Wydech
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Re: Wydech
Witam ,
Mam pytanko , o ile Wam się zwiększyło spalanie po wymianie tłumika ze stockowego na lepszy?
Mam pytanko , o ile Wam się zwiększyło spalanie po wymianie tłumika ze stockowego na lepszy?
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
u mnie sie nie zmienilo przynajmniej nie zauwazlanie
GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
- YoDa
- Forumowicz
- Kontakt:
No bo tak się zastanawiam czy nie wybebeszyć stockowego tłumika , i czy się zmieni coś w spalaniu.. moźe jakieś sugestie co tam uciąć /rozwiercić?
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
caniggia zmieniał i wybebeszał napisz do niego bo brzmi teraz rasowo słyszałem na własne uszy 

- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Zainteresowałeś mnie swoim pytaniem i włożyłem odrobinę wysiłku w szperanie w necie. Wprawdzie tylko 5 minut, ale pierwszy artykuł jaki znalazłem dotyczył wymiany tłumika z równoczesnym przeprowadzeniem badania wpływu tej zmiany na spalanie.
http://fordmuscle.com/archives/2007/06/ ... index2.php
Na logikę biorą wymiana wydechu nie powinna mieć negatywnego wpływu na spalanie i konwersja wydechu na dwie rury (przy rurze X lub H) powinno odciążyć silnik dając mu kilka koni więcej oraz lepsze brzmienie. Dodatkowym plusem jest lekko poprawione spalanie.
No chyba że bredzę jak potłuczony.
http://fordmuscle.com/archives/2007/06/ ... index2.php
Na logikę biorą wymiana wydechu nie powinna mieć negatywnego wpływu na spalanie i konwersja wydechu na dwie rury (przy rurze X lub H) powinno odciążyć silnik dając mu kilka koni więcej oraz lepsze brzmienie. Dodatkowym plusem jest lekko poprawione spalanie.
No chyba że bredzę jak potłuczony.

.::
my other ride is your mom
::.

- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
YoDa ja juz od ponad roku jerzdze na zmienionym wydechu razem ze stozkiem i nic takiego nie zarejestrowalem zeby wiecej palil wydaje mi sie ze przy tak duzych pojemnosciach silnika jakie my mamy to juz nie ma znaczenia i nie bardzo wplywa na spalanie, pewnie jak bys mial silniczek 1,3 i zalozyl stozek wydechy to moze o litra by wzroslo wieec wtedy to juz ma jakies znaczenie, a u nas najwiecej zalezy od stylu jazdy
Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
horse, a zmieniłeś rurę z Y na inną? Podejrzewam, że brak różnicy u Ciebie może być z tym związany.
.::
my other ride is your mom
::.

- YoDa
- Forumowicz
- Kontakt:
Doradzcie mi , mając do wyboru tłumik Flowmaster a tłumikiem od V8 to który załorzyć ?
Czy jest jakaś różnica między tłumikiem od V6 a V8 orpócz końcówki?
Chodzi oczywisćie o wymiene jednego tłumika , nie dołorzenie drugiego bo tak się składa że mam w posiadaniu oby dwa po jednej sztuce.
Chodzi oczywisćie o wymiene jednego tłumika , nie dołorzenie drugiego bo tak się składa że mam w posiadaniu oby dwa po jednej sztuce.
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
Wymiana na zwykły pojedynczy tłumik z V8 raczej nie ma sensu ja wymieniłem w V6 na magnaflow ryczy teraz rasowo ale nie ma tego fajnego bulgotu który ma rasowy wóz z ameryki.
- YoDa
- Forumowicz
- Kontakt:
Narazie chyba się skuszę i załorzę od GT bo ten Flowmaster który mam jest pordzewiały i coś się z niego sypie , posłuchajcie jaka jest różnica między stockowym od V6 a stockowym od GT

Ostatnio zmieniony 2011-04-24, 05:20 przez YoDa, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- YoDa
- Forumowicz
- Kontakt:
Więc załorzyłem tłumik od GT , no o to mi chodziło , jest mega róznica !! Nie jakiś straszny ryk tylko ładny wydobyty bas i słychać ładny bulkot na wolnych a na wyższych jest ładny GRRROOOO. Aż dałem się żonie przejechać bym mógł posłuchać z daleka hehe
Jest SUPER!!
Wymiana bezproblemowa 15min , bez żadnych przeróbek pasuje idealnie.
POLECAM W 100% !!!
PS . teraz widze że żadne urządzenia (typowe) rejestrujące dzwięk nie są w stanie oddać to co ludzkie ucho słyszy i filmiki nagrane na Youtube są zupełnie inne , bez sensu jest się tym sugerować przy wyborze tłumika.

Wymiana bezproblemowa 15min , bez żadnych przeróbek pasuje idealnie.
POLECAM W 100% !!!
PS . teraz widze że żadne urządzenia (typowe) rejestrujące dzwięk nie są w stanie oddać to co ludzkie ucho słyszy i filmiki nagrane na Youtube są zupełnie inne , bez sensu jest się tym sugerować przy wyborze tłumika.

Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
YoDa , słyszałem ok. 4 tyg temu wydech założony w V6 u arkanosaurus-a byłem pod wrażeniemYoDa pisze:Doradzcie mi , mając do wyboru tłumik Flowmaster a tłumikiem od V8 to który załorzyć ?
Arkanosaurus napisz co tam zainstalowałeś !!!!!!!

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Camaro SS
- Silnik: inny V8
- Kolor: orange inferno
- Kontakt:
czesc i czolem, odsiwerze temat, ma ktos moze na zbycie zestaw wydechowy z v8 albo jego imitacje do v6 ktora jeden z kolegow przedstawil kilka stron wczesniej (http://www.fordracingparts.com/parts/pa ... Field=9910" onclick="window.open(this.href);return false;) , dodatkowo od razu pytanie o tylny zderzak z v8 ktory planuje ez wstawic do swojego v6. pozdro
- POLEJ
- Forumowicz
- Model: S197
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: satin silver
- Stajnia: Stajnia Pomorze
skydriver zadzwon pod numer podany w reklamie z forum (na dole strony)pare dni temu kupilem od nich caly uklad H-pipe , 2x rura , i 2x praktycznie nowe tlumiki wyszlo mnie to 2tysie + 200 ziko za montaz z dorobieniem uchwytow na druga strone teraz jest petarda pardzo ladny dzwiek