Szyby się nie domykają, hmm
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- MartiniPL
- Forumowicz
- Model: AV-X10
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: SubSilver
Szyby się nie domykają, hmm
Mam taki problem - obie szyby nie domykają się po zamknięciu drzwi. Raz to wystąpiło przy jednej (od kierowcy) a teraz po zimie obie pozostają w pozycji "uchylonej" po otwarciu i zamknięciu drzwi. Opuszczanie działa normalnie: uruchamiam otwieranie i szyba automatycznie opada, natomiast podnoszenie trzeba robić "ręcznie" bo inaczej szyba się zatrzyma natychmiast. Coś zamokło? 

-
- Forumowicz
- Model: cabrio GT 06
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Biały z czerwonymi pasami
Re: Szyby się nie domykają, hmm
Nie1!! Podnies szyby całkiem do góry i odłacz akumulator powinno wrócić do normy ..
- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Kolor: Satin Silver Metallic
Wsiądź do auta włącz zapłon i teraz po kolei domknij guzikiem szybę do końca cały czas trzymjąc go w pozycji zamykania aż usłyszysz z drzwi jakies <pstryk> (coś w ten deseń). Tak samo postąp z drugą szybą. Voila! szyby zaprogramowane 

You can never have too much power, just not enough traction.
- romanus1970
- Forumowicz
- Model: GT V gen.
- Kolor: grabber orange
- Stajnia: Stajnia Łódzka
oj tam,oj tam -u mnie też coś się działo ,ale nie zdążyłem zapytać bo akurat niedawno był temat poruszanyMartiniPL pisze:![]()
Acha, ale ze mnie laik, o mamo!
Dziękuję!

romanus1970(pozdrawiam) ---- tel.503 978 210
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
- MartiniPL
- Forumowicz
- Model: AV-X10
- Kolor: SubSilver
<tykło> i działa. Kamień z nerki mi spadł, bo sądziłem że coś faktycznie przestało ten teges.
-
- Młodszy Forumowicz
- Kolor: black
Mam spory problem z szybą kierowcy mianowicie na początku działała jak wyżej opisana czyli nie podnosiła sie po zamknięciu drzwi , pomogło odłączenie aku i zaprogramowanie poprzez przytrzymanie wyłącznika , ale od kilku dni nęka mnie gorszy problem , otwieram drzwi - szyba sie delikatnie opuszcza , tak jak powinna i nagle dalej otwierając drzwi szyba wariuje opuszcza sie i podnosi błyskawicznie czasem nawet kilkanaście razy ale tylko w tym malym przedziale i zawsze po tych wariacjach zostaje w pozycji na maxa zamkniętej co uniemożliwia zamkniecie drzwi , prosze o jakies informacje czy ktos mial taki problem i jak do tego podejsc , teraz aku i programowanie guzikiem juz nie pomogło i za kazdym razem szyba swiruje ze zeby zamknac drzwi musze opuscic ja do polowy , wsiąść przez drzwi pasażera i guzikiem domknąć szybe od kierowcy , pomocy 

- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
Martini albo instalacja gdzieś na zawiasie drzwi uległa przerwaniu lub zwarciu , albo krańcówka w zamku bądź uszkodził się włącznik od zamykania drzwi od swiatła wewnętrznego
-
- Młodszy Forumowicz
problem rozwiązał dobry elektronik przyczyna leżała w uszkodzonym zamku drzwi po regeneracji zamka wszystko działa jak należy , pozdrawiam
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2005 V6
- Kolor: Bordowy+białe pasy
- Kontakt:
A czy możesz powiedzieć gdzie ten elektronik działa?salo317@wp.pl pisze:problem rozwiązał dobry elektronik przyczyna leżała w uszkodzonym zamku drzwi po regeneracji zamka wszystko działa jak należy , pozdrawiam

- Tom.Tom
- Forumowicz
- Model: X-CHARGED
- Kolor: bordo + czarny mat
- Stajnia: Stajnia Pomorze
p0ncur a próbowałeś totalny resecik przez odłączenie na dłużej akumulatora?

:: PAN TOMASZ ZOSTAŁ BOHATEREM W SWOIM GARAŻU - SAM ZAMONTOWAŁ KOMPRESOR! :: viewtopic.php?f=13&t=5243&start=150#p137691
-
- Młodszy Forumowicz
elektronik z Biskupca miedzy Olsztynem a Mrągowem , naprawdę spec bo mam wiele aut i wszystkie robie u niego , zajmuje sie tylko elektronika ale na wysokim poziomie , jezli jestes zainteresowany umowie Cie albo dam Ci namiar , tego goscia moge zagwarantować z czystym sumieniem
-
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
troszkę za daleko dla mnie
jestem z okolic Poznania
ale dzięki za info

-
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
na dłużej, czyli na ile? muszę dzisiaj odłączyć i jutro zobaczętom.tom pisze:p0ncur a próbowałeś totalny resecik przez odłączenie na dłużej akumulatora?