Witam wszystkich, proszę o pomoc.
Jestem posiadaczem V6 197 2005 i mam pewien problem, otóż od strony kierowcy, pod dźwignią zmiany biegów ( automat ) coś się grzeje, co ciekawe po prawej stronie od pasażera jest ok. Osłony termiczne pomiędzy katalizatorami a podłoga są a sondy lambda nie wskazują na awarię któregoś z katalizatorów. Po odpaleniu np po dłuższym postoju te miejsce robi się po dłuższej jeździe dość mocno ciepłe. Czy ktoś z Was miał podobny przypadek?
Grzeje się skrzynia???
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
Re: Ciekawostka
w tych samochodach juz tak jest, na poczatku tez myslalem ze cos jest nie tak ale wmienialem olej filtry i ciagle to samo. Automat jak pracuje to wiadomo ze lapie temperatury i raczej nie wie;e mozna zrobic
Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
-
- Forumowicz
- Model: Były V6 i GT S 197
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Namiętny
Czyli jest to "spis usterek nie koniecznie do usunięcia"? he
Dziwna sprawa bo grzeje z lewej.............

- adasko74
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: sonic blue
..u mnie tez jest cieplo( automat tak ma)tak jak napisal Horse,ale dla pewnosci sprawdz chlodnice oleju ..a jak jest oki to zawsze mozesz zmienic na wieksza
i bedzie zimno
:)sam tak zrobilem 

-
- Forumowicz
- Model: Były V6 i GT S 197
- Kolor: Namiętny
a w jaki sposób sprawdzić i na co zwrócić uwagę? w sierpniu 2009 wymieniłem olej i filtr motorcraft i od tej pory zrobiłem 9700mil
- adasko74
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: sonic blue
sprawdz sobie jeszcze po przejechaniu okolo 50km czy przednia chlodnica ( ta mieniesza)gorna rurka jest ciepla jak tak to oki masz dobry obieg oleju
tylko musisz z gory sciagna panel oslaniajacy chlodnice