Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum więc z góry proszę o wyrozumiałość. Jestem posiadaczem Mustanga 6 generacji z 2015 roku z silnikiem 3.7 V6.
Po pół roku użytkowania zaczęło mi brakować dźwięku z seryjnego wydechu i postanowiłem go lekko poprawić.
Wstępnie myślałem o X-Pipe, natomiast nim więcej o nim czytam, tym mniej wiem. Czy wystarczy zwykły X z allegro? Czy szukać czegoś firmowego? Jeżeli tak, to gdzie? Niestety nie mogę nic konkretnego znaleźć.
Inną opcję którą brałem pod uwagę to axle-back z flowmastera, czy możecie powiedzieć o nim coś więcej? Gdzie warto szukać oraz czy istnieje możliwość gotowego zakupu w Polsce, czy trzeba importować?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, na modyfikacje wydechu chciałbym przeznaczyć około 2-3 tysiące PLN. Chętnie rozważę wszystkie propozycje.
Pozdrawiam
Wydech V6
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- sad
- Forumowicz
- Model: 2011 Shelby Conv
- Silnik: V8 5.4
- Kolor: kona blue metallic
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Re: Wydech V6
Flowmaster będzie miał drone - na dłuższą metę mało przyjemna rzecz.
X-pipe podobnie - lepiej kupić coś markowego, zeby drone nie występował.
Miałbym propozycję dla Ciebie. Jakby co wal na priv
X-pipe podobnie - lepiej kupić coś markowego, zeby drone nie występował.
Miałbym propozycję dla Ciebie. Jakby co wal na priv
-
- Model: 6 gen
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Biały
Ja w swoim V6 po wielu namysłach wstawiłem tłumiki Magnaflow 11225. Cena ok. 500 zł sztuka, plus fajne końcówki do tego i jest extra. Wydech brzmi przyjemnie, jest basowy. Nie jest bardzo głośny, ale pod obciążeniem fajnie się odzywa. No i co najważniejsze, zero drone'a, który bywa męczący zwłaszcza na dłuższych trasach.
- NovemberYankee
- Model: Fastback '15
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Magnetic Grey
Ma ktoś z Was może nagranie jak V6 brzmi z tym Magnaflowem? Mam mega rozterkę co do wyboru wydechu i boję się, że Roush czy Flowmaster będą za głośne na trasie, a taki Magnaflow wydaje się fajnym rozwiązaniem, zwłaszcza patrząc na koszta.