felgi Bullitt 17 calowe lato/zima)
Wybrałem taki zestaw na przód (tył pozostanie stockowy):
1. Tarcze EBC Turbo Groove GD7255 od GT 316mm
2. Klocki EBC Red Stuff DP31740C
3. Jarzma/strzemiona od GT (Disc Brake Caliper Bracket - żeby zmieścić wieksze tarcze od GT)
Pytania:
a) Czy zaciski (Front Disc Brake Caliper) mogą pozostać stare od V6 czy też muszę zmieniać na te od GT?
b) Jeżeli zaciski mogę pozostawić stare od V6 to gdzie mogę kupić same jarzma/strzemiona od GT (Disc Brake Caliper Bracket)? Szukałem w rockauto.com i ni ma
Z góry dziękuję za pomoc

Wybrałem taki zestaw na przód (tył pozostanie stockowy):
1. Tarcze EBC Turbo Groove GD7255 od GT 316mm
2. Klocki EBC Red Stuff DP31740C
3. Jarzma/strzemiona od GT (Disc Brake Caliper Bracket - żeby zmieścić wieksze tarcze od GT)
Pytania:
a) Czy zaciski (Front Disc Brake Caliper) mogą pozostać stare od V6 czy też muszę zmieniać na te od GT?
b) Jeżeli zaciski mogę pozostawić stare od V6 to gdzie mogę kupić same jarzma/strzemiona od GT (Disc Brake Caliper Bracket)? Szukałem w rockauto.com i ni ma

Z góry dziękuję za pomoc

- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
Zaciski pasują od V6 i nie musisz ich zmieniać , a z jarzmami robi się powoli kłopot .... nie kupisz ich z aftermarketu , albo orginały z serwisu forda , albo używki /alledrogo/ które jest coraz trudniej spotkać
- Michaś
- Forumowicz
- Model: Y 2006 VB style
- Kolor: Vatican Bordo
Ale zaciski od GT jako większe są lepsze? Jeśli mam możliwośc włożyc w jarzma GT zaciski od GT to wkładac?
.kapo an śoc mesazc ymbórZ
- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
- Magic
- Forumowicz
- Model: RTR 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: BLACK
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
- Kontakt:
a tu http://www.americanmuscle.com/ford-roto ... 511v6.htmlcelibad pisze:Zaciski pasują od V6 i nie musisz ich zmieniać , a z jarzmami robi się powoli kłopot .... nie kupisz ich z aftermarketu , albo orginały z serwisu forda , albo używki /alledrogo/ które jest coraz trudniej spotkać

- arkanosaurus
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2008 Pony Package
- Kolor: Vista Blue Clearcoat Metallic
Te są niestety w komplecie z tarczami stockowymi, których i tak nie chcę bo zakładam EBC lub AMG. Jestem w trakcie szukania samych strzemion w Polsce - wysłałem już... 20 maili z zapytaniem w tej sprawie do handlarzy częściami do Mustanga. Czekam teraz na odpowiedzi. Ale w razie czego link się przyda Dzięks!
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: windevil blue
Ja mialem do przedwczoraj zestaw EBC i smutno bylo na maxa. Teraz zalozylem tarcze (AMG) od Celibad'a i klocki Brembo. jak dla mnie rewelacja i mega przystepna cena. Jak ktos sie wacha to polecam!!
-
- Stowarzyszenie MKP
U mnie były już 2 konie na strojeniu na tarczach EBC i oba miały bicia jak hamowaliśmy z 200.
- adasko74
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: sonic blue
..ja jezdze na EBC juz drugi sezon,2 x Ulez- dostawaly w dupe nie raz i jak narazie sa oki jezdze na klockach EBC yellow i red
Czasami nasze uzytkowanie ma wplyw na krzywienie sie tarcz.adasko74 pisze:..ja jezdze na EBC juz drugi sezon,2 x Ulez- dostawaly w dupe nie raz i jak narazie sa oki jezdze na klockach EBC yellow i red

-
- Stowarzyszenie MKP
Tarcze tarczami, a jakość wykonania półosi i piasty pozostawia wiele do życzenia. Półosie mają fabrycznie po nawet 0.2 bicia, w drugim już równałem.