Czy ktoś orientuje się gdzie będę w stanie kupić takie opaski? Oryginały dało się niestety tylko przeciąć.
Temat załatwiły zwykłe plastikowe opaski zaciskowe

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
Programator jakiś mamcaniggia pisze:1. tak, trzeba przeprogramować, zajmuje może 20 sekund, programator warto kupić, grosze kosztuje, bo az 40$
4 takadaslaw pisze:Programator jakiś mamcaniggia pisze:1. tak, trzeba przeprogramować, zajmuje może 20 sekund, programator warto kupić, grosze kosztuje, bo az 40$Do dziś się jego nie nauczyłem, ale ... będzie okazja
Dziękuję za informacje.
btw:
Pytanie 4:
Czy jeśli sprawnych czujników jest 3, 2, 1 lub 0 to kontrolka również się świeci z racji, że nie widzi 4-tego sprawnego czujnika?
Pytanie 5:
Czy programator potrafi wyświetlić ile czujników widzi w swoim otoczeniu i ile z nich podaje poprawne, a ile niepoprawne ciśnienie?
Narka
Adam
Czy pisząc programator, nie masz na myśli SCT?caniggia pisze: [..]
5 programator nic nie wyświetla, programator to tylko przycisk
[..]
W opisie tegoż napisane jest:caniggia pisze:Mam na myśli to:
http://www.ebay.com/itm/OEM-FORD-TPMS-S ... ea&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
Numer części OE FORD 8C2Z1A203A
Kod: Zaznacz cały
A TPMS is fitted as part of the valve assembly in most 2008-2011 Ford Vehicles.
caniggia, mam problem ze zrozumieniem tych czujników i tego programatoracaniggia pisze:1. tak, trzeba przeprogramować, zajmuje może 20 sekund, programator warto kupić, grosze kosztuje, bo az 40$
[..]
Ad. 3 - obejmy są "jednorazowe", ale nie zdejmujesz ich razem z czujnikiem. Moje zostały zdjęte do malowania.adaslaw pisze:Cześć
Mam 2 komplety alufelg - z oponami zimowymi i letnimi. Odkąd kupiłem Mustanga (tak z 3 lata będzie), to zawsze z tymi czujnikami jest mniejszy lub większy problemObecnie, na zimówkach, znowu kontrolka zaczęła mi się non-stop świecić
W związku z tym mam kilka pytań (Mustang 2006/2007):
1. Czy przy zmianie jednego kompletu alufelg na inny, gdzie oba komplety mają czujniki, powinienem podpiąć się programatorem i coś skonfigurować, czy może nowy zestaw kól (zatem i czujników) powinien zostać przez komputer automatycznie wykryty?
2. Zakładając, że wszytko zawiedzie, to czy dobrze rozumiem, że tych bateryjek w czujnikach i tak nie idzie wymeinić, zatem i tak należy kupić nowe czujniki (z nowymi bateriami zamontowanymi w środku)?
3. Czy dobrze zrozumiałem w tym wątku, że obejmy na felgę, gdzie montowany jest czujnik, są jednorazowe i że chcąc kupić nowe 4 czujniki również należy kupić 4 nowe obejmy?
Pozdro i dozo na zlocie ;P
Adam
Nie rozumiemsad pisze: Ad. 3 - obejmy są "jednorazowe", ale nie zdejmujesz ich razem z czujnikiem. Moje zostały zdjęte do malowania.