Cześć
Od kiedy jest naprawdę jasno światła zostawione na "auto" nie włączają mi pasków LED do jazdy dziennej.
Jak się ściemni albo zasłonię ręką czujnik światła to mijania bez problemu włącza, tak samo LEDy włączone ręcznie na "P" świecą jak trzeba.
O co chodzi? Też tak macie? Czy LEDy w Mustangu są do jazdy "gdy jest dzień, ale nie za jasny, bo wtedy nie ma sensu"? ;P
Automatyczne dzienne LEDy - WTF?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- lamina
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT390 1968
- Silnik: inny V8
- Kolor: Highland Green
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Re: Automatyczne dzienne LEDy - WTF?
ledy swieca tylko jesli hamulec ręczny jest wyłączony a skrzynia auto w pozycji innej niż P !!! na D, M, R będzie działało 

Hmm, wcześniej wychodziłem z auta żeby sprawdzić i świeciły. No i teraz dają mi znać z naprzeciwka, żebym włączył światła więc chyba jednak nie świecą nawet w czasie jazdy. Ale sprawdzę jeszcze w jakiejś witrynie sklepowej, dzięki za podpowiedź.
- MaciekW
- Stowarzyszenie MKP
- Model: MY 2014 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: black
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
No właśnie - ja też nie byłem pewny, o co chodzi, ale jak zwykle na Konrada można liczyć!lamina pisze:ledy swieca tylko jesli hamulec ręczny jest wyłączony a skrzynia auto w pozycji innej niż P !!! na D, M, R będzie działało
A na marginesie, Paweł twierdzi, że i tak się do nich mogą przyczepić, bo jasność mają zbyt słabą - dlatego jeżdżę na mijania. Dodatkowy plus to świecące wtedy tylne lampy, czyli jeden z fajniejszych gadżetów w 2013/14.
U mnie to jednak co innego - losowo się włączają lub nie ;/
Dla mnie najlepszą opcją świateł jest automatycznie włączanie i brak potrzeby pamiętania o ich wyłączaniu
Ale co mi z "auto" jak stroi fochy i ewidentnie czasem nie włącza LEDów. Poza tym - serio po zaciągnięciu ręcznego gasną? Przecież to bez sensu...
EDIT: Sprawdzone, ręczny nie ma wpływu na dzienne. Natomiast na P w skrzyni faktycznie nie świecą.
Dla mnie najlepszą opcją świateł jest automatycznie włączanie i brak potrzeby pamiętania o ich wyłączaniu

EDIT: Sprawdzone, ręczny nie ma wpływu na dzienne. Natomiast na P w skrzyni faktycznie nie świecą.