pisk przy skrecaniu
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
pisk przy skrecaniu
witam
moj problem to pojawiajacy sie przy skrecaniu pisk, nie jest to tarcie elementow o siebie, dziwny pisk, przy jezdzie na wprost go nie ma, jest na tyle glosny by slyszec go w kabinie
poziom plynu sprawdzilem-ok, wyciekow nie zarejestrowalem...ktos mial podobnie, co moze byc przyczyna?
moj problem to pojawiajacy sie przy skrecaniu pisk, nie jest to tarcie elementow o siebie, dziwny pisk, przy jezdzie na wprost go nie ma, jest na tyle glosny by slyszec go w kabinie
poziom plynu sprawdzilem-ok, wyciekow nie zarejestrowalem...ktos mial podobnie, co moze byc przyczyna?
- simontlc
- Forumowicz
- Model: 289 coupe 1965
- Kolor: mechaniczna pomarańcza (Poppy Red )
- Kontakt:
Re: pisk przy skrecaniu
A moze geometria jest zle ustawiona

"NO IT'S NOT JUST A SIX, IT'S A PART OF THE LEGACY OF THE MUSTANG"
sworznie??---sprawdze i dam znaka
geometria - nie bardzo, rok temu sprawdzana i zadnego qq nie bylo, nie bylo tez kraweznikow itp, poza tym nie jest to pisk rwanych gum ; mnie on przypomina dzwiek slizgajacego sie paska klinowego...ale tylko przy skrecaniu
geometria - nie bardzo, rok temu sprawdzana i zadnego qq nie bylo, nie bylo tez kraweznikow itp, poza tym nie jest to pisk rwanych gum ; mnie on przypomina dzwiek slizgajacego sie paska klinowego...ale tylko przy skrecaniu
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Niebieski
Może rzeczywiście Ci się ślizga na pompie wspomagania 

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
-
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 2008
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Słyszałem o dwóch przypadkach, gdzie osłona tarczy stykała się przypadkowo z jakimś elementem. Pod wpływem drgań, spowodowanych silnikiem, powstawał pisk. Coś na wzór piszczenia klocków hamulcowych.
pasek na pompie - przmi najrosadniej jak na moj gust /nie jestem expertem ale dzwiek jest jak pisalem podobny do slizgajacego sie paska.../ sprawdze to jako pierwsze.....dam znaka po sprawdzeniu /niestety dopiero przyszly tydzien--wyjechany jestem/. dzieki za sugestie 

- jaco
- Forumowicz
- Model: Cobra 01
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
Jeśli ostatnio zmieniałeś klocki, czy robiłeś coś przy kołach, sprawdź właśnie osłony tarcz hamulcowych z przodu. Kiedyś miałem to samo
Remember, There Is Life Beyond Grip
Witam ponownie po przerwie,
Niestety nic nie sprawdzilem...wiec nie odpowiem na sugestie za ktore dziekuje, czasem sa wazniejsze sprawy nisz pisk w samochodzie zabawce, ale sprawdze napewno i dam znac co to bylo - trzeba bedzie poczekac jeszcze przynajmniej miesac...sorry taka praca:(
Pozdrawiam i dzieki raz jeszcze za sugestie
Niestety nic nie sprawdzilem...wiec nie odpowiem na sugestie za ktore dziekuje, czasem sa wazniejsze sprawy nisz pisk w samochodzie zabawce, ale sprawdze napewno i dam znac co to bylo - trzeba bedzie poczekac jeszcze przynajmniej miesac...sorry taka praca:(
Pozdrawiam i dzieki raz jeszcze za sugestie