Orientuje się ktoś jakie nakrętki są potrzebne do S197 ? Jaki gwint ,skok

Muszę kupić przelotowe ,dekle od nowych felg zapierają się o oryginalne śruby

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
chyba nic nie znalazłem tzn gwintu tam nie ma podanegoTu moze cos znajdziesz ?
też tak myślęAluStar pisze:Uwazam ze pisze bzdury
byłbym wdzięcznyJak cos to mam na sklepie - w pon odkrece jedna nakretke i sprobuje wkrecic 12x1,5
Potwierdzam 12x1/2" - wlasnie takie powinny byćpavlito pisze:Ja przejeździłem kilka sklepów i serwisów w Wawie, które sprzedają amcary, ale te na Europę mają już metryczne gwinty, a nasze S197 na pewno mają calowe - tak jak SeaBiscuit pisze 1/2".
Zamawiałem felgi w firmie ATT i przysłali komplet z nakrętkami 1/2", węższymi od oryginalnych. Może spróbuj u ich?
http://www.autotiptop.com.pl/
Nie mogę znaleźć pudełka z moich, które kupowałem na ebay do razorów ale są slim i mają jakieś 1,5 głębokości na gwint. Płaciłem za nie chyba z 50$ bo wybrałem te z ruchomą obrotową końcówką dociskającą felgę - podobno najlepsze na świecie???AluStar pisze:Potwierdzam 12x1/2" - wlasnie takie powinny byćpavlito pisze:Ja przejeździłem kilka sklepów i serwisów w Wawie, które sprzedają amcary, ale te na Europę mają już metryczne gwinty, a nasze S197 na pewno mają calowe - tak jak SeaBiscuit pisze 1/2".
Zamawiałem felgi w firmie ATT i przysłali komplet z nakrętkami 1/2", węższymi od oryginalnych. Może spróbuj u ich?
http://www.autotiptop.com.pl/
no właśnie nie będzie wyglądać bo będą pod kapslami felg ,korozja też się nie przejmuję ,wystarczy czymś zapakować i już.SeaBiscuit pisze:Przelotowych nakrętek bym nie brał jak to będzie wyglądać to raz a dwa będą ci rdzewiały śruby.
yyyy............ chyba powinny być 1/2 20 ,to pierwsze oznacza średnice w środku to drugie skok gwintu na cal 20 zwojów. M12 prawdopodobnie nawet nie uda się wkręcić z powodu zbyt małej średnicy w śrubie ........ i dobrze bo jak napisałeś zerwać gwint to nie problem. Na rock auto są śruby przelotowe ,więc trzeba będzie chyba kupić, na allegro jest kilka śrub 1/2 może się coś dopasuje na długośćAluStar pisze:Potwierdzam 12x1/2" - wlasnie takie powinny być
po mału baraniejęLIZZARD pisze:Nie wiem czy pomogę, ale znalazłem przelotowe do stanga 2005+ z wymiarami metrycznymi gwintu: 12mmx1.5, może to je to, ło co Ciebie idzie
Ja sobie kupilem na ebayu, ale istnieje szansa, ze bede je sprzedawal - wyjasni sie w ciagu miesiaca jak bede sciagal nowe felgi.pavlito pisze:12mm nie wchodzą na śrubę.
A może gdzieś spotkaliście zabezpieczenia przeciwkradziejne do stanga? Mam na myśli nasz rynek (ew. Europa) bo w USA gdzieś w necie znalazłem.