Pewnie się nic z tym nie da zrobić, ale się chociaż wyżalę

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
problem po prostu zniknal - tzn pojawia sie moze raz na 50 tankowan. Nie wiem jaki wplyw ma to, ze tankuje glownie na jednej i tej samej stacji, ale w tej chwili leje do oporu bez zadnych problemow.ewelina pisze:Robert tzn że sie przyzwyczaiłes ?? czy poprostu problem sam odszedł??![]()
bo mnie to tez juz starsznie denerwuje, na początku nie było tego problemu a teraz za każdym tankowaniem sie pojawia
Niezupełnie, nasze roczniki 2005-2009 mają dwukomorowy zbiornik paliwa, który jest połączony dosyć cienką rurka i mają bardzo mocną tendencje do zapowietrzania się (w drugim gromadzi się powietrze i nie jest w stanie płynnie wychodzić do pierwszego, a z niego przez wlew paliwa). Są różne "porady" (wlewać powoli, na włączonym silniku itp), ale nie zauważyłem żeby były skuteczne - zależnie od szczęścia uda się nalać więcej lub mniej - na upartego, "psikając" przez pól godziny pewnie zawsze by się dało dopełnić zbiornik.Alexander25 pisze:To jest wina blokady przy wlewie.